Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! fórum

Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
2012. jan. 14. 06:12

Ha lejár január 26-án, akkor nem elég az igazolás, be is kell törleszteni, nem lehet hosszabbítást kérni. Az igazolás akkor kell és lehet, ha jan.31 utáni a végtörl.dátuma és még nem akarod átutalni.

Feltétlen menj be a bankba , valószínű ezt mondják...

2012. jan. 14. 00:27

Sziasztok, szeretnénk segtséget kérni, hetek óta idegben vagyunk. Lakáseladásban vagyunk, s bizonyos okok miatt még nincs nálunk a pénz, ügyvédnél van letétbe helyezve. Január 26-án lejár a végtörlesztési igényünk, viszont még nem akarjuk befizetni a pénzt. Ügyvédi igazolást elfogad a bank, hogy megvan a pénz?

Vagy rátesszük a pénzt január 26ig a számlára, mondhatjuk azt a banknak hogy MÉG VÁRJUNK, még nem akarunk törleszteni? nagyon szépen köszönöm.

3240. Karmolka (válaszként erre: 3237. - B4ca0947f4)
2012. jan. 13. 21:25

Abban reménykedem, hogy a maradványösszeg, amit visszautaltak, az igazából a végelszámolt pénz. De ilyet!? Az első végtörlesztési határidőnk január 23. A második február 17. Nem hiszem el,hogy ennyi pénz, aminek a kamatát mi fizetjük nyilván - egy hónapig lóg a levegőben. Még hiszem, hogy itt valami tévedés lesz.

A földhivatali cca. 14 eFt miatt még nem csipogott a telefon, de voltam benn, most első a devizás hitel, második a Ft hitel a tulajdonlapon, szóval csak-csak meglesz ez a Ft hitel. Köszönöm a tippet, bemegyek a bankba a jövőhéten mindenképpen.

3239. 117b1693d0 (válaszként erre: 3238. - B4ca0947f4)
2012. jan. 13. 21:07

Lehet kapni biocéklalevet pl. a Sparban is.

De annyira kevés a vasad, hogy szülés előtt ne hagyatkozz egyedül a természetes bevitelre, mert neked már annyira kevés a vasad, hogy ha literszámra iszod a céklalevet, az se lesz elég!

A vashiányos anémia nagyon komoly dolog, konzultálj hozzáértő szakorvossal!

3238. b4ca0947f4 (válaszként erre: 3236. - Babahajjj)
2012. jan. 13. 20:16
Ez komoly? a céklalé? te főzted vagy lehet kapni ? jó az üveges cékla leve is? Az tök finom és lazán meg lehet inni.
3237. b4ca0947f4 (válaszként erre: 3233. - Karmolka)
2012. jan. 13. 20:13

E heti a sztori a BB-al. Hétfőn az ismerősöm forinthiteles bankja átutalta az 5 millát a BB által megjelölt számlaszámra. Másnap bement, először azt mondták nincs ott, akkor kiverte a balhét, kiderült, hogy központi számra kérik a végtörl.összegét, és nem tudják mikor lesz betörlesztés, de ne idegeskedjen a határidő február 3. az igazoláson. Menjen be másnap. Másnap ismét szabi, utazás, nincs betörlesztve, menjen másnap. Fogalma sincs, hogy mikor kerül sorra, de ne idegeskedjen, február 3 ig majd megszüntetik a számlát... Hihetetlen, addig kamatozik neki a devizahitel, a forinthitel az 5 millió meg kinek kamatozik.

Az ügyintézőnek megmondta, hogy megy a pszaf-hez panaszra, mert az igazoláson az van, hogy a határidő... a szó maga azt jelenti, hogy addig bármikor fizethet, nem azt, hogy azon a napon. Semmit nem ért el. Az igazoláson van egy telefonszám, azt mondta addig hivja, mig be nem törlesztik neki.

Teljességgel törvénytelen, akkora pert lehetne nyerni velük szemben, hogy belegebednének.

Neked is határidő van írva, nem teljesítés napja.

Ne hagyd, még egy havi kamatot ki akarsz nekik fizetni? Ez a két havi ráadás is törvénytelen, amit megfizettetnek előre... főleg, mivel van egy olyan rész is az igazoláson, hogy felhatalmazod, hogyha nem lenne elég a beérkezett pénz, akkor levehesség a folyószámláról. Jó lesz szabadulni tőlük... ne várj az érdeklődéssel, nyaggasd őket, ez nem játék, 11 milliónak a kamata rengeteg. Amugy adjanak róla igazolást, hogy megszünt a hitel és nincs már tartozás... ne csak majd a törlést 15 nap múlva!!!!

A K&H ebből a szempontból teljesen korrekt, ahogy odaér a pénz megszünteti a számlát és ha van túlfiz. akkor visszateszi azonnal, törlés is készül vagy aznap vagy másnap.

3236. babahajjj (válaszként erre: 3227. - Anita028)
2012. jan. 13. 20:04
igyál céklalét, nekem az nagyon felnyomta. én is nemrég szültem.
3235. 117b1693d0 (válaszként erre: 3233. - Karmolka)
2012. jan. 13. 19:44
Nagyon fura. Nekünk tegnap jelent meg a forint hitel és mára el is tűnt a deviza minden nyoma (MKB). Mondjuk úgy volt időzítve, hogy pont a fordulónapra folyósították a forinthitelt, vagyis nincs töredék hónapunk.
3234. 117b1693d0 (válaszként erre: 3227. - Anita028)
2012. jan. 13. 19:42

A Ferrofolgamma napi adagja 2. Nem a sörélesztővel kísérleteznék a helyedben, hanem keresnék egy jobb vaskészítményt pl Maltofer. Beszél a dokiddal, nem csak magadról van szó! Ne a fórumon kúráld magad, főleg, hogy a vaspótláshoz hosszú idő kell (5-6 hónap) és neked most még fontosabb, hogy jó szinten legyen, mint egyébként!

Jó babázást!:))

3233. Karmolka (válaszként erre: 3219. - Solmyr)
2012. jan. 13. 19:42
Szia! Mi is végtörlesztettünk kedden (BUDAPEST BANK), a telefonom csipogott egész nap. Reggel a fizetés, a deviza törlesztés (10-e volt), délben a Ft hitel érkezett meg. Ezután a hitel tovább utalása történt meg, majd délután a maradványösszeg érkezett a számlára sms-ben. Ma felhívott az ügyintéző, közölte,hogy megtörtént a folyósítás a technikai számlára a teljesítés majd február 17-én történik meg,mert az a másodjára beadott végtörlesztésünk végső határideje.Addig a pénz 11 miska a technikai számlán csücsül. Közöltem vele, hogy ezt nem értem, megkaptuk a maradvány összeget is, amit tartalékoltak a végtörlesztés megvalósításáig (két havi törlesztés, ha nem fizetnénk a hitelbírálat alatti időszakban...). Erre azt válaszolta, hogy akkor mégis lehet, hogy megtörtént a végtörlesztés könyvelése, nem tudja. Ha majd kapok levelet: a devizás jelzálog törlési engedélyét a központból, akkor keressem fel. Gyerekek, ilyen nincs! Csak reménykedni tudok, hogy vége van. Ha visszakaptam a maradványösszeget, akkor mit kell fizessek február 10-én? Hiszen a devizás hitelt már le kellett zárják nem? Úgy gondoltam, hogy jövő hét végén ráérdeklődök telefonon a központi jelzáloghitel információs telefonszámon. Akkorra már csak látszani kell ott is a változásnak. Tapasztalt valaki hasonlót? HELP!!!
3232. b4ca0947f4 (válaszként erre: 3229. - Tide_)
2012. jan. 13. 19:34
Nem kell, hogy a bank emeljen, emelkedik magától... ahogy emelik a jegybankit, emelkedik a bubor is...és a kamat is, elég baj... stabilizálhatnának egy kicsit az országon... de most nem az várható.
2012. jan. 13. 19:30
Ah, tudom, ráolvasás. B vitamin van benne, szép lesz a hajad, bőröd, körmöd... de vasra nem emlékszem, hogy lenne benne. Lapos kerek dobozban van és büdi... mint az élesztő. Gyermekem próbálta pattikra... nem használt.
3230. b4ca0947f4 (válaszként erre: 3227. - Anita028)
2012. jan. 13. 19:27
Örülök, hogy összejön a hitel. Terhesvitamint nem szedsz? abban nincs vas? Mit mondott a doki, mitől eshetett a vas szint ennyire annak ellenére, hogy szeded? mi az a sörélesztő? bocs,ha tudatlan vagyok.
3229. Tide_ (válaszként erre: 3224. - A-nesz)
2012. jan. 13. 19:15
Uez... VB ami a light kolcsonbol indult aztan megszunt, emeltek... Most ennyi de sztem is emelni fognak. Ahogy mki.
2012. jan. 13. 19:05
:) Jó ez így, nyugodj meg, működik. Majd letörli a dev.hiteles bank. Más esetben kérnék a hozzájárulást, de nincs idő rá, és mondom, úgysem adják meg. A földhivatal ügyfélszolgálata mondja az előírásokat, ez meg a megoldás az adott helyzetre:) Azt írod, hogy írjon, akinek sikerült:) hány ember helyett írjak?:) széljegyként bejegyzi a földhivatal akármi van a tulajdoni lapon.... csak ha van rajta terhelési tilalom, akkor nem kerül ténylegesen bejegyzésre. Széljegyben marad ... hiánypótlást kérnek, arra 15 nap van, hosszabbítás 15 nap. Azalatt meglesz a törlés. Nyugodj meg, rendben lesz.
3227. anita028
2012. jan. 13. 18:57
Sziasztok! :-) Solmyr gratula a végtörlesztéshez, biztos minden rendben volt :-) Nekem szerencsés volt a péntek 13. Hívott az Unicredit, hogy jövő héten mehetünk szerződéskötésre. Egyszerre intézik a szerződés aláírást és a közjegyzőt! Remélem innen már gyorsan fog menni a dolog. Nálunk 1 év a kamatperiódus és az értékbecslést és a közjegyzőt folyósítás után visszatérítik. :-))) JUPPPIIII!!!!!!! Amúgy nem ide tartozik, de 32.hetes vagyok és a vasam 5,45 csökkent. A 8. héten 24 volt :-( Pedig napi egy neo Ferro-t szedek. A szomszéd anyuka a sörélesztőt javasolta....szerintetek az jó lehet?
3226. bobbancs (válaszként erre: 3205. - B4ca0947f4)
2012. jan. 13. 18:25
Mi önerőből és forinthitelből szeretnénk végtörleszteni. A forinthiteles bank először akarta kérni a dev. hiteles bank másodhelyi engedélyét (már el is kezdtem utána futkozni...), de aztán azt mondták, hogy változtak a hitelezési feltételeik, s nem kérik ezt. A folyósításnak viszont feltétele a széljegyen való szereplés. A forinthiteles bank telefonon felvette a kapcsolatot a földhivatallal, ahol azt az infót adták, amit te (Hello12) leírtál. Én viszont bementem a fh-ba, ahol az Információn azt mondták, hogy az elidegenítési- és terhelési tilalom miatt kell a devizás bank hozzájárulása. Na most akkor mi a helyzet? Ha valakinek hozzájárulás nélkül sikerült a széljegyre történő bejegyzés, az írjon. Nehezen viselem a bizonytalanságot...
3225. a-nesz (válaszként erre: 3222. - Tide_)
2012. jan. 13. 18:05
Megnéztem nekünk is ennyi van az ajánlatban, de már sztem a szerződésben nem ennyi lesz.
3224. a-nesz (válaszként erre: 3222. - Tide_)
2012. jan. 13. 18:04
Az nagyon jó!Milyen a kamatperiódus, nekünk sajnos 3hónap, tehát a mostani emelések már érezhetőek lesznek sztem.
3223. Tide_
2012. jan. 13. 15:48
..de a központ arra nem volt képes, hogy megírjon egy értelmes szerződést, véletlenül beletették apámat adóstársnak... remélem hétfőre javítják!
3222. Tide_ (válaszként erre: 3221. - A-nesz)
2012. jan. 13. 15:33
nekem 10,89 a THM, most néztem meg
3221. a-nesz
2012. jan. 13. 15:20
Most várjuk a szerződés szövegét e-mailben kíváncsi vagyok mennyi lett végül a thm és a havi fizetendő...
3220. a-nesz (válaszként erre: 3215. - MNUSZ)
2012. jan. 13. 15:19
Mi is aláírjuk szerintem jövőhéten a banki hitelt és reménykedünk, hogy esetleg utólag is hozzájuthatunk a kamattámogatáshoz.Bár nagyon halvány kis reménysugár azért ez. A funda miatt mindenképpen jobb nekünk átváltani forint hitelre.
3219. solmyr
2012. jan. 13. 14:39

Nem ide tartozik, de nálunk szakad a hó!

Mi ha minden igaz ma végtörlesztettünk.

Majd ha visszavezetik a többletet, akkor kiderül, hogy tényleg így volt-e. :)

Meg ha megkapom a törlési papírokat...

3218. kissbrigit (válaszként erre: 3204. - Tide_)
2012. jan. 13. 14:31
A 60 napból sajna. 30 munkanap az 6 hét. Addigra már tavasz lesz. :(
3217. kissbrigit (válaszként erre: 3205. - B4ca0947f4)
2012. jan. 13. 14:30
A VB folyósít a széljegyezett tulajdoni lapra, de ahhoz, hogy a széljegyre kerüljön kell az OTP hozzájárulása, mert nem sima a bejegyzés, hanem elidegenítési és terhelési tilalom is van rajta.Ehhez kért az OTP eredeti tul. lapot, igazolást a VB-től és kérelmet tőlem. Plussz 4.200.- Ft ügyintézési díjat. Pont ma voltam intézni, minden papírt leadtam és kerestem egy ismerőst aki hátha meg tudja gyorsítani az ügymenetet. Most már nagyon kiokosítottak. A sima bejegyzéshez nem kellene.
3216. 117b1693d0 (válaszként erre: 3215. - MNUSZ)
2012. jan. 13. 12:57

Ez amolyan nesze semmi fogd meg jól. Lehet, hogy azért lesz egy pár szerencsés, aki véletlenül megkapja azokon kívül, akiknek ez tényleg ki lett találva...

Mi az egyik hitelünket a félretett pénzünkből visszafizettük. Annak az elintézéshez is több kellett 2 hétnél, pedig ott volt a folyószámlán abban a bankban, akinél a hitelünk volt, mert oda folyósítják a fizetésünket. Úgyhogy nem kellett átmozgatni sehonnan semmit, csak egyszerűen elindítani a procedúrát és aláírni a sok papírt, hogy tényleg leemelhetik a pénzt végtörlesztés céljából.

3215. MNUSZ
2012. jan. 13. 12:40

Hmm... nem tettek le arról, hogy megsegítsék a közalkalmazottakat. De két hét alatt már hogyan????

"...vagyis amennyiben Matolcsy György a napokban bármilyen egyezségre jut a bankokkal, a hiteligényeket két hét alatt kellene elbírálniuk a bankoknak, ami negyvenezer hiteligény esetében képtelenségnek tűnik."

Hááát... én csak magamból indulok ki, tavaly december 8-án beadtam minden papírt a Takszövbe, és csak mostanra (január közepe van!) jutott el oda az ügy, hogy jövő héten valszeg szerződéskötés.

2 hét alatt elbírálni ennyi hitelkérelmet?

Teljes cikk: [link]

3214. Dagika2
2012. jan. 13. 11:28

Kricatto-nak üzenem, hogyha saját erőből szeretne végtörleszteni, akkor azt csakis január 30-ig teheted meg, és nincs tovább. ADDIGRA OTT KELL LENNIE A PÉNZNEK!

Pár sort mindenképpen írjál, hogy utalsz 30-áig önerőből, nehogy belekössenek, hogy nem volt nyilatkozatod.

3213. 117b1693d0 (válaszként erre: 3212. - Tide_)
2012. jan. 13. 11:28

Szerintem ez azt jelenti, hogy nincs más a tulajdonlapon csak a Bank jelzálogjoga, amit bejegyeztek, de legalább széljegyre tettek. Plusz vinned kell egy érkeztetett példányt abból, amit a Bank adott, hogy vidd be a Földhivatalba, ami alapján bejegyzi az Fh a BAnk jelzálogjogát a forinthitel erejéig.

Vagyis nem elég, ha a korábbi devizahitel törlése széljegyen van, át is kell vezettetni (addig nem folyósítanak). Erre kérdezz rá, mert alap esetben egy hónap vagy még több is eltelhet, mire törlik. Ha addig nem tud folyósítani a bank, akkor könnyen lehet, hogy rendelkezésre állásra felszámolnak valami kamatot az egész összegre (ami nem kevés).

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook