Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Vegyes hal bormártással recept

Vegyes hal bormártással recept

A Vegyes hal bormártással hozzávalói:
1 kg vegyes hal,
3 evőkanál olaj,
5 dkg liszt,
1 dl vörösbor,
zöldpetrezselyem,
1/2 citrom,
hagyma,
só,
babérlevél.


A Vegyes hal bormártással elkészítési módja:
A besózott halszeleteket lisztbe mártjuk, forró zsírban kisütjük és lapos, tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt zsírban a hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 1 dkg liszttel meghintjük, keveset pirítjuk vele, és előbb hideg vízzel, majd a vörösborral felengedve 10-15 percig forraljuk. Sóval, citromlével, egy szál babérlevéllel ízesítjük,l rászűrjük a halszeletekre, és azzal is még 10 percig lassú tűzön sütőben sütjük. Tetejét zöldpetrezselyemmel szórjuk meg. Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A vegyes hal bormártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook