Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Volt már orrpolip (FESS) műtéted? fórum

Volt már orrpolip (FESS) műtéted? (beszélgetős fórum)


1 2
32. PJanika (válaszként erre: 26. - Bitaking)
2021. febr. 1. 18:14

Szia, tudnál nekem segíteni a témával kapcsolatban? Pontosan ugyanez van nekem is és 4 éve küzdök ezzel. 3 műtéten vagyok túl, de vissza jön állandóan a gyulladás az orromba! Annyira nem tudom mit tegyek és tanácstalon vagyok, az orvosok nem tudnak segíteni, el se hiszem... Szét teszik a kezüket és azt mondják ez van! Te meg tudtad oldani? ha igen hogyan???? Kérlek segíts!!!!


Pacsek János 06703647168

2015. szept. 6. 15:34
Sziasztok! Sok hasznos információ az orrpolip gyógyításának egyik lehetőségéről (nem reklám), saját tapasztalat összefoglalása. orrpolip.blog.hu Jobbulást kívánok Mindenkinek!
30. Ahvaz
2013. dec. 27. 14:35
Nekem 4 hete volt egy endoszkopos arcüreg műtétem.Igazából 4 hónapja kezdődtek a tünetek megfáztam és ugy jártam dolgozni,elég rosszul voltam.Kaptam antibiotikumot ami nem használt.Ez 4 hétig húzódott.Utána a doki elküldött egy orrüreg vizsgálatra.De közben utána olvastam neten hogy lehet egy rossz fog miatt is egy állandó gyulladás az arcüregben.Ami be is bizonyosodott,kihűzták a gyulladt fogam.Majd a gyulladás továbbra sem múlt el bűzös váladékot éreztem állandóan.Elmentem a Honvéd korházba ott 4x felszúrták az orrom és állandóan tele lett.A doki ezért javasolta az endoszkópos műtétet.Ez négy hete volt.Most szerintem oz orr melléküregemre visszajött a gyulladás..ugyhogy már borzalmasan unom.rÁMENT 80.000 FT-om és még most sem vagyok jól.Soha életemben nem volt semmilyen gyulladásom arcüreg főleg nem.Valaki tud valami jó orvost esetleg Homeopátiát vagy egy okot hogy ez mitől van? :(
29. Nadáné (válaszként erre: 27. - Bitaking)
2013. nov. 14. 18:40

Természetesen tudom, hogy szteroid van benne!

De ha ez kell, hát ez kell.

Én fújom szorgalmasan, csak ne alakuljon ki újból.

2013. okt. 18. 07:24
nem volt.
27. bitaking (válaszként erre: 23. - Nadáné)
2013. szept. 2. 20:53
Hát ez-az! Orrspray-t kell használnod rendszeresen.Szerinted mi van benne? Szteroid!Utánaolvastál a mellékhatásoknak?
2013. szept. 2. 20:51
Kedves Sorstársak! Mindenkit el kell hogy szomorítsak, aki(velem együtt) átesett Fess műtéten, ami egy barbarizmus, teljesen szétbarmolják az orr nyálkahártyát, de hát másképp nem lehet az elburjánzott polipokat eltávolítani(bár nem tudom mennyi marad benn). Mind ezt teljesen feleslegesen, mert a polip csak egy tünet, hiába szedik ki, újra ki fog fejlődni, mivel az immunrendszer így védkezik. Majdnem minden betegség erre vezethető vissza, képtelen vagyok felfogni, hogy a hivatalos orvostudomány miért nem vesz róla tudomást, inkább műti, kezeli szteroiddal, ami megint csak a gyulladást próbálja legyűrni rendellenes módon, mert a gyulladás okát nem keresi és kezeli. Mikor 2.-szor is előjött a polipom, és már elhatalmasodott, elhatároztam, még egyszer műtét: NEM! Meg fogok gyógyulni, ki lököm ezt az idegen testet a szervezetemből. Sok mindennel próbálkoztam: lúgosítás(ez használt is, csak nem voltam kitartó), inhalálás sós vízzel, táplálék kiegészítők(aloé vera, protexin,csírák...stb.) szedése, de egyik sem hozott áttörést. Szerencsére rábukkantam a Vargha-gyógymódra( google) és ott fél évig kezeltek(egy biorezonancia vizsgálat után)heti 3-szor, majd 2-szer. A vizsgálat egyszerre kimutatta a laktóz(tej), búza(glutén) terheltséget, meg sok minden mást. Persze a "hivatalos" allergia teszten mindenem negatív lett! Ez sajnos rengeteg embert érint, még aki nem tud róla azt is. Meg hát a mozgás, mozgás bármennyire is nehéz sokszor. Hiába a kezelés is, ha a mérgek nem tudnak távozni a verítékkel( a szauna is nagyon hasznos). Én már pihenőn vagyok egyik orrlyukam teljesen jó, a másikon is rendesen kapok levegőt, de ott még néha érzem a polipot visszahúzódva, főleg ha sokat vétkezem az étkezésben:-). Ha keményebben betartottam volna a diétát, már teljesen gyógyult lennék. Hogy közben mik jöttek ki az orromból, azt inkább nem részletezném...amit a műtétkor kitépnek, csak részletekben, de hogy tudtam nekik örülni, ezeknek az eleven kis 8.utasoknak, amik gazdatestként telepedtek az orr üregeimben. Már néha érzem az illatokat is, szép lassan vissza fog jönni, 1 évembe telt, de végül is nem sok, ha belegondolunk, hogy a betegség hosszú évek alatt alakult ki bennünk. u.i.: a kezelés nem olcsó, de mi a drága? Az egészségünk.
2013. jan. 17. 10:31
Két napja műtöttek orrsövény+fess. Bajcsyban csinálta egy nagyon jó dokinő. A kórházban kértem vip szobát az 14 000Ft volt.A nővérek nagyon aranyosak, engem megnyugtatott a környezet. Mindig magánrendelőkbe jártam, most csalódtam /kellemesen/ az állami kórházakban.Helyi érzéstelenítéssel csinálták. Betegen mentem be, köhögtem, köpeteim voltak, tehát nagyon féltem, hogy fogom túlélni.2 órás műtét volt.Az orrsövényműtétet annyira jól végezte a dokinéni, hogy majdnem elaludtam rajta.Amikor köhögnöm kellett megálltak addig. A fess műtét az nagyon fájt,a fogamba is többször éles fájdalom volt,de túléltem.Csatlakozva előttem szólókhoz ha tudom, hogy csak ennyi már rég megcsináltam volna, és akkor most nem betegen sokkal rosszabb állapotban csinálom végig.
24. Foxxx
2013. jan. 16. 19:48
Engemet tegnap elött mütöttek. A Heim Pál F.O.G. mütöttek, reggel 7-re kellet be mennünk meg vizsgáltak még elötte meg kérdéseket tettek fel. Utána pedig várunk kellet a szobába kaptam valami sárga gyógyszert gondolom nyugtató jellegű volt. Utána betoltak a műtőbe a kéz fejembe kaptam az altatót (inekciót). Műtét után felébredtem nem voltak fájdalmaim sőt abba a két napba nem is volt fájdalmam szóval nem is nagyon kellet fájdalom csilapító. Egyedül az volt kellemetlen az orromba a tamponok de azt is ki lehetett bírni :). Szóval nem egy fájdalmas műtét!!!
23. Nadáné (válaszként erre: 22. - Zsebi33)
2012. nov. 12. 08:17

Én is hasonlóképpen vagyok a dologgal. Ha tudtam volna, hogy "csak" ennyi lesz, akkor már rég túl lettem volna rajta, és nem halogattam volna évekig.

A legkellemetlenebb számomra is az volt, hogy a számon kellett vennem a levegőt, illetve a tamponok kiszedését picit megkönnyeztem, de kb. ennyi. :)

Engem április 3-án műtöttek, azóta voltam 2-szer kontrollon és a doki nénim megállapította, hogy lelát most már szinte a gyomromig. :)

Következő kontroll december eleje. Jaa és orrspray-t kell használnom reggel és este. Ennyi.

Szóval mindenkinek hajrá! ;)

2012. okt. 22. 08:08

Sziasztok!


Szeretném megosztani a tapasztalataimat a Fess műtétről:-)

Chronikus arcüreggyulladással küzdöttem évek óta, szinte minden melléküregem tele volt polippal és ehhez társult még egy S alakú orrsövényferdülés is...szóval egy F.O.G szakorvosnak maga a kánaán:-)

Hosszú hezitálás (kb.6év) után október 18.-án reggel befeküdtem a Szt.Imre kórház gégészetére.

Septumresectioval kombinált FESS műtétre.

Reggel elfoglaltam a szobámat, ami 2 ágyas, teraszos, tv-vel, hűtővel, fürdő, wc bent..szóval minden rendben volt. A délelőttöm várakozással telt, sok volt a pici gyerek, azokkal kezdték a műtéti programot, közben beszéltema dokimmal is, papírokat aláírtam.

14 óra előtt picivel jött a nővérke, apró pohárkában, pici rózsaszín löttyel, igyam meg mondta, mindjárt visznek a műtőbe. Jajjjj:-)))

Megittam, vártam, eltelt pár perc, jött a műtős, felfeküdtem és irány a műtő.

Ott az előtérbe egy pillanatra találkoztam a dokimmal, majd betoltak a műtőbe, átfeküdtem a műtőasztalra, hozzáteszem picit kábán a rózsaszín cucctól:-)bekötötték a bal kezembe a kanült, fejemnél az altató doktornő, aki egy angyal volt...elindult a kanülbe az altató, néhányat beleszipákoltam az elém tartott maszkba...és már aludtam is:-)))

Arra ébredtem, hogy rám szól a nagyon kedves műtős úr, hogy fogjam erősebben...ugyanis akkor akart átraknia saját ágyamba és én annyira aludtam, hogy majdnem kipotyogtam a kezéből:-))

Utána kb. negyed órával teljesen magamhoz tértem, pár óráig semmi fájdalom, csak a szájon át való levegővételt kellett megszoknom, mert az orromat végig kitamponálták, egészen a garatig, rétegesen.

Pár óra elteltével, ahogy a tamponok kezdték magukba szívni a váladékot és a vért, ezáltal kezdtek egyre jobban megduzzadni, picit kellemetlenebb lett, de ez is csak olyan nyomásérzést jelent, fájni nem fájt. Aznap éjjel semmit nem aludtam, reggel mondatm is a nővérkének, bár fájdalomcsillapítót hoztak bármikor kértél, nem is a fájdalommal volt baj, hanem ezzel a kellemetlenéggel, másnap este már rutinosan erősebbet kértem, na azt beadta a nővérke olyan este fél8 körül a karomba és már arra sem emlékeztem hogy kiment volna a kórteremből, végigaludtam az éjszakát:-)))

Másnap, vagyis a műtét uáni 2.nap reggel tamponszedés, na az kissé fájt...hihetetlen mennyi minden elfér az ember orrjárataiban....:-))))

Utána haza, azóta itthon pihengetek.

Összességében 4 nap telt el a műtétem óta és mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ne féljen, ne halogassa, ha muszáj, akkor meg kell csinálni, csak jobb lesz.

Én mellette asztmás is vagyok és már most szemmel láthatóan javult az asztmám is, pedig még hol van a műtét utáni teljes gyógyulás.

Szóval ne féljetek és a Szt. Imre kórházat csak ajánlani tudom, a hely szép, a doki nagyon profi, a nővérek tündérek.

21. Nadáné (válaszként erre: 20. - Bumbala)
2012. okt. 13. 08:57
Kecskeméten műtött dr. Sántha Beáta főorvosnő.
2012. okt. 10. 15:23
Szia! Megírnád hogy melyik kórházban végezték a műtétet és ki műtött?Köszi!
2012. szept. 20. 14:03

Nekem 3 nappal ezelőtt volt. Ha én is tudtam volna, hogy ilyen, nem jártam volna végig az orrkiszívásos dologtól egészen a természetgyógyászig mindent, - egy kisebb vagyont ráköltve!

Altatásban végezték, eddig semmi fájdalmam nem volt egy pillanatra sem! :) Az orrlyukamba tettek tampont, de elvislehető volt. Másnap reggel kivették apró kellemetlenség volt, de semmi több.

2012. ápr. 9. 21:16
Sziasztok. Ha esetleg látogatja ezt az oldalt még valaki, akkor leírnám a saját tapasztalataimat. 2012.04.03-án műtöttek altatásban. Hát én is úgy vagyok vele, hogy ha ezt tudom, hogy ilyen, akkor tuti már rég megcsináltattam volna. A tampon eltávolítása tényleg kellemetlen volt, de ki lehetett bírni. Igaz, hogy azért potyogtak a könnyeim közben. :) Kb. 1,5 m gézt toltak bele orrlyukanként. Fájdalmam egyáltalán nem volt. :)
2011. dec. 23. 10:08
nem csak hallottam rola ismerostol,sajnos kiujulhat.
2011. jún. 6. 17:35
A férjemnek volt, kb 4 éve. Mindenféle rémhírekkel a tarsolyában ment be a kórházba, és kellemesen csalódott. Nem volt annyira rossz, nem altatták hanem érzéstelenítették, azt mondta, ha tudja, h ilyen, már rég megcsináltatta volna, ugyanis évek óta halogatta. Nem jött neki vissza, remélem, nem is fog. Azóta mindenkit biztat, akinek ilyen dilemmája van.
15. Nadáné (válaszként erre: 14. - Kmarcsi01)
2011. máj. 31. 16:31

Szia!

Leírnád a tapasztalataidat és az élményeidet?

Köszi

2011. máj. 31. 12:44
Igen volt ,sajnos!
13. 997ad9d84c (válaszként erre: 12. - Nadáné)
2011. máj. 31. 11:11
Szia! Küldtem privit!
12. Nadáné (válaszként erre: 8. - 997ad9d84c)
2011. máj. 30. 20:21
Láttam, hogy másik fórumon is írtál már. Priviben megírnád, hogy milyen orrspray-t használtál?
11. Nadáné (válaszként erre: 9. - Bajusz9)
2011. máj. 30. 20:14
ELvileg igen, csak az orr- és arcüreg, viszont azt mondta a doki, hogy tampon lesz az orromban és azt kellemetlennek mondta.
10. Nadáné (válaszként erre: 6. - Bc43550d43)
2011. máj. 30. 20:13
Megkerestelek priviben!
2011. máj. 30. 20:04

Csak az arcüreg érintett?

Mert az igazi FESS műtét után egyáltalán nem raknak tampont az arcüregbe, maximum egy keveset az orrba, de ez is orvosfüggő.

8. 997ad9d84c (válaszként erre: 7. - Nadáné)
2011. máj. 30. 20:03
Szia! Nem altatásban volt, de szinte semmit nem éreztem. Az első orrpolip műtét viszont szinte teljes érzéstelenítés nélkül volt, mert a műtés szerint érzékeny vagyok a Lydocainra (megszédültem: naná, déli 12-kor éhgyomorral kávé nélkül, 90 vérnyomással még jó hogy szédültem), mindegy az kb .10 percig tartott, és kibírtam. Azért mondtam Fess-műtétkor az első hozzászólásban, hogy ordítok, harapok, ha fáj. De nem fájt.
2011. máj. 30. 19:59

Hát igen, mindenki ezt kérdezi, hogyan lehetséges ilyen. Közölte a doki, hogy érzéstelenítésben megcsinálja fájdalommentesen....mondtam, hogy kösz, de inkább kihagyom. :(

Nagyon el vagyok keseredve. Így is már hetek óta gyomorgörcs, hasmenés és majd' 100-as pulzus...

Most még 1 hét.

Inez neked ezek szerint nem altatásban volt?

2011. máj. 30. 19:58
két éve mütöttek nem újúlt ki és minden velejáró tünetem elmúlt ! A mütét kb 1 órás de nekem mindkét járattot eltömítette és már nem volt átjárható az orr üregem! addig fáj amíg a tanponokat eltávolítják nekem két nap után vették ki három napot illetve két és fél napot voltam kórházban otthon még két hétig tilos emelni meleg forró vízben fürdeni! kicsi vérzés még van utánna! és két hónapig heti egy kontroll volt az kicsit kellemetlen mert a varasodást kiszedik ez azért hogy ne maradjon vastag heg! Röviden ennyi ha bővebben érdekel keress meg privátban
5. 997ad9d84c (válaszként erre: 3. - Nadáné)
2011. máj. 30. 19:55
Sziasztok! Volt ilyen műtétem, 2006-ban, János Kórház Gégészetén. Átlagosnál érzékenyebb és vérzékenyebb vagyok, mondtam a doktornőnek, hogy hisztizem, rúgok, harapok, visítok, ha fáj. Az első érzéstelenítő injekció kellemetlen volt, a többit nem nagyon éreztem. Nem tudom mennyi ideig tartott, de többször adott még érzéstelenítőt. Aztán "óriási" mennyiségű gézcsíkot tolt fel mindkét orrlukon keresztül. Műtét után úgy emlékszem Donalgint adtak. Elvileg két nap múlva haza lehetett jönni, de a vérzékenység miatt negyedik nap engedett ki, hazajövetel előtt szedte ki a csíkokat. No az nem volt nagyon kellemes. Utána kb. 1-1,5 év múlva megint lettek kis polipok, nem akartam, hogy kiszedje, de azt mondta jobb most, mint később megint fess műtét. Ha jó a doki és bízol benne, szerintem nem kell félni. Mielőbbi jobbulást!
2011. máj. 30. 19:54
Elfogyott az altatószer? Az meg hogy lehet?
2011. máj. 30. 19:31

Hmmm, és némi tapasztalatot tudnál írni?

Magáról a műtétről?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook