Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vöröslencse krémleves recept

Vöröslencse krémleves recept

A Vöröslencse krémleves hozzávalói:
25 dkg vöröslencse
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 liter víz

bors
1csípet őrölt kömény
petrezselyem
pirított kenyérkockák


A Vöröslencse krémleves elkészítési módja:
A megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát a felhevített vaj és olaj keverékén, közepes lángon megpároljuk, hozzáadjuk a köményt. Ráöntjük a vöröslencsét, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, 15 perc alatt készre főzzük. A levest bormixerrel simára keverjük, friss petrezselyemmel és kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vöröslencse krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook