Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vékony, roppanós csokimázt hogyan kell készíteni? fórum

Vékony, roppanós csokimázt hogyan kell készíteni? (tudásbázis kérdés)


2021. jan. 8. 18:37
Én mézkúpot készítek, hasonló a négercsókhoz. Temperálás azt jelenti, hogy felmelegíted a csokit (étcsokit és jó minőségűt, min. 60%-osat) egy bizonyos hőfokig (én addig szoktam, hogy totál elolvadjon gőz fölött), az olvasztott csoki mennyiségének kb. harmadát beleteszed hidegen, felolvasztod benne, azaz lehűtöd a csokidat, aztán visszamelegíted, bevonod a csókokat. Én a végén kis olajat is szoktam bele tenni, attól kicsit hígul. Nézz be a sütis naplómba, ott van fotó és leírás is. 27. bejegyzés.
3. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2021. jan. 7. 20:20
Temperálni kell a csokit. Keress rá.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2021. jan. 7. 20:14
EZ maga a csoki,amit megveszel,olvasztassz,csorgatsz!Bár lehet hogy van v.mi házi de??,
2021. jan. 7. 20:07
Négercsók csokimázának receptjét keresem. Vékonyan rá lehet csorgatni, és roppanósra dermed.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook