Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vörösboros máj recept

Vörösboros máj recept

A Vörösboros máj hozzávalói:
(2 személyre)

30 dkg máj (lehet csirke, sertés)
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 tojás
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál paradicsompüré
paprikakrém
majoranna
rozmaring
bors,
ételízesítő

petrezselyemzöld


A Vörösboros máj elkészítési módja:
A vöröshagymát a forró olajra teszem, picit megsózom és fedő alatt üvegesre párolom. Amikor kész, hozzáadom a kis kockákra vágott májat, picit megfuttatom, éppen hogy kifehéredjen, megszórom pirospaprikával, ráöntöm bort, beleteszem a többi fűszereket és készre párolom. Amikor elkészült ráöntöm a felvert tojást és dermedéséig a tűzön tartom. Ha szükséges, még picit megsózom. Tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.

Sós vízben főtt burgonyával, salátával, vagy savanyúsággal tálalom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vörösboros máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook