Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Vörösboros, párolt lilakáposzta recept

Vörösboros, párolt lilakáposzta recept

Elkészítési idő 65 perc

A Vörösboros, párolt lilakáposzta hozzávalói:
1 kg lila káposzta
1 szem savanykás alma
1 közepes fej lila hagyma
1 dl száraz vörös bor
1 kanál liba zsír
só, kömény, ecet, kakukkfű
pirospaprika, cukor, vagy édesítő.


Vörösboros, párolt lilakáposzta

A Vörösboros, párolt lilakáposzta elkészítési módja:
A káposztát megmosom, és legyalulom, besózom, kevés ecetet is öntök rá, félreteszem 20 percig állni hagyjuk.
A hagymát megtisztítom apró kockára vágom, lábosba teszem a libazsírt, és üvegesre párolom a hagymát,rá szórok 1 tk cukrot, majd ráteszem a kinyomkodott lila káposztát, a köménymagot/ ízlés szerint/, majd a piros paprikát.
Jól átforgatom, és ráöntök 1 dl száraz vörösbort.
Fedő alatt párolom, ha kevés a folyadék vizet öntök alá.
Megmosom az almát, meghámozom és ráreszelem a lila káposztára, összekeverem, kevéske kakukk fű is kerüljön bele, ha kell ízesítem, és tovább párolom.
Addig párolom, még roppanós lesz a káposzta, kevergessük ,nehogy leégjen!
Egészségetekre!


Gyerekek is fogyaszthatják, mert mire megpuhul a káposzta, az alkohol elpárolog!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 15. 17:01
A vörösboros, párolt lilakáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook