Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Xanax, Frontin szigorítás fórum

Xanax, Frontin szigorítás (beszélgetés)

23. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 27. 11:54

nem hallottam még erről,de:

egyrészt gondolom ,nem írhatja fel majd bári,ezt h szigorítják,nem baj,mert eddig felírhatta boldog-boldogtalan olyan problémákra is ,amik nem is indokolták a szedését,és ne felejtsük,hogy ezek előbb -utobb föggőséget okozó gyógyszerek.

A másik: amire én gondolok,hogy korlátozzák talán és nagyon jol teszik,hogy nem írhat fel az orvos lóadagot,szakrendelőkben meg ezt csinálják.Elköpi a beteg, irjon ki fél évre elegendő adagot,habozás nélkül kiírja,nem gondolva át az esetleges következményeket.

szóval ha ezeket szigorították ,igazuk van ,bár nem olvastam végig a fórumot.

22. fokhagyma (válaszként erre: 21. - Kedvesenfanyar)
aug. 27. 10:59
Valóban helyenként változik. Lehet, hogy van rá szabály, azt nem tudom, de az biztos, hogy sok évvel ezelőtt mikor Frontint írtak fel nekem, felírhatta a háziorvos is. Csak az volt a különbség, hogy sokkal drágább volt, mintha szakorvos írta volna fel. Lehet, hogy már nem így van, nem tudom, mert már régóta nem szedem. Korábban se rendszeresen, és nem hosszú ideig.
21. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 19. - Olajbogyo)
aug. 27. 09:33

Ne izgulj, nem tudok semmi változásról.

Sajnos nem működik mindenhol egyformán. A mi kerületünkben személyesen kell minden felírásnál megjelenni, pszichiáter személyesen írja fel, kell látni a pácienst neki.

Máshol felírhatják családtagnak, vagy telefonos kérésre, netán háziorvosnál.

Tehát, van felhalmozásrta lehetőség,ahol ez nincs szabályozva.

20. globus (válaszként erre: 17. - Kingus06)
aug. 27. 08:45
Az már most életben van. Elektronikusan írható, papírvényre nem. Ugyanúgy mint a gyógyászati segédeszközöknél eleinte, míg az üzletek nem csatlakoztak a Térhez. E-felírást kiváltották patikában, recepttel mentek a boltba.
19. olajbogyo (válaszként erre: 17. - Kingus06)
aug. 27. 08:09

De ez eddig is így működött, hogy Xanaxot csak szakorvos írhatott fel, e-receptre.

Jó lenne tudni, konkrétan mi lesz az a változás, amiről a fórumnyitó írt.

Én is szedem renszeresen, màsik enyhe antidepresszánssal együtt.

Nem lenne jó, ha megszigotítanák, vagy változtatnának bármit a hozzájutáshoz.

Csak a laikusok, akik nem szednek ilyen jellegű antidepresszánsokat - hiszik azt, hogy ezeket a gyógyszereket marèk számra lehet szedni, ill. hozzájutni.

Egyáltalán nem, évek óta így van már, hogy csak orvosi ellenőrzés mellett írják, adják.

18. lolita2112 (válaszként erre: 16. - Kingus06)
aug. 27. 02:47
a xanaxrol sokat olvastam/nem mintha valaha is szedtem volna/ahogy hallottam rul eros gyogyszer es hozza lehet szokni.van gyogynovenybe is nyugtato ami ugyanugy segit es mindenfele mellekhatasok nelkul.
17. Kingus06 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 26. 20:02
Nem úgy fogják csökkenteni, hogy ha előírt nálad ez a mennyiség, akkor ne kapd meg. De szakorvosnak időről-időre ellenőriznie kell. Illetve csak e-recepten írják majd fel, hogy ne lehessen visszaélni vele és lehessen követni utólag, hogy ki mit kapott.
16. Kingus06 (válaszként erre: 14. - Regin_a)
aug. 26. 20:00

De nagyon magára teccett venni a saját önhatalmú félreértelmezését. SzaGember?! 😂

Hát kedves meGmondoEmbeRke, a rokonomat nem látja hpsszú évek óta szakorvos, de a háziorvos mint az óramű felírja neki a havi xanaxot. Ergo NINCS PSZICHIÁTER megállapítás gyógyszerügyben, hanem automatikus adagolás van ÉVEK ÓTA. Ez egy konkrét példa a családomból. Ezt osztottam meg az előző hozzászólásomban. Mint érintett gyógyszerfüggő családtagja. Így van közöm hozzá. Ha megengeded. Tapasztalata és véleménye lehet bárkinek.

Hát ha szerinted ez jó rendszer, akkor csak kapdosd be te is ész nélkül. Hozzád nincs közöm, azt csinálsz, amit akarsz.

A fájdalomcsillapító, fogamzásgátló nem is értem, hogy jön a xanax és a rivotril témájához?! 🤡

aug. 26. 18:32

Soha nem szedtem még ilyeneket. A műtéteim előtt kaptam valami nyugtatót, ami azonnal kiütött. Mondtam, hogy nem kell, de gyanús volt nekik a nyugalmam, így ragaszkodtak hozzá, hogy bevegyem;)

Tehát, ezekről a gyógyszerekről semmit nem tapasztaltam, de van nekem is olyan gyógyszerem, ami életem végéig kell szednem és úm. korlátozva van a felírásuk, azaz felírnak 3 havi adagot és kész. Nem tudom, hogy mi lenne, ha kérném újra a felírásukat.

Egyszer, az asszisztens azt kérdezte, hogy 2 hónapja írta fel, miért kérem újra? Az oka az volt, hogy nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a felíratást, nehogy úgy járjak, hogy nem tudom kiváltani, mert lejárt, nincs felírva, stb.

Tehát, egy kicsit zavar engem is, hogy mi van, ha valami történik? Épp ezért, ha utazok, akkor ezekre a gyógyszereimre, nagyon vigyázok. Nem viszek sokkal többet és mindig a kis táskámban van.

Egyébként, nem elég, hogy ennyire figyelnek a felírásra, de még a támogatást is megvonták erről a gyógyszeremről. Nem drága így sem, de a támogatással a 3 havi gyógyszerem ára kb. 400 Ft volt, amióta megvonták a támogatást, azóta több, mint 4 ezer.

Tehát, igen. Nagyon bosszantó, bár ha elég így is a felírt adag, akkor ne idegeskedj rajta.

14. Regin_a (válaszként erre: 8. - Kingus06)
aug. 26. 17:28

Ez jó dolog a jövőre nézve."

Nem tudom fájt-e már a fejed vagy a fogad, elvágtad-e az ujjadat, fogamzásgátló/?/én mindenesetre ezekhez vonatkozó dolgokat teljesen betiltanám

Cak úgy kérdezem, mi közöd van hozzá hogy valaki szedi a Xanaxot és társait?

Tudod hogy évente el kell zarándokolni a pszichohoz és megújitja a javallatot, ezek után a háziorvos is felirhatja

Tudod mennyi a várólista a pszichonál aztán a körzetinél

A hatóságok oda fognak figyelni....

Milyen hatóságok, a vagyon visszaszerző hatóság vagy mi?

Te bizonyára szaGember vagy hogy cáfolod a pszichiáter megállapitását gyógyszer ügyben

13. libikóka (válaszként erre: 11. - Globus)
aug. 26. 14:01
Nem a leszokás volt a lényeg,,mint ahogy a Fi -nál sem ,,,igen átszokott egy újra,,de az legalább jó/jobb neki.Ha már kell.
12. globus (válaszként erre: 10. - Csicsi25)
aug. 26. 13:53

Nekem ezek közül egyik sem használt alváshoz. Hamarabb észrevettem, hogy nem ér semmit, mielőtt rászoktam volna.

Arra, hogy ne ébredjek fel húsz percenként, a hard altatók sem jók. Semmi, semmi, így kell élni tovább.

11. globus (válaszként erre: 4. - Libikóka)
aug. 26. 13:50

Rászokott az újra.

Állítólag a függők mindig találnak valami mást, teljes leszokás szinte nincs.

10. Csicsi25 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 26. 11:28

Nagyon lassan, fokozatosan lehet csak megszabadulni ezektől a sz@roktól, jó is, hogy szigorítják. Én Rivotrilt szedtem 3 évig, napi 1 szemet, de 1 év kellett, hogy leszokjak róla. Xanaxot évente 1-2 alkalommal szedek, ha már tényleg minden cérna szakad. Jobb nem elkezdeni ezeket a szereket.

Ha nálad nem használ, akkor jobb leszokni róla, de tényleg nagyon-nagyon lassan, mert borzasztó, milyen elvonási tüneteket tud okozni.

Face-n van erről egy csoport, ha gondolod, nézz be, ott tanácsot is tudnak adni.

aug. 26. 10:57

Köszönöm mind a 4 választ, amiért szakítottatok időt arra, hogy átgondoljátok a kérdést. Nekem a pszichiátrián (egyéb szerekkel,antidepresszánssal,kis dózisú antipszichotikummal együtt írják), gyakorlati haszna semmi,mert a 2 erősebb szer hatásos. Persze, tudok szerezni a háziorvostól is.

De külön-külön jelezték felém,hogy az illetékes hatóság ellenőrzi őket.Próbáltam letenni,rosszul voltam nagyon. Hát majd lassan csökkentem akkor.

aug. 26. 08:17

Ez jó dolog a jövőre nézve. Van családtagom, aki szintén évek óta kapja automatikusan a xanak receptet úgy, hogy a doki rá se néz.

Az szigorításokkal az orvosoknak rendszeresen felül kell vizsgálniuk a krónikus recepteket és a beteget időről időre személyes konzultációra kell berendelniük. A hatóságok pedig oda fognak figyelni arra, ha valaki évek óta szed ilyen gyógyszereket és automatikusan újítják a receptjeit kontroll nélkül.

Szerintem nem kevés visszaélés is lehet ezekkel kapcsolatban eleve.

Ráadásul tényleg könnyen felírják, a rokonomnál se kellett volna, lett volna más lehetőség is, most meg már olyan szinten gyógyszerfüggő, hogy soha nem szabadul tőle.

aug. 26. 08:17

Gondolom a 3x1 tablettádat továbbra is felírják, maximum arra ügyelnek, hogy azt ne lépd túl.

Negnéztem az AI-t semmit nem talált, az általam feltett kérdésekre, hogy idén bármi is változott volna.

aug. 26. 08:12
Ezt, hogy érted? Miben minősül meg a szigorítás?
5. Alnisa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 26. 08:09
Gondolom ha nem a háziorvos írja fel, akkor továbbra is kaphatod a rendes adagot.
4. libikóka (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 26. 08:02

Nem tudom,,mert nem szedtem még .

Viszont ezt az orvossal kell megbeszélni,,lehet ,hogy gyógyszert kellene váltani.

Hisz a végtelenségig emelni sem lehet.

Van egy ismerősöm évtizedek óta szedte a rivotrilt,,aztán egyre csak rosszabb lett,,,kapott új gyógyszert ,,a rivotrilt szépen lassan elhagyta és jól van.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Libikóka)
aug. 26. 07:56
Értem én a koncepciót, de én 17 éve szedek 3x1 mg-ot,nem is érzek semmit. De annyira hozzászoktam,hogy ha lefelezem,komolyan rosszul vagyok.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 26. 07:54
Hogy ne úgy lehessen szedni mint a cukorkát.
aug. 26. 07:48
Vajon miért szigorítják a felírását a xanax-nak?Én is tapasztaltam,de más is. Így kényszerből csökkentenem kell,ami nem biztos, hogy elég:/

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook