Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Vega rakott burgonya recept

Vega rakott burgonya recept

A Vega rakott burgonya hozzávalói:
8 közepes db burgonya
1 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma (vagy 0,75 tk hing)
0.5 tk őrölt rozmaring
0.25 tk őrölt fekete bors
0.5 tk kurkuma
750 ml tejföl
1 ek olvasztott vaj
2 tk só
125 ml víz
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek friss petrezselyem


A Vega rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyaszeleteket enyhén sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük. Az olívaolajat közepes méretű serpenyőben közepes lángon felhevítjük, ha forró, beleszórjuk a hinget. 1-2 másodpercig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, megkeverjük. Beletesszük a tejfölt, vajat, sót, vizet. Simára keverjük, levesszük a tűzről. A burgonyaszeleteket és a tejfölös szószt összekeverjük, vajazott tűzálló tálba öntjük, meghintjük pirospaprikával. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Friss petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A vega rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook