Vidéki otthonfelújítási program, érdemes belefogni? (beszélgetés)
7. Channa* (válaszként erre: 6. - Asztanaviszta)
ápr. 27. 10:08
Nem néztem utána a feltételeknek.
Volt egy szintén felújításos támogatás, ahol kötelező volt a hitelfelvétel, ezért gondoltam, hogy ennél is.
6. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - Channa*)
ápr. 27. 09:20
Nem kötelező a hitelfelvétel.
Ha megfelelsz a megadott feltételeknek, akkor a felújítás 50 %-át, maximum 3 millió forintot utólag visszakapsz.
Tehát neked kell megelőlegezned, egy csomó feltételnek megfelelned (pl. a számlákban nézik az anyag és munkadíj arányát is) és majd utólag megkapod. Vagy nem.
5. globus (válaszként erre: 3. - Aileron44)
ápr. 27. 08:56
Szerintem ahol ez szokás, leginkabb ismerős, rokon, családtag az iparos, aki dolgozik. Mondhatni baráti áron. Ismeretlen vállalkozóval számla nélkül valóban nem szabad.
4. Channa*
ápr. 27. 08:53
Ezt is úgy adják, hogy hitelt is kell felvenni. Ha jól gondolom, akkor a törlesztés lesz támogatott, azaz olyat nem csinálnak, hogy adnak 3 milliót, hogy te felújíts valamit, hanem rákényszerítenek egy hitelre is, akkor is ha arra nincs szükséged.
3. aileron44 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 26. 17:06
Én biztos nem csináltatnám számla nélkül, de az Én vagyok!
2. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 26. 11:40
Én csak azt tudom, hogy a barátunk, aki a szomszéd falu polgármestere, nem engedte, hogy a szülei belevágjanak. Azt mondta, elég sok a buktató és a végén nem biztos, hogy jól jön ki az ember.
ápr. 26. 10:51
Vagy ne kérjek számlát és olcsóbban kavarás nélkül kijövök az egész felújítás, építésből?
ha nem kérnek számlát a szakitól, akkor sokkal olcsóbb, mint hogy támogatásért esedeznek és reménykednek, hogy talán valamikor visszakapnak belőle valamennyit?
Ti, hogy gondoljátok?