Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Zabkó recept

Elkészítési idő 45 perc

A Zabkó hozzávalói:
8 dl 1,5 tej
15 dkg zabpehely
folyékony édesitő
10 dkg mazsola
4 egész tojás
vanilia örlemény


A Zabkó elkészítési módja:
a tejet felforralom, belekavarom a zabpelyhet, édesitem, szép lassan főzöm. amikor sürüsödne kezd, belekavarom a mazsolát. nem kell elfőni az összes tejet. a tojásokat ketté veszem, a sárgáját por canderellel fényesre kavarom, belekavarom a tejespehelybe. a tojás fehérjét kis édesitővel kemény habbá verem. egy jénai alját kimargarinozzuk, zabkorpával beszórjuk, beleöntjük a tejespehelyhet, rásimitjuk a kemény habot, és a sütőben addig sütjük amig szép rózsaszinü nem lesz. hidegen - melegen kitünő fő étel, vagy édesség.


Kategória: Reform ételek receptjei


A zabkó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook