Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán? fórum

Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán? (beszélgetős fórum)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2012. márc. 20. 15:41
Sziaszzok! Sokat agyalok azon, hogy megműtessem a hasam. Most vagyok túl egy Laparoszkópos cholecystectomian. Holnap veszik ki a varratot. Azon gondolkodom, hogy a hasműtétet csak abban az esetben csináltatom meg, ha ez a heg szépen gyógyul. Amúgy csinálnak TB-re hasplasztikát, csak olyan viszonyban kell lenni az orvossal, hogy hasi sérvként tüntesse föl és azt, hogy mennyit fizetsz az rajtad áll vagy esetleg a dokival megegyeztek.
257. kishp (válaszként erre: 245. - Klement)
2012. márc. 7. 20:17
De bizony, az én hasam szebb lett attól, hogy kifeszítették. Mit szebb, igen is szép lett :-). Életem egyik legjobb döntése volt, hogy kés alá feküdtem, bár sokkal hamarabb megtettem volna!!!. Azóta visszatért az önbizalmam. Kár másokat riogatni, szerintem minden felnőtt ember tudja mérlegelni, hogy mi az ami jó neki és mi az ami nem.
256. klement (válaszként erre: 254. - Pagi82)
2012. márc. 2. 20:57
Ez nem riogatás ,csak én nem sztárolom a hasplasztikát!mertem ezeket le írni Ennyi .
2012. febr. 25. 09:59

Szerintem nincs az az orvos aki ne ismerne fel egy császármetszést, vagy egy hasplasztikást hasat. És remélem, hogy egyik sincs olyan paraszt, hogy olyan hangnemben kérdezné meg tőlegm, hogy hát magával meg mi történt - hogy az számomra sértő lenne. Én nyiltan felvállalom most is, hogy voltam , már kórosan elhízott, szépen lassan pedig a normál súlytartományba érek. Ennek vannak pozitív és negatív következményei. Pozitív, hogy egészségesebb leszek, kevésbé fenyeget olyan betegség ami az elhízással és a túlyúllyal kapcsolatos (magas vérnyomás, stroke, cukorbetegség stb.) tehát már ezekkel nyer az ember. Pozitív oldalhoz sorolnám még a kinézetet, azt, hogy az ember lánya elégedett azzal amit a tükörben lát, jól érzi magát a bőrében. Egy sok éven át elhízottnak ezek a dolgok nagyon jól tudnak esni, hátha még meg is dicsérik, hogy milyen csinos ebben az új ruhában. Sorolhatnám még a pizitív előnyöket.

És most jöjjön a negatív, bizza, ott ahol eddig zsír volt de dögivel, ott megereszkedik a bőr, ráncos lesz, lógó lesz a has, a korábban kevésbé zavaró kötényhas most egyre zavaróbb, hiszen már csak szinte bőr és tényleg csak némi háj marad ott, amivel igazán nem tud mit kezdeni az ember.

Én 10 éve várok arra a pillanatra, hogy meg tudjam műtétni a hasam. És amikor elkezdtem fogyni, már tudtam, hogy ez lesz az az alkalmom, a diéta végén, ami végre hamarosan eljön. Eljött, nem bántam meg, még akkor sem ha nem vagyok vele elégedett és ahogy Pagi mondta, hogy tényleg nem úgy sikerült ahogy vártam. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy feladtam a leckét a dokinak és azt gondolom, hogy kihozta a helyzetből a maximumot, talán egy kicsit lehetett volna maximalistább :D, na de ezen már túl vagyok. Majd a következő talán.

Én azt gondolom, hogy engem egy ilyen jellegű irás mint a Klement-é nem tudott volna eltántorítani, de sajnos vannak kevésbé ilyen erős egyéniségek akiket nagyon könnyű megzavarni.

Az orvos úgyis elmondja a személyes konzultáció alkalmával, hogy melyek a műtét kockázatai és azt gondolom, hogy egy orvos szájából másként hangzik, sőt, ha kétsége merülne fel valakinek akkor nyugodtan rá is kérdezhet bármire. Érdemes egy listával oda menni. Ha pedig nem szívesen válaszol a kérdésekre akkor másik orvost kell választani és addig menni amig nem érezzük azt, hogy ő a megfelelő.

254. pagi82 (válaszként erre: 253. - Klement)
2012. febr. 24. 22:05

Akkor neked ez nem elég ok? Azt tanácsolod, hogy akinek sérve van, az vágassa fel inkább magát hosszában, mert az nem fáj annyira, és arra a többi ember - orvos , aki látja majd a hasát azt mondja, hogy jajj, szegény, de ha keresztben van vágva, plasztika és sérv miatt (vagy sorolhatnám az okokat, amiért egy nő kés alá fekszik hasplasztikával), akkor meg azt mondják, hogy fúj, de ronda??????? Vagy hagyjuk a sérvet úgy, ahogy van, majd nő magától és esetleg kiszakad a hasfal, bélfal (ahol van), vagy ha valakinek akkora kötényhasa van, hogy beizzad, bepállik alatta, hát mosakodjon többet, de hogy hogy néz ki, az le van szarva?? És neked annyira fáj, hogy minden ici-pici időváltozást megérzel, de végül is annyira azért mégsem fáj(te írtad ezt ist)???

Hát mit mondjak, eléggé össze-vissza "beszélsz".

Na, de mindegy, én csak abba szeretnék leginkább beleszólni, hogy szerintem ne írogass ilyeneket, mert igazából minden ember tudja, aki ebbe belevág, hogy vannak bizonyos kockázatok.Sajnálom, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogy te elképzelted. Itt van Somcsika, akinek sajnos tényleg nem úgy sikerült a műtét, ahogy elképzelte, mégsem riogat senkit, sőt még újra kés alá feküdne (remélem, nem lesz rá szükség!!!).

253. klement (válaszként erre: 252. - 16c9c62b1e)
2012. febr. 24. 19:28
Igen ezek valóban okok!Izom szétválás nálam is volt mondjuk nekem attól nem fájt a hasam ,nekem sérvem is lett én ezért is döntöttem végül a műtét mellett mert ugye az nem gyógyul magától .
252. 16c9c62b1e (válaszként erre: 251. - Klement)
2012. febr. 24. 16:25

Én még csak műtét előtt állok, így kicsit a levegőbe beszélek..., mégis az "okkal műtöttek" táborát gyarapítanám.

Nem vagyok túlsúlyos, nem fogytam és nem volt ikerterhességem, a rectusomon mégis 2 tenyérnyi szakadás van. A bőröm lóg és repedt, de emiatt még nem mentem volna sebészhez, mert nagyon félek a műtéttől. A hasam viszont az izomszakadás miatt csak egyre nagyobb és egyre jobban FÁJ, már emelni sem tudok, a gyereket tartani nem tudom és lassan vissza kell mennem dolgozni, ahol szintén emelnem kell majd. Sikerült eljutni odáig, hogy most már nincs választásom és ennél csak jobb lehet.

251. klement
2012. febr. 24. 11:31
Az én véleményem ez ,és szerintem nem vagyok vele egyedül és hidd el mikor én is még a műtét ellőtt álltam a "nyomos "ok nekem is meg volt ,csak a mostani eszemmel látom mennyire rosszul láttam a dolgokat és igen mi van akkor ha nem lesz szülés után feszes a has ,attól még egy nő lehet nőies és kívánatos nézd például ott van számos híresség is akik fel vállalják hogy már nem olyan a hasuk .Szerencsére egyre több és igen én is inkább azt mondom a műtét legyen a legvégső megoldás ha már az ember úgy akarja de igen is számolni kell vele ,hogy ez egy műtét olyan utána már soha sem lesz ! Hiába írod ,hogy neked nem fáj ,nekem sem fáj annyira de nem az igazi és már nem is lesz az.
250. Niki. (válaszként erre: 249. - Klement)
2012. febr. 23. 21:47

Akkor viszont azt kellett volna írnod, hogy sajnos veled ez és ez történt...

Nem pedig azt, hogy ha megcsináltatja valaki akkor egész életében fájni fog és bánni fogja, mert mint látod sokan hálát adnak az égnek, hogy van erre lehetőség.

És nyilván nem olyanok feküdnek kés alá akinek semmi szüksége rá.

Szerintem itt mindanyiunknak nyomós okunk volt..

Nyilván mindenki jobban szerette volna ha a természet szülés után is szép feszes pocit ad! És akkor nem volna szükség a plasztikai sebészekre :)

249. klement
2012. febr. 23. 19:59
Kedves Niki! Bocsánatot kérek ha rosszul érintett amit írtam ,de nincs bennem rossz indulat ezt nagyon félre nézted!Abban igazad lehet rosszak az adottságok .De én csak az én személyes véleményemet osztom mint más a maga véleményét és igen azért ez nem egy olyan szépészeti műtét ami mindenkinek az általa megálmodott gondolt képet hozza és ha hiszed hanem nagyon örülök ,hogy vannak akik nem bánták meg,én már ebben is kételkedtem !Én csak azt írom amit most látok érzek ezzel kapcsolatban
2012. febr. 23. 15:21

Sajnos nekem sem úgy alakult ahogyan szerettem volna a hasplasztikám, de ettől függetlenül nem beszélnék le senkit róla. A fájdalmak a végeremény tükrében eltörpülnek. (ha voltak igazán)

Én sem vagyok elkeseredve, mert az eredeti állapothoz képest, pozitív a mostani eredmény, én vagyok elégedetlen, de egy újabb műtétet simán bevállalnék.

247. krisz38 (válaszként erre: 246. - Niki.)
2012. febr. 23. 15:04

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nem kéne általánosítani. Nekem sem fáj egy cseppet sem, életem legjobb döntése volt ez a műtét! Imádom az "új" hasamat, rengeteg kellemetlenség szűnt meg a műtét által, és sokkal jobban nőnek érzem magam, és csinosnak. A hegem is gyönyörű.

Mindenkinel csak javasolni tudom, ha hasplasztikán gondolkodik.

Sajnálom Klement, hogy neked nem jött be a számításod, de kár riogatni másokat.

Tiszteletben tartom a véleményed, ez az oldal azért van, hogy tapasztalatokat cseréljünk.

3 éve minden hasplasztikával foglalkozó fórumot, oldalt, stb. rendszeresen elolvasok, követem a frissen műtöttek felépülését, de ezidáig Te vagy az egyes egyedüli, aki negatív tapasztalatokat osztott meg. Szerencsére ...

Úgyhogy hajrá csajok, menjetek csak kés alá!! :D

246. Niki. (válaszként erre: 245. - Klement)
2012. febr. 23. 14:54

Nekem például egyáltalán nem fáj.

Ilyet kijelenteni, hogy egész életen át fájni fog...

Azért mert neked fáj még nem azt jelenti, hogy akkor mindenkinek.

A heg gyógyulása is egyéntől függ. van akinek szépen gyógyul és van akinek nem.

Ezek szerint Te nem voltál valami szerencsés, de azért szerintem nem kellene elriasztanod az embereket akik hasplaztikára készülnek, csak mert neked nem jött össze és nem olyan lett mint amilyet szerettél volna.

Valószínüleg rosszak az adottságaid és lehet, hogy a választott orvos sem épp a legjobb..

Én szinte rosszul voltam attól amit Te leírtál!

Gondolom csupa jó szándékból!!


Én csak is bíztatni tudok mindenkit!

245. klement
2012. febr. 23. 09:14
Kedves hasplasztika előtt állok ,mielőtt véghez vinnétek életetek eme drámai változását jó ha tisztában vagytok vele a műtött hasatok egész életen át fájni fog egy kis idő változáskor,meg amúgy is nem lesz a régi!A heg sem olyan szépen gyógyul , szembe kell nézni az orvosok hát magával mi történt válaszával mert sajnos csak a hasplasztikát műtő doki nem mond negatív véleményt erről a dologról aki azután a hasadat látja bizony nem állja majd szó nélkül .Tehát akinek nem volt olyan csúnya a hasa bizony nagyon bánja a dolgot ,hogy kés alá feküdt mert nem lesz szebb a hasad attól még hogy ki feszítik sőt ,na és az az érzés amivel utána együtt kell élned mert idegek vesznek el a bőrödből ! Ja nekem speciel a műtét után természetesen azt mondta a doki mi nők bármi re képesek vagyunk ,hát igen és meg éri ? De persze tudom olyan csúnya az a has amit látunk úgy hogy hajrá kés alá !
244. Somcsika (válaszként erre: 243. - Kistunde)
2012. febr. 7. 13:05

Gyerek át a hasplasztika fórumra. Ott nagyobb a mozgás, és többeknek van tapasztalata.

Irok privit is, de csak estére, mert már dolgozom.

243. kistunde (válaszként erre: 240. - Somcsika)
2012. febr. 7. 12:35

Szia Somcsika!

Én még új vagyok, de nagyon érdekel a műtéttel kapcsolatban jó néhány dolog, és úgy látom, hogy itt neked vannak a legfrissebb "élményeid". Arra lennék kíváncsi, hogy hány napig kellett kórházban maradnod, a műtét után? Kellett-e a konzultációért fizetned? Házi orvosi beutalóval kerested fel a kórházat, vagy konkrétan a doktor urat? És adtál-e pénzt a műtét után? Ha igen, mennyit szokás? Tól-ig tartománnyal is megelégszem, nem kell a konkrét összeg. Nekem két gyermekem van, az elsőnél életmentő műtétet kellett rajtam végrehajtani, ezért a 32.héten a babámat is ki kellett venni. Hosszába vagyok vágva, méd a köldölöm fölött is volt két varrat. A másodiknál 110 Kg-osra híztam, simán szültem meg. Annyira megszakadt a hasam, hogy már 30 Kg minusz után rendesen lóg, illetve ezt a lógást kettészeli a hosszú varratom.Úgy igazán undorító. A szülések előtt a versenysúlyom 60 kg volt. Ez lelkileg is nagyon megvisel. Mindig sírok, amikor a tükörben meglátom a hasam.Még 15 Kg-ot szeretnék fogyni, és utánna megcsináltatni, de két gyerek és a jelzálog hitel mellett saját zsebből elérhetetlen lenne.Ezért érdekel a tapasztalatod, és mindenkié, aki tud nekem tanácsot adni, hogyan induljak el. Illetve, talán már a végeredményt is láttad?

2012. jan. 20. 16:43
Nekem is csináltak hasplasztikát,jó 25 évvel ez előtt.Nagyon randa volt,nem hzódott vissza az egész,olyan volt,mintha egy kötényt felakasztottak volna elől.Én a sebészeten voltam,a doki azt mondta,vagy haskötöt csináltatok,vagy műtét.Akkor még nem volt fizetős valami.Írt beutalót és a Bőrklinikán csinálták a plasztikai osztályon.Ma már halottam,hogy mondani kell,hogy téged nagyon zavar esztétikailag és egészségileg is.Ez nem némi flanc az embernek.A vérnyomás miatt nem altattak,még fényképész is volt a műtét alatt,akkor még nem volt video,meg ilyesmi.Volt olyan szobatársam akinek a mellét csinálták,mert megnyúlt a szoptatás alatt,amúgy sehol semmi változás nem volt rajta.Nem mondom,hogy egy álom volt,de muszáj volt.Nekem a dr.Kapitány Klára csinálta,sajnos Ő már nem él.
2012. jan. 20. 16:26
Az előző hozzászólásomat szeretném kiegészíteni azzal, hogy nekem semmiféle igazolást nem kellett vinnem a leadott súlyról, csak egy fényképet a fogyást megelőző állapotomról. Rendkívül rugalmas volt a dokim. Tök szimpi, mindig mosolyog, a poént is érti :)
2012. jan. 20. 13:27

Nos, néhány héttel ezelőtt kérdeztem tőletek hasplasztika ügyben. Örömmel tudatom veletek, hogy sikerült orvost találnom és már 17-én túl is estem a műtéten. Itthon lábadozom.

A Szent István Kórházban műtött meg Dr. Falus György főorvos. Két ünnep között voltam nála egyeztetni és nem látta akadályát a tb. által finanszírozott műtétre. 35 kg fogyás, és 2 császár metszés volt a kórelőzményem. Egy kicsit bonyolultam volt a nagy terjedelme miatt, mint ahogyan az orvosom gondolta, de sikeresen megoldotta. Látni még nem láttam a végeredményt, de az őt segítő doktornő a műtősnő és a műtősfiú is azt mondta, hogy nagyon szépen sikerült. :)

Majd írok még de most mennem kell.

239. tonyka21 (válaszként erre: 232. - Nella8)
2012. jan. 15. 18:15

Szia Nella8!


Olvastam, h novemberben volt a műtéted? Hogy sikerült? Én tavaszra tervezem és szeretnék tőled párat kérdezni, ha nem probléma? Milyen igazolásokat vittél be?A jelentkezés után, mennyi időre kaptál időpontot? De jó neked, már biztos laposabb a hasad. Kérlek, ha van egy kis időd, válaszolj. Illetve végül mennyit adtál az orvosnak?

Előre is köszönöm a válaszodat.

Szia

Ági

2012. jan. 15. 17:54

Vagy ha még valaki tud ebben segíteni, amit kérdeztem, azt nagyon megköszönném :)


Köszönöm

Ági

237. tonyka21 (válaszként erre: 156. - Krisz38)
2012. jan. 15. 17:53

Szia Krisz!


Tudom, elég régi már a bejegyzés, de kérlek írd meg, h ki műtött téged az ÁEK-ban. Mert itt olvasgattam olyanokat, h a terhességi súlyt nem mindig fogadják el, és láttam, h neked könnyen ment minden. Mert nekem az egyetlen bizonyítékom a terheskiskönyvem, amiben a legnagyobb súly 38. hetesen 115 kg. Illetve a háziorvossal biztos meg tudom beszélni, h írjon egy igazolást, de a gépben nincs benne. Meg képeim is vannak. Szerinted valahogy sikerülni fog. Kérlek válaszolj!


Köszönöm

Ági

236. Diszi68 (válaszként erre: 235. - Somcsika)
2011. dec. 21. 22:31
Próbálkozz a Szent Imrében. Nekem is ott volt a műtétem. De elég hosszú a várólista.
JAVALLAT BODORRÓZSA LEVÉL KAPSZULA 50
2011. dec. 21. 13:58

Ez a hasplasztika oldal, mi mást is kérdezhetnék, mint hogy hol lehet az országban tb. által támogatott hasplasztika műtétet csináltatni.

A honvéd kórházat már tudom, de biztos vagyok benne, hogy van máshol is ilyen lehetőség.

Kérlek szépen válaszoljatok, ugyanis január-február-ra terveztem. Hónapok óta próbálom keresni, de sikertelenül.

234. nika1974 (válaszként erre: 232. - Nella8)
2011. nov. 28. 09:18

szia!

nekem nov 11.én volt a műtétem a honvédban.Téged ki fog műteni?

233. banita2
2011. nov. 27. 00:15
sziasztok 28éves vagyok.2kislányom van ,5évig szoptatam őket, sajnos a melleim és a hasam is elég csunya álapotban van.sajna anyagilag nem tudom kifizetni a mütétek árát kérlek titeket ha van rá mód akkor segitsetek hogy van tb általi plasztikai mütétek és ha igen kihez fordulhato ezzekel a problémákkal kőszőnőm
232. Nella8
2011. okt. 6. 21:05

Sziasztok!


Én 2 év alatt fogytam 53-54 kg-t,és 1 hónap múlva lesz TB finanszírozott hasplasztikám a Honvéd kórházban.

Mennyi pénzt illik adni szerintetek,illetve volt közületek valaki a Honvédban?

Köszönöm a segítséget.

231. Marice (válaszként erre: 230. - Kyra07)
2011. szept. 8. 16:30
gyere át a hasplasztikás fórumra ott mindenről találsz információt:))
230. Kyra07
2011. aug. 24. 15:20
Sziasztok újra!Régen jártam már ezen a fórumon,de úgy érzem ideje újra visszatérni,már csak azért is,mert egyre jobban foglalkoztat a műtét gondolata. Eddig féltem belevágni,de úgy érzem itt az ideje. Nagyon örülnék annak,hogyha valaki írna a Szent Imre Kórházzal kapcsolatos tapasztalatairól,illetve arról,hogy szerintetek melyik dokihoz érdemes menni?Annyi infó van itt,hogy nehéz kiigazodni közöttük.Kell-e egyből beutaló,vagy nem kell? Csak hasplasztikát finanszíroz a tb,vagy mellfelvarrást is,milyen esetben indokolt? Anyagiak:mennyit érdemes adni a dokinak,konzultáció mennyibe kerül?Minden infó érdekel,és köszönöm előre azoknak,akik válaszolnak.
229. aviva87
2011. aug. 20. 23:44

Köszönöm a segítséget! Remélem találok olyan jóindulatú orvost, aki a terhes súlyomat elfogadja. Bár nem igazán értem, ez miért jelent problémát, hiszen a bőr megnyúlásához ez járult hozzá a legnagyobb mértékben, még akkor is, ha az nem mind az én súlyom volt, attól még bennem volt :)

És akkor először a háziorvosomat keressem fel? Mert gondolom neki viszont valahogy dokumentálnia kell a dolgokat, nem? Mármint hogy mennyit fogytam.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Rejtvényfejtés ingyenesen
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook