Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli recept

Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli recept

A Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli hozzávalói:
kb. 1 kg krumpli
1 nagy doboz tejföl
1 db cukkini
5 dkg margarin
2 ek liszt
6 dl tej
petrezselyem
metélő hagyma
3-4 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió
kockázott bacon szalonna
sajt (trappista és füstölt)
3-4 db tojás
zsemlemorzsa
pici olaj


A Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli elkészítési módja:
A krumplit és a tojásokat héjában felteszem főni. Egy nagy jénai tálat picit meglocsolok olajjal, megszórom darabolt bacon szalonnával, és pici zsemlemorzsát szórok rá. A besamelhez a margarint habzásig hevítjük. Beletesszük a lisztet és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük forró tejjel és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, elkeverjük. A jénaiba rétegezzük a meghámozott és karikára vágott főtt krumplit, a karikára vágott főtt tojást, karikákra vágott cukkinit, bacont, kis sót, borsot, szerecsendiót, besamelt. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A végén ráöntjük a tejfölt (előzőleg kevés sót elkeverhetünk benne), és a tetejére szórjuk a reszelt sajt keveréket. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje picit meg nem pirul.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook