Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösboros nyúlgerinc recept

Vörösboros nyúlgerinc recept

A Vörösboros nyúlgerinc hozzávalói:
1 db nyúlgerinc,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zellergumó,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dkg cukor,
2 dl vörösbor,
1 db babérlevél,
2 dl olaj,
só,
szemes bors,
kakukkfű.


A Vörösboros nyúlgerinc elkészítési módja:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hártyáitól megtisztított nyúlgerincet száraz pácban érleljük. A zöldségféléket, a vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a nyúlgerinc minden oldalát hirtelen megkapatjuk. Kivesszük, és egy tepsibe rakjuk. Közben az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát és tovább pirítjuk. Felengedjük a borral és belerakjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és sóval, borssal ízesítjük. Lassan felforraljuk, 5-10 perc után ráöntjük a tepsiben lévő nyúlgerincre. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, pihentetjük, majd csontjáról lefejtjük. Felszeleteljük és tálra rakjuk. Közben a zöldségeket a párolólével együtt összeturmixoljuk, ha nagyon sűrű, akkor kevés borral hígítjuk, és felforraljuk.

A mártással bőven leöntjük a nyúlszeleteket, és köretként szalvétagombócot adunk hozzá. A megmaradt mártást külön csészében tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A vörösboros nyúlgerinc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook