Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vízízű levesen hogyan lehet segíteni? fórum

Vízízű levesen hogyan lehet segíteni? (tudásbázis kérdés)


29. zebracsikó (válaszként erre: 28. - Lia_)
2012. júl. 29. 21:00

én a császármorzsát sütőben csinálom


kivajazom a nagy tepsit, beleöntöm a tésztát, és légkeveréssel sütöm

mikor nagyjából jó, villával széttrancsírozom és még egy kicsit visszatolom pirulni

28. Lia_ (válaszként erre: 23. - 07016ed7ac)
2012. júl. 29. 20:51

Én se túl régen főzőcskézek, de császármorzsát sűrűn szoktam. Még sose kellett kiönteni.

Gondolom a sütéssel lehet gondod.Én úgy csinálom, hogy mikor kész a nyers cucc, akkor egy fél diónyi vajat melegítek a serpenyőbe, beleöntök a nyers tészából annyit, amennyi kényelmesen belefér, és fa keverőlapáttal rögtön elkezdem kavargatni, le ne ragadjon.Kezdetben még nagyon híg, de aztán jó lesz. És addig ismételgetem, míg el nem fogy.

Olvastam már olyat, hogy tepsiben csinálják, vagy kavarás nélkül, hát én azt el nem tudnám képzelni!Nekem az biztos leragadna...

2012. júl. 29. 17:40
26. minna1
2012. jún. 13. 13:52
Dobj bele egy húsleves kockát.
2012. jún. 12. 11:06
babérlevél?
24. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 23. - 07016ed7ac)
2012. jún. 12. 09:17
:D
23. 07016ed7ac (válaszként erre: 22. - Ee1dc9ba06)
2012. jún. 12. 09:05

Hihi,anyu meg apu is a mai napig anyu első krumplilevesét emlegetik,mint első étel,amit asszonyként valaha főzött. Akkor volt 27 éves. Apa percekig tudja ecsetelni a zavaros vízben úszkáló fekete hagymadarabokat és a néhány szem eltévedt nyers krumplit :D

Én 3 éve vezetek háztartást,vannak dolgok,amik már mondhatni profin mennek (azaz sosem kell kiönteni),mint pl. a pörköltek,de pár hete volt olyan rettenetesen elsózott sült húsom,hogy a férjem majdnem sírva közölte,h bocsáss meg,de ezt képtelen vagyok megenni :D

Például császármorzsával eddig 4x próbálkoztam,mind a 4 kuka volt...

De mindig van itthon pár zacskó instant leves ilyen esetekre :)))

22. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 21. - 07016ed7ac)
2012. jún. 11. 23:31

Semmi baj, mindig kóstolgass, és érezni fogod, mi az, ami még hiányzik.

Majd ha már századjára főzöd meg azt a kaját, ne félj, rutinból fog menni:)))

Mindenki az "elején" kezdte.

Én főztem olyan krumplilevest lánykoromban, hogy úgy kellett kiönteni a wc-be:)

21. 07016ed7ac (válaszként erre: 11. - Globus)
2012. jún. 11. 15:06
Akkor bocsánat,én még kezdőnek számítok konyha terén :))))
20. cel (válaszként erre: 18. - Agines)
2012. jún. 11. 15:00

Sózni feltétlenül kell a leveseket, más különben valóban íztelen. Ne tegyél bele sót, csak ételízesítőt, abból is azt, amelyik sótartalma százalékos arányban alacsony. Így sós nem, viszont ízletes lesz az étel.


Frankfurti leves esetében el tudom képzelni, hogy a friss kelkáposzta még nem elég karakteres ízű, így okozhatta a víz ízt.

19. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 18. - Agines)
2012. jún. 11. 14:57
Van egy egyszerű "aranyszabály": Egy ételt addig kell ízesíteni, amig jó nem lesz. Ha úgy érzed, hogy tettél bele mindent, ami kell, és mindig "vízízű", akkor tegyél újra.
18. Agines
2012. jún. 11. 14:49

igen, ez mind van benne

és az arányok is jók

hát, akkor kap még egy kis fűszerkét az összes felsoroltból :(

leveskockát nem merek bele tenni, mert én nem szeretek sózni, ezért ezt tudván most jól meglódítottam, de még így is vízízű lett és lehet, hogy attól még sós is lenne, amilyen ügyes vagyok

2012. jún. 11. 14:49

Lehetséges, hogy a hozzáadott víz mennyiségéhez képest kevés volt a benne levő egyéb hozzávaló.

A sózás, az ételízesítő szokott segíteni.

16. 99279bb06f (válaszként erre: 8. - Fireworks9)
2012. jún. 11. 14:49
Miért, nem írta, hogy tett bele! :)
15. ndy25
2012. jún. 11. 14:49

Ha a recept szerint csinálod jó kell legyen. Nézd meg mit hagytál ki belőle és pótold, majd rottyantsd össze még egyszer.


Recept:

[link]


Sok sikert!

2012. jún. 11. 14:48
Én a lestyánt teszem mindenbe. Imádom. De a frankfurti leveshez speciel nem értek.
2012. jún. 11. 14:48

Majoranna,kömény,fokhagyma,ételízesitő,

füstölthúskocka

2012. jún. 11. 14:48

A virslit szeleteld fel,futtasd kicsit olajon vagy zsíron,így jobb lesz az íze és utána tedd csak a levesbe.

Ha már van benne,akkor jó kis füstölt kolbásszal dobd fel.Az már nem frankfurti,de talán jó.

11. globus
2012. jún. 11. 14:47
Fokhagyma, majoranna, só, 20%-os tejföl. Csak végső esetben leveskocka.
2012. jún. 11. 14:47
ételízesítő
9. Erika8 (válaszként erre: 2. - 342402de6d)
2012. jún. 11. 14:47
:)
8. fireworks9 (válaszként erre: 3. - 99279bb06f)
2012. jún. 11. 14:47
Igen, ez is hatásos lehet, ha még nincs kész a rántás.
2012. jún. 11. 14:46
majoránna van benne?
6. 07016ed7ac (válaszként erre: 1. - Agines)
2012. jún. 11. 14:46
Miből lett kevés benne? Én a gulyás-leves kockával próbálkoznék a helyedben,hátha..de talán működhet a rendes leveskocka is..
2012. jún. 11. 14:46
Köménymag, ételízesítő, só.
2012. jún. 11. 14:45
Virslivel?
3. 99279bb06f (válaszként erre: 1. - Agines)
2012. jún. 11. 14:45
Fokhagymás rántással?
2012. jún. 11. 14:45

követ kell beletenni:)

mint a mesében...

2012. jún. 11. 14:44
Frankfurti.... lett volna.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook