Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Virágomat ellepték az apró bogarak fórum

Virágomat ellepték az apró bogarak (beszélgetés)

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
jan. 27. 15:42
Akkor talán érdemes lenne ( nekem) NEM! a legolcsóbb virágfölddet megvenni?
9. Babi11 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 27. 15:06
Nálam is van sajnos.
jan. 27. 09:04
Minket is elleptek. Egy cserepes bazsalikommal kerültek be a lakásba, és beköltöztek minden virág földjébe. Tavaly ugyanígy lettek tetvesek a növényeim. Úgyhogy több élő fűszernövény nem jön onnan. Inkább ültetek magról.
7. fokhagyma (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 23. 23:45
Én is a netről tájékozódtam, miután néhány növényem elpusztult. Nem a légy, hanem a lárvája a kártevő. Elrágják a gyökereket, és a növény meghal. Sajnos, a friss virágföldben is előfordulnak a lárvák. Ezért tanácsos a földet jól kiszellőztetni, mielőtt bármit is beleültet az ember. Nyáron a napon, télen a mínuszban elpusztulnak.
jan. 23. 16:41
Tőzeglégy.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
jan. 23. 16:22
Kis fekete repülő rovarok. Virágfölfben vannak.
4. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 23. 14:33
Írjál valamit a kinézetükről. Pl szőnek-e ilyen finom, apró hálót? Hol tanyáznak, a növény melyik részén? És hogy hogy néznek ki?
jan. 23. 14:17

Ha kis apró fehérek, akkor ugróvillások.

Hidrogén-peroxid: 1 rész 3%-os hidrogén-peroxid és 4-6 rész víz keverékével való öntözés elpusztítja a petéket és lárvákat, miközben oxigénnel dúsítja a talajt.

Illetve fahéjat javasolnak szórni a föld tetejére.

2. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 23. 14:05
Google jóbarát. Ott a válasz, nézd meg.
jan. 23. 13:32
Apró bogarak jelentek meg a virágcserépben. Hogyan védekeztek ellene? Már átültettem. Cserepet is álmodtam sanytollal de újból megjelent. Meg akarom menteni a virágot.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook