Verbális agresszió (beszélgetős fórum)
Véleménykülönbség még nem gond, ha valaki szekáncskodik ok nélkül az gáz...
A különvélemény meg teljesen renben való.
Naná, hogy volt:)
Azt szokták mondani, hogy a stílusom nem épp simulékony. Lehet benne valami, de én sok hozzám hasonló stílussal találkoztam.
Én mindig igyekszem egyszerűen fogalmazni, nem használok kedves jelzőket (drágám, szívem), nem tudok sajnálkozni nyálasan, álszenten, ezért biztos smirgli szerű időnként a stílusom. Na meg vannak olyan véleményeim, amelyek valakiket megérint. Gondolom azért, mert beletaláltam valamibe, hiszen az szokott legjobban kiabálni, akinek a háza ég. És természetesen beleszoktam menni bizonyos vitákba, hiszen én is emberből vagyok:)
Arra viszont mindenképp figyelek, hogy a vitapartneremmel egy másik témában úgy beszélgessek, hogy az egy témára korlátozott vélemény ellentétet ne vegyem figyelembe, azaz ebben a témában nem értünk egyet semmi gond, lehet, hogy egy másikba teljes egyetértés lesz. Én is nehezen viselem, ha csak azért esnek nekem, mert pl. egy szerintetek jó ez a szoknya topikban én azt mondtam, hogy szerintem ronda és neked nem is áll jól. És azt is utálom, ha az egyik topikból a másikba citálnak be, illetve emlegetik, hogy én milyen véleményeket írtam valahol. Ezeket gusztustalannak tartom, és lehet, hogy rám mondják, hogy rosszindulatú vagyok, de szerintem meg az ilyenek azok.
Jellemtelenek, gonoszok, haragtartók. Tehát csupa rossz, negatív jelző jut róluk az eszembe.
\\|//
(o o)
+----oOO----(_)-----------+
| ~~~~~~~~~~~~~~~~ |
| ~KÖSZI MINDENKI!~~~|
| ~~~~~~~~~~~~~~~~ |
+-----------------oOO-----+
|__|__|
|| ||
ooO Ooo (((
_____________l____l____
_____________l_—_l_____
_____________l____l_________
________,.—.,_l____l_,.—.,__________
_______/_____\l_”””’_l/_____\_,.—.,______
_____–l______l_____l_____.l’_____\______
____/__l______l_____l_____.l______l______
___/___l__xx____xx____xx____xx___l______
__/____l________________________l______
__lx___l________________________/_____
__\____l_______________________/_____
___\_________________________/______
____\_______________________/_______
_____\_____________________/_______
______\____—————____/_______
_______l_________________/_______
NE MENJ LE A SZINTJÉRE :) Ennyi. :)))))))))))
Hidd el, megkíméled magad :D
és lehet oka az is, hogy próbálgatja a határait...
plusz elszórakoztatja, hogy ugranak rá...
esetleg ki akarja hozni emberekből a legrosszabbat...
ahham, az utad elején állsz.
megsúgom: nem baj, ha feldühít a kritika, amíg később elgondolkodtat és előre visz :)))
Az a kérdés, kinek felesleges?
Nem a te jellemed fejlődik tőle...
A kötekedés egyfajta játék. Ahogy az állatvilágban a kölykök egymást piszkálják, hogy kialakuljon egyfajta hierarchia, és megtanulják az élethez szükséges harciasságot.
Nekem pl. nagyon sokat használt az, hogy ezen az időszakon átestem. Nem ijedek meg, ha valaki nekem támad, sem fizikailag, sem verbálisan nem riaszt.
De ehhez az ember agyának át kell kapcsolnia egy teljesen más funkcióba :)
Ahogy már mondtam, ő is ki fogja ezt nőni. Olyan ez, mint a tesztoszteron túltengés :)
És ebben nem értünk egyet, a konfliktusnak van jellemfejlesztő hatása, és konfliktus nélkül nincs megoldás sem.
Az embernek meg kell tanulnia, hogy csak konfrontálódás útján leli meg a határait. Mindig lesz egy "erősebb kutya", érted? :)
nem...de még nem régóta pakolom fel a műveket online.
:)
persze, biztosan rosszul esik, egyébként nyilván a kritika szövegezése is számít...én írogatni szoktam, de még nem kaptam olyan kritikát, amin megbántódtam volna.
:)
Ez tévedés. Alapvető markerek megegyezhetnek a két személyiségben. De sokszor a netes csak egy avatar, az a bizonyos "mit tennék meg, ha nem én lennék, és nem lenne következménye".
A konfliktus nem rossz dolog. Csak nagyon negatív felhanggal tanuljuk meg.
Az emberek elnyomhatják az állatias ösztöneiket, de az még ott van, mélyen.
A konfliktus az, amitől a jellemed is képes fejlődni. És itt nem arról beszélek, amikor oda megy hozzád egy nyikhaj az utcán és "nyuszika van rajtad sapka, nyuszika nincs rajtad sapka" elven csesztet.