Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vendégváró sósrudak recept

Vendégváró sósrudak recept

A Vendégváró sósrudak hozzávalói:
50dkg rétesliszt
1,5dkg élesztő
30dkg margarin
1kk.só
1kk.porcukor
6ek. tej
2 tojássárgája
szezámmag


A Vendégváró sósrudak elkészítési módja:
A lisztet a sóval,a porcukorral,a morzsolt élesztével,a margarinnal és a tejjel egy mélyebb tálban összedolgozzuk. Amikor a tésztát már szép simára dolgoztuk, egy nagy fazékba hideg vizet teszünk, és beleteszük a tésztát.Hideg helyen 1 órát pihentetjük.Ezután a tésztát kivesszük a vizből, konyharuhára szárazra töröljük,és lisztezett deszkán kb. 4mm vastagra sodorjuk. Derelyevágóval kb.1cm széles, 5cm hosszú rudakat vágunk.Arudacskákat sütőpapirral bélelt sütőlemezre rakjuk. A sütőt 200 fokra hevitjük, és a rudakat a középre helyezetzt tepsiben 15 percig sütjük. Sokáig elálló ropi.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vendégváró sósrudak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook