Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vörösboros csülökpörkölt recept

Vörösboros csülökpörkölt recept

A Vörösboros csülökpörkölt hozzávalói:
1 db csontos főtt füstölt csülök
1 szelet füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db piros lecsópaprika
1 db sárga (fehér) lecsópaprika
chilipaprika
ecetes uborka
2 db paradicsom
krumpli
petrezselyem
babérlevél
köménymag

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoranna
olívaolaj
vörösbor
tejföl


A Vörösboros csülökpörkölt elkészítési módja:
A csülköt babérleveles vazben megfőzöm. A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom. A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülökkockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A végefelé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt.. Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vörösboros csülökpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook