Vonattal utazók!Segítsetek! (tudásbázis)
nem adnak vissza sehol sem az üdülési csekkből,ez van.vagy ráfizetsz vagy otthagyod a visszajárót!
mi már többször fizettünk vele és így működik,de rá is van írva szerintem!
Még mindig nem lett volna egyszerű felhívni őket, van kék számuk is, fejből nem tudom, mert az elvira nem mindig a legfrissebb!
Visszaadnak-e a csekk értékéből?
A csekk értékéből az elfogadóhelyek nem adnak vissza készpénzt, ezért célszerű a címleteket úgy megválasztani, hogy a szolgáltatás díját inkább készpénzzel kelljen kiegészíteni.
Az Elfogadóhely köteles az Üdülési Csekket legalább névértéken elfogadni, de nem jogosult az igénybevett szolgáltatások ellenértékén felüli összeget készpénzben visszaadni, sem pedig az Üdülési Csekket részben vagy egészben készpénzre váltani. Amennyiben a szolgáltatások ellenértéke meghaladja a Felhasználó rendelkezésére álló Üdülési Csekkek értékét, a különbözetet a Felhasználónak ki kell egyenlítenie.
Ezt találtam...ebből gondolom h el kell fogadnia ugy.
1: valóban csak a levelezősökre és estisekre vonatkozik a suli-lakhely közti kedvezmény, a nappalisokra bárhol!!!
2: diáknak is adnak 1. osztályra jegyet, többször is utaztam már ott mikor gázos helyekről jöttem egyedül és nem szerettem vna ha este vki belémköt...
3: szerintem tényleg a jegypénztárossal beszld meg mert az tuti h yot mond, üdülési csekket meg vigyél úgy h bőven elég legyen, minél kisebb címletekben
Kristof!az hogy legmagasabb osztáyl,az hogy annál magasabb nincs.Ha az lennne h legalacsonyab osztly 1,akkor nem lenne 2osztály.Gondolom :D
De azért köszi h segíytettél,meg neked is D@nu:)Mindenkinek angyon köszönöm!sikerült megértenem.Azaz 2130 és plusz hjelyjegy:)
A jobb oldalon a szélen, írja, hogy melyik a legmagasabb kocsiszám, én meg innen gondolom, hogy nincs 2. oszt.
Most akkor mi van ???
Nem a 9.23-as IC-ről van szó? Azon van 2. osztály.
Nálam ezt mutatja az Elvira: Indul Nyugati 9.23, érkezik Debrecen 11.52. Nem kell sehol átszállni, az út teljes ideje 2 óra 29 perc, táv 221 km. 1. osztály ár nappali és esti tagozat esetében 2930, 2. osztályon 2130. Helyjegyköteles.
Vikica, nem tudom, milyen szabályzat vonatkozik a pénz visszaadásra náluk.
d@nu, arra a vonatra ahova Vikica felszeretne szállni nincs 2. oszt.
Vikica: A pénztárnál mindi megkérdezik, hogy hova kéred!
köszi h megnézted.Sztem is egy szar ez a MÁV oldal,igazán lehetne jobb:)
És mondhhatom hogy nem kérek vissza az üdülésiből,ugye??
Kedvezményes IC pót- és helyjegy díja 350 Ft
IC pót- és helyjegy díja 520 Ft
Hogy a kedvezményes díj takar-e téged, azt nem tudom, mert olyan tré a MÁV oldala most nálam, hogy ezt is alig tudtam kisajtolni belőle, de szerintem számíts az 520-ra.
Nem hiszem, hogy a 2. osztály automatikus lenne, mert ebben az esetben a díjtáblázatban nem tüntették volna fel az 1. osztályú árat. Tehát jobb, ha mondod, hogy oda kéred. Szerintem. :)
Nagyon egyszerű!Ha kétséged vannak,ki mész a pályaudvarra és egyszerűen meg veszed ott a jegyed!
Az eladó biztosan fog segíteni!
További ajánlott fórumok:
- 8 hetes babával bevállalható egy 300 km-es utazás vonattal?
- Utazzunk vonattal!
- Budapestről vonattal könnyen megközelíthető, gyógyfürdő/strand, 1 nagymama, két 7 éves unoka, augusztusban 1 hét. Helyszín-ötleteket várok..
- Vonattal, vonattal való utazással, vagy csak a közlekedéssel kapcsolatos mesét keresek. Anyukák, óvónénik légyszi segítenétek? (Nem Thomas!)
- Hogyan jutok el vonattal Bécsbe? Tapasztalat?
- Ausztriába utazok egyedül vonattal a férjemhez