Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Verbális kontra tettleges bántalmazás fórum

Verbális kontra tettleges bántalmazás (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Verbális kontra tettleges bántalmazás

1 2 3
36. kacsa118 (válaszként erre: 35. - Syria)
2018. febr. 15. 09:45
Értem én ezt, csak ugye a 4 évesek így működnek. Igen, elvette tőle, de hogy ennyi idősen ezért simán fejbe rúgja a másikat, az azért sok. És azóta is kb ez megy, pedig már 6 évesek.
35. syria (válaszként erre: 34. - Kacsa118)
2018. febr. 15. 09:31
Nem elkeseríteni szeretnélek, csak felkészíteni: az iskolában nagyobb dolgok lesznek. (Pl. nem egy papír, hanem tanszer, mobiltelefon, netán ruházat, hajviselet, stb. lesz a konfliktus forrása.)
2018. febr. 15. 08:52
Azért hallgassuk meg a másik oldalt is. A fiam csoportjába jár egy adhd-s gyerek. Már 4 évesen verte a többit, simán fejbe rúgta a fiam, mert el vett tőle egy papírt. Nyilván ezt meg én nem tolerálom. Konkrétan 4 pedagógus figyel egy gyerekre az oviban, a többire így semmi energia. Én kifejezetten örülök, hogy ő jövőre iskolába megy, és nem lesz több dolgunk vele.
33. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 32. - Lonna4)
2018. febr. 14. 19:27
Ez jó😊jól is csinaltad!👍
32. Lonna4 (válaszként erre: 23. - Valakivagyok1984)
2018. febr. 14. 16:34
Mentem a kissebb gyerekért karate edzésre. Ő akkor elsős volt, egy negyedikes jött ki és a torna zsakjaval rábízott a hátára. Kb háromszor volt akkora mint az én fiam. Finoman megfogtam a karját és kozoltem ha még egyszer meglátom meghallom hogy a magánál kissebbet bántja kiveszem a zsákot a kezéből és ő is kap tőlem egy jót a hátára. Igaz hogy én csak kétszer akkora vagyok mint ő! Megkérdeztem halál nyugodt hangon megértette e. És kövesse meg a fiamat! Megtette. Az anyja ott állt két lépéssel távolabb, falfeher volt moccan sem mert. És egészen szürreális dolog történt négy vagy öt anyuka megtapsolt!
31. syria (válaszként erre: 6. - Belat_itt_ne_keressek)
2018. febr. 14. 14:05

A gyerekeknél kegyetlenebb lény nem sok van.

Engem is csúfoltak abban a régi szép időben, amikor a 30-40 fős óvodai, iskolaközösségben jó, ha hárman voltunk szemüvegesek. (Manapság nyerő, ha ekkora közösségben csak a fele szemüveges.) Csupán azért, mert „mások” voltunk, mint a túlnyomó többség.

Örülök, hogy nincs iskoláskorú közeli hozzátartozóm.

Mit lehet várni gyereknevelés területén a többségében agyonhajszolt, megélhetési problémákkal küszködő szülőktől; a NAT-tól megnyomorított tanároktól?

30. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 29. - Smirnoff)
2018. febr. 14. 10:35
😳ezt nem ertem mi ebbe a fura.Attól mert leirtam van egy 20kg-os 8eves kislanyom semmi fura nincs csak jobban erthető miert is feltem őt a durva gyerekektől.Nem a lakcimet,nem a nevét írtam le😳
29. Smirnoff (válaszként erre: 23. - Valakivagyok1984)
2018. febr. 14. 09:29
az a fura, hogy a paramérereit kiadod.
2018. febr. 14. 09:27
kis köcsögök, felnőnek
27. Smirnoff (válaszként erre: 17. - Sajert)
2018. febr. 14. 09:26

ne a tanároknál keress!


egy nagy pofájút találjon.

meg a sráccal barátkozz össze! lógjatok nálatok! "jófej" vagy meg láttad is.

kérd el a tel számát!

26. Smirnoff (válaszként erre: 6. - Belat_itt_ne_keressek)
2018. febr. 14. 09:19

Én is ilyen voltam. A "kicsiket" védeni kell.


A szemét klikkesedés igaz. Bőven. Azzal nem lehet mit csinálni.

Én sokat voltam cikizett, de beláttam, hogy kapafog vagyok, viszont te segg hülye, és gyilkosan néztem eléggé, h ne üssenek meg. Nagyon pici voltam. A két tornásszal egy magas, egy súlyú. Nagy pofám viszont volt, elviszem a balhét.


Bíróság? Soha nem tettem olyat, ami miatt félnem kellene. Nincs miért felnyomjak.Ha beszélsz minden nap egy gyerekkel, akkor nem "hirtelen" megütött valakit. Én régen apám vállát csepültem.

Kb. minden nap vele játszottam.

25. trapiti (válaszként erre: 19. - Zebra25)
2018. febr. 14. 09:17
Olvastam az eredeti tortenetet, nem "meglegyintes" volt csak, ket lanyt is pofon utott az illeto gyerek. Adott esetben nem tartom tulzasnak a rendorseget, 13 evesrol volt szo. Az odaig rendben van hogy ADHD-s, de ettol fuggetlenul par ev es buntetheto, pl. testi sertesert. Es ertem az okokat, azt is hogy valoszinuleg a megutott lanyok sem voltak artatlanok, de az ADHD nem mentseg mindenre es nem is lehet. Vannak alapveto szabalyok amit minden korulmenyek kozott be kell tartani, az egyik ilyen hogy senki senkit nem ut meg. Es bizony lehet hogy jobb 13 evesen szembesulni azzal hogy mar nem ovodas aki semmilyen felelosseggel nem tartozik a tetteiert, hanem a koranak megfeleloen mar akar buntetheto is. Jobb most mint huszonevesen, akar ADHD-s akar neurotipikus.
2018. febr. 14. 09:01
Marmint kis szolid
2018. febr. 14. 09:00

Én minden nap megkerdezem a kislanyomat aki egy 20kg-os 8eves kislany kis szikid,visszahúzódó lélekkel,hogy nem bántott e valaki,nem csúfol e valaki és biztosítom róla,hogy ahogy ilyen van szóljon mert én megvédem,mivel tudom,hogy Ő nem képes erre.

Nekem nagy felelmem is ez,hogy egyszer “kikezdenek”vele és nemtudja magat megvedeni,ezert ha nagyobb lesz beiratom Önvedelemi tanfolyamra.Nem azt mondom,hogy verekedjen.Annak nagyon ellene vagyok de igenis a mai vilagban nagyon fontos,hogy megtudja egy gyerek vedeni magat.Én mindkettőt erre nevelem.

Egyszer történt,hogy csúfolta őt egy kislány.Pont pechje volt a lanynak mert mentem a lanyomert es nem vette eszre a kislany,hogy ott vagyok mire beszólt neki megint.Aztan elő bukkantam kikerekedtek a szeme es megkertem h ismeteld meg legyszives mit mondtal?

Erre semmi valasz.Azota is beken hagyja.Ez egy szerencses helyzet volt.Ez a kislany sajnos olyan csaladbol szarmazik,hogy 7evesen mar egyedul jar-kel es a kocsma elott tölti a nyari szunetet a szüleivel.Szóval sajnos itt nincs neveles.Sajnalom is szegenyt.

22. Smirnoff (válaszként erre: 4. - Gribedli***)
2018. febr. 14. 08:56

"valahogy az emberbe van kódolva, hogy bántsa azt, aki gyengébb vagy aki más"


Ilyet ember nem mond.

21. Smirnoff (válaszként erre: 3. - Gribedli***)
2018. febr. 14. 08:54

De az sem egészen normális, mikor egy gyerek szó szerint ugrál az asztal tetején, és közli, hogy megteheti, mert van igazolása, hogy ADHD-s. Valahol a középúton.

Egy beszólós banyával nem kell foglalkozni.


Egyik nagyanyám olyan megalázó módszerrel "nevelt" az iskolában, hogy a szavam elakad felnőttként. De tegyük hozzá, akkoriban ott az iskolában nagykéssel hadonásztak a cigány gyerekek, és simán a torkának nyomták. Én azt mondom, szerencse, hogy ennyi szabályozás nem volt. Kivette a kezükből ész és fizikai fölénnyel, aztán tarkón b'ta őket, majd leültek.

Megértem, ha ez a generáció nem érti az ADHD-t.


Volt egy osztálytársam (előtte ovistársam), aki szó szerint fel-le mászott a padon amíg verset mondott. Még nálunk (30+néhány) sem volt "divat"az ADHD, se más, de szerencsére nagyon jó tanítónőnk volt. Ez a fiúka érteles, és most már sikeres. Állandóan pakolt, ment keze-lába, mert semmi nem kötötte le.

DE a bántalmazás az más. És nem fogom sajnálni az elkövetőt. Ha gyerek aki csinálja, kell vele beszélni, és piszok nehéz, ha az alma elgurult a fától. Viszont soha nem ő a sértett.

2018. febr. 14. 08:33

"valahogy az emberbe van kódolva, hogy bántsa azt, aki gyengébb vagy aki más"


Te fordítva vagy bekötve. Se nem farkasok, se nem sakálok neveltek, mert ott több a törődés.


"Megesett, hogy ilyen "problémás" gyerekre rendőrt hívtak, amiért meglegyintette az osztálytársát, megfenyítették, megfenyegették kirúgással, a szülőket behívták, megalázták. "

Amiért rendőrt hívnak, az nem "meglegyintés", hanem súlyos testi sértés, és amiért a most már nehézkes eltanácsolást legyezgetik az a megismétlődött bántalmazás. Nehogy már egy másokat verő kölyök lelkértől kelljen sírni, miközben nem lehet őt még MEGLEGYINTENI sem, nemhogy el'csázni istenesen, amit megérdemelne!


"Nekik az a lényeg (tisztelet a kivételnek), hogy a hatalmas tananyag le legyen adva"


Mert mit kellene tennie? Kijavítani az elqrt kölyköket? Nevelje a tanár, mert te teszel rá otthon? Ja, a te nevelésedben az 1. pont... Ügyes.


"Tedd meg, hogy leülsz és elbeszélgetsz a gyerekeddel, hogy őt gúnyolják-e, hogy ő szokott-e másokat csúfolni!"

Amúgy közelről láttál már gyereket?

2018. febr. 13. 19:49
mi az, hogy meglegyintett? nem hiszem, hogy egy legyintésre rendőrséget hívnak.
18. egypt
2018. febr. 13. 19:23
Ez most nagyon talált... Hasonló cipőben járunk éppen. :(
17. sajert
2018. febr. 13. 19:18
Fiam ált. iskolás 4.-es. Olyan szinten ment a fiú öltözőbe a csúfolódás, hogy már külön öltözik. Mert egy-egy elcsúszik nála, de a rendszeres, ugyanaz, az már nem. Akkor kitör és puff üt, rúg... A többi gyereket meg sajnálom, mert őnekik tűrniük kell két-három kis csíra piszkálódását!!! Tanárok tudnak róla, de csak a fiamat emelték ki, mert tarthatatlan volt a helyzet. Azóta nyugalom van a tornaóra előtt, közben, után. Addig napi konfliktusforrás volt. JA, és a bezzeg-gyerekek a főkolomposok!!! Fiam nem adhd-s, hanem Aspergeres. (Több más szülő is jelezte a problémát, akinek nem sni-s gyereke van. Brutál mi megy a tanárok háta mögött!
16. brandy85 (válaszként erre: 15. - PöttyösPanka)
2018. febr. 13. 17:48
Kimaradt a priviből, hogy a kezelés mellett egy segítőkész angyal lett a kisördög fiamból. :)
15. PöttyösPanka (válaszként erre: 13. - Brandy85)
2018. febr. 13. 17:25
Érdekel! Megköszönöm, ha írsz.
14. brandy85 (válaszként erre: 12. - Sirga)
2018. febr. 13. 17:22
Igazad van!
13. brandy85 (válaszként erre: 9. - PöttyösPanka)
2018. febr. 13. 17:21
Szia. Tulajdonképpen nem beszélsz hülyeséget csak az a baj, hogy a fiam barátkozos volt és mikor meglátták a suliban a gyerekek, hogy ő bizony időre vesz be gyógyszert akkor onnantól kezdve gúnyolódtak, meg számológépet használhat segítségül az is baj. Gyerekek nem értik meg milyen a fiamnak mikor küzd, de sajnos a semmiért. A többit privibe írom ha érdekel.
12. Sirga (válaszként erre: 1. - 6bbd440ba8)
2018. febr. 13. 15:38

Sokféle gondolat cikázott a fejemben olvasás közben. Aztán megláttam a nick nevedet, és rájöttem, hogy sorstársak vagyunk :)

A cikk nagy részével egyetértek: a gúnyolódások sok esetben olyan mély sebeket hagynak, hogy a legközvetlenebb, legbarátibb szülői kapcsolat mellett is öngyilkossági gondolat merül fel egy kiskamaszban.

De, hogy a tettlegesség se mindig marad valódi következmény nélkül: a negyedikes lányomat - aki neveltetéséből és természetéből, na meg családi hátteréből adódóan - rendkívül elfogadó, sosem csúfolódik, nem provokál, egy fiú osztálytársa kővel fejen dobta. Eredmény: én pánikban rohantam érte a suliba, onnan a kórházba, ahol 2 órát vártunk - a srác meg év végén - természetesen - 5-ös magatartásjegyet kapott ... Bocsánatot se kért. Ismerem anyukát: nem gondolom, hogy szégyellte magát a fia miatt/helyett!

Szóval, kedves szülők: szerintem csak egyet tehetünk. Teljes vállszélességgel álljunk továbbra is csodás kis gyerkőceink mellett! :) A többieket megváltoztatni úgysem tudjuk.

2018. febr. 13. 13:29
Vagy otthon mindent megengednek neki, de ettől még nem lesz egy gyerek agresszív. Attól lesz agresszív, hogy valamit fel kell dolgoznia, amit mi nem tudhatunk, lévén, hogy nem látunk be mások életébe
10. gribedli*** (válaszként erre: 5. - Zsanci79)
2018. febr. 13. 13:27
Épp erről beszélek. A bezzeg anyukák gyerekei is lehetnek problémásak, mert anyuka is eleve hülye és nem veszi észre magát, a gyereke szenved és máson éli ki magát (lásd, szekálja a gyengébbet), mert lehet, hogy őt meg otthon szekálja az anyja, és ezt másolja
9. PöttyösPanka (válaszként erre: 8. - Brandy85)
2018. febr. 13. 13:03
Lehet, hogy hülyeséget beszélek, mert csak annyi tapasztalatom van a témában, hogy engem is kiközösítettek az iskolában annak idején, de nem lehet, hogy a saját gyerkőcöd szemszögéből is meg lehetne közelíteni a problémát? Én pl. már felnőtt fejjel rájöttem, hogy miért nem kedveltek a többiek, és igazat kell nekik adjak. Ha annak idején valaki megismertetett volna az asszertív kommunikációval, egy sokkal kellemesebb iskoláskort tudhatnék magam mögött. Lehet, hogy csak valami apróságon kellene változtatnia a gyerekednek, és minden helyreállna. Persze lehet, hogy nem, mert a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni.
8. brandy85 (válaszként erre: 6. - Belat_itt_ne_keressek)
2018. febr. 13. 12:52
Én azért kiváncsi vagyok az ötleteidre ha nem gond, mert a fiam már antiszociális kezd lenni. Egy barátka van, igaz ő igazi barát, és mi sem vagyunk barátkozos tipusok, de nem vagyunk ennyire elszigetelődve. Csak egy példa a sok közül, hogy a fiam nem akar részt venni a farsangon sem, pedig apa is, én is, a pszichológusa is próbáltuk rábeszélni, de még a mamákra se hallgat.
7. brandy85 (válaszként erre: 3. - Gribedli***)
2018. febr. 13. 12:47
Sajnos vannak ilyenek. Bárcsak kitaláltam volna, de nem naponta 2 féle gyógyszert szed meg erre az asztma pipák.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook