Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata? (beszélgetés)
Szia!
Én szintén az orvos fogadáson gondolkozok.
Van egy-két olyan orvos akinek nem szeretnék a karmai közé kerülni, és nálam is valószínű a császár.
sziasztok,
dől az infó, de nem jutottam előbbrébb. Akinek az első császáros volt, sanszos, hogy a 2. gyerkőc is úgy fog születni majd nem? Én ezért dilemmázom, hogy fogadott orvos legyen vagy ne. Mert a terhesség vége felé ki szoktak jelölni egy napot, ha előre lehet tudni, hogy császárral szülsz. (legalábbis Pápán igy volt anno, de ide nem óhajtok jönni még1x az tuti) Oké hogy Veszprémben nincs fogadott orvos, és jónál szülsz, ha szerencséd van, de akkor járjak át terhesgondozásra, hogy tudjanak ott rólam valamit, ha megyek? Vagy csak teljesen feleslegesen túráztatom az agyam:)?!
Szia!
Tudtommal sem kell papír, csak gondoltam megerősítem az előttem szólókat, állítólag nemrég "törölték el", régebben kellett, most nem kell papír, hogy az apuka is benn legyen.
Semmiképpen nem gúnynak szántam :)
Azért találtam érdekesnek,mert erről még senkitől nem hallottam,hogy papír kellene.
Szia vikoka!
Kp. Intenzíven dolgozom, csak most jelenleg itthon vagyok. Én úgy tudom, kell papír az apás szüléshez, lehet, Neked azért nem kértek, mert ott dolgozol. De a bátyáméknak kellett, most lesz 2 éves a kisfiúk decemberben, és tőlük kértek.
Nekem is volt apás szülésem, de az még Várpalotán. Ott is kellett papír, az orvos írt egy beutaló szerűt, hogy a férjemet beengedjék a szülőszobára. És én teljesen úgy tudom, hogy Veszprémben is kérnek ilyen papírt, amin az orvos engedélye áll. És nem tudom, hogy az "érdekes" szót a végén gúnynak szántad vagy tényleg érdekesnek találod...
Én úgy tudom, ez a tendencia.
Szia,
Papírt nem kértem.Nem tervezett a dokival a szülés elött több találkozás, majd holnap rákérdezek a korházban, hogy mi a teendő.Még a házassági anyakönyvi kivonat is kell, a miénk jóval régebbi 300 napnál és úgy tudom, hogy kell akkor frisset kérni.
Vp szülészet kiírhatna egy "teendő" listát, nem ártana kicsit részletesebben tájékoztatni az ember lányát.
Szép napot!!!!
sziasztok
én veszprémbe szültemigaz 2004 dec-ben
a PICen voltunk(koraszül.)nagyon normálisak voltak.le a kalappal elöttük..amugy minden hol van jo s rossz-
Melyik osztályon dolgozol?Én is kórházi dolgozó vagyok,csak most szülési szabin!
Amúgy gratulálok a Picikhez!
Szia KKO5!
Mi is Balcsipart:) Innen jártam dolgozni. A szülésznők nagyon aranyosak, szinte mindet ismerem! Ha tudod, és módod lesz rá, mondok néhány nevet, akikkel nagyon jól jársz: Aramia Annamari, Tóth Kriszti, Horváthné Kürti Ingrid.
Én Őket nagyon szeretem, ezért ajánlom bátran Neked bármelyikőjüket!
Apás szülés lehetséges, erre a célra külön szülőszoba van fenntartva. Viszont, papírt kell szerezned hozzá, és orvossal aláíratni, s mikor mentek szülni, vinni, és leadni! Ez nagyon fontos, enélkül nem megy az apás szülés!
Előtte mehettek szülőszoba-látogatásra, azt mindenképp kihasználnám a helyetekben, így ha eljön a nagy nap, nem lesz annyira "zöld" és idegen minden:)
Sok sikert, szép napot!
Ruby
Szia Ruby,
Mi a Balaton parton lakunk, kb 30 km Veszprém.
Köszi az infót.
Nem nagyon ismerem a Veszprémi dokikat. Ami azt illeti, a korházat sem. Itt a forumokon azért vannak tapasztalatok, meg ismerek olyat aki Vp-ben szült, de régebben.
A szülés miatt próbálok nem izgulni,úgy tudom a szülésznők nagyon jók.Végül is ők vannak ott a szülés nagy része alatt!!!! Remélem apuka is bejöhet majd.
Üdv
Szia KK05!
Hmmm... ez - ahogy írtad is - fogós, kényes kérdés! Nem tudom, tőlem a doki egy forintot nem fogadott el, sőt, azt mondta, meg is sértődik, ha bármit is adok! Minden orvos különbözik, de természetesen (mert ez sajnos természetes), mindegyik szereti a zsebbe csúsztatott borítékot. Az biztos, hogy én előre egy forintot sem adnék, dolgozzon meg a pénzért, ha vár valamit a kismamától! Nekem azt mondta a Szabadka dr, ha mindenképp kényszert érzek, hogy pénzt adjak, a kórház alapítványi számlájára tegyem! Ő egy nagyon emberséges, és segítőkész doki, bátran ajánlom mindenkinek!Orvosi berkekben nem nagyon szeretik Őt, mert sok betege van, pont ezért, mert bármikor elérhető, bármikor számíthatsz rá! Sajnos, ez sem mindegyikről mondható el!:( A három fogadható dokiból igazán én egyiket sem választanám... a Gáspárt főőőleg!
Irigyellek, hogy már csak pár heted van vissza:) Én majd csak márciusban "kerülök sorra":)
Egyébként mindegyik doki "megfogadható"... ha nagyon akarja, tudja úgy intézni, hogy bent legyen, amikor beindul a szülés nálad, de akkor tuti zsebbe kell nyúlni... Sajnos, ez a tendencia!:(
Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed lenne még, szívesen válaszolok:)
Veszprémi vagy amúgy?
Szió! Ruby
Szia Ruby 78,
Veszprémben fogok szülni egy pár hét mulva.
Úgy tudom Vp-ben nem kell fizetni mivel ügyeletesnél szülsz? Elvárják a pénzt? Ha a saját dokid éppen ügyeletes akkor neki kell borítékba?
Annyi különböző információ van.
Nem gondoltam volna, hogy az izom átvágása még gyakorlat. Nekem is volt már császárom és ez szóba se került.Most reménykedem, hogy természetes szülés lesz.
Remélem most neked is megoldják máshogy:)
Kellemes babavárást neked is
Szia summarygloss!
Én ott dolgozom a kórházban, 2008-ban császiztak, a Tallai és a Szabadka doktor. Nekem átvágták az izmokat, piszok módon fájt utána! Kemény másfél órámba telt, mire fekvésből felültem! Rettenetes volt!Utána is nagyon sokáig fájt!Előtte két sima szülésem volt, a harmadik lett császis gerincsérv és farfekvés miatt. Most negyedik bébimmel vagyok várandós, és most is császi lesz, sajnos:( Ettől már előre félek! Viszont az orvos-nővér-team nagyon jó volt, a Szabadka dr szabadság alatt bejött hozzám,hogy kivegye a csövet, és aznap, mikor hazamentem, szintén szabi alatt bejött, hogy kiszedje a varratokat, lemossa, átkösse a sebet saját kezűleg! Szóval, nem lehet rossz szavam!És nem hiszem,hogy azért,mert ott dolgozom. Akit tudok ajánlani orvos, az Orosz, Bagarus, Turcsányi, Jósa, Vincze, Szabadka. Ők azok, akikkel beszélgetni is tudsz, nemcsak akkor, ha már fizettél! De megfogadni KIZÁRÓLAG a Tallait, Kiszelyt, Gáspárt lehet!!! Innentől az ügyeletes orvos kezében vagy... Sok sikert, ha bármiben tudok segíteni Neked vagy bárkinek, keressetek nyugodtan!:)
Mindenkinek kellemes babavárást!:)
Sziasztok, remélem, jár még erre valaki.
Azt szeretném tudni, hogy Veszprémben mi a gyakorlat: a császárnál átvágják az izmokat, vagy széthúzzák? Ettől teszem függővé a kórházválasztásomat, nagyon fontos lenne az info.
Előre is köszi!
sziasztok,
én is veszprémben szeretnék szülni, bár nem "helyi" vagyok, így lehet hogy orvost kéne fogadnom. Tallairól mit hallani, azt látom, hogy jó, de rámegy a gatyám is, ha magánzó leszek? Ki-kit ajánlana? Minden ötletet, tanácsot szívesen fogadok:)
Most ellent kell mondjak :)
Nekem a Bagarus volt a terhesgondozó dokim. Imádom :D De ugye megfogadni nem lehetett.
Aztán úgy döntöttünk, hogy nem is kell orvos, a szülésznő a fontosabb, az van ott. Ügyeletesnél szültem. Vince doki volt.
Hihetetlen, de egész végig ott volt velem, holott a papás szülőszobán is szültek, meg még a többi hely is dugig volt, még a folyosón is vajúdtak. Jól elbeszélgettünk, kedves volt, még viccelődtünk is mikor már varrt.
A fogadott orvosa a papásnak na épp csak beesett már megvolt a gyerkőc, holott anyuka hajnaltól vajúdott...nem ért rá a doki. Szóval erről ennyit.
én most 16 hetes kismama vagyok és a Tallaihoz járok terhesgondozásra, de a szüléshez nem biztos hogy fogadunk orvost, nem tudom .... bizonytalan vagyok ebben a témában... gondolom, hogy van pro és kontra, de nálunk egyenlőre több szól a kontra mellett. azt is utálom, hogy találgatni kell, hogy most itt Vp ben hogy is van, igazából erre a a dologra a terhesgondozáson én se kérdeztem rá...
ez nehéz ügy
Szia .
Bagarus dr t csak látásból ismerem, de nem tudtam, hogy nála is lehet szülni? Igazából úgy tudom, hogy 3 dokinál lehet Vpben. Szabadka, Gáspár és a 3. at nem tudom, Bagarus lenne a 3.?
Egyébként sokan kedvelik őt! Kollégámék is hozzá járnak és nagyon elégedettek vele!