Várom, hogy túl essek az abortuszon (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szia.
Köszönöm a hozzászólásod.
Szép napot kívánok neked :)
Van egy jó hírem!
Tudsz arról, hogy az abortuszban csak a magzat teste hal el?
Ez reményt keltő!:)
Alig töltötte be a gép, "500 oldal"
Ez egy történelmi áttekintés. Ha Magyarországról kellene írni, "háááátna. Itt sem volt rózsás a helyzet,nem is az.
Magyarországon a nők történelmileg hosszú időn át alárendelt helyzetben éltek. A tanulás, a szakmai érvényesülés és a közéleti részvétel sokáig nem volt számukra elérhető. A 19. századig a nők többsége nem járhatott iskolába, felsőfokú tanulmányokat pedig csak kivételes, küzdelmes esetekben folytathattak. Jó példa erre Hugonnai Vilma, aki nőként csak külföldön szerezhetett orvosi diplomát, és azt Magyarországon hosszú ideig nem ismerték el.,talán az ő történetét többen is ismerik.
A nők jogilag is kiszolgáltatottak voltak, nem rendelkeztek választójoggal, vagyonukkal, és a házasságon belül is a férjnek voltak alárendelve. Ez a történelmi egyenlőtlenség máig hat. Napjainkban is gyakran alacsonyabb bért kapnak a nők ugyanazért a munkáért, és sok esetben többet kell bizonyítaniuk a szakmai elismerésért.
Vallomást tevő bocsánat, hogy a problémádtól Indiáig jutottunk és egy kunkorral újból hazai vizekre!
Biztosan így lesz.
Gyors regenerálódást kívánok!
Basszus te ....., hol a francban írtam, hogy meg kellene kövezni? Az általam érzett ellenszenved elvette az eszed.
Ahogy írtam már Pumpkin társunknak is, megkérlek téged is, linkeld már be, hol írtam, hogy követ érdemel a FI.
Ő nem tette, remélem, te megteszed, hogy megmutatod, melyik mondat volt az, ami szerint a döntése miatt én ezért sárral dobálom?
Ami zavarhat, hogy írtam az eseményutáni tablettáról, hogy jobb döntés, mint a művi megszakítás.
Ha ebből neked az jön le, hogy megkövezem, ez van, sződd tovább a mesédet!
A helyzethez képest úgy gondolom igen, nehezen telnek a napok, ilyenkor az ember fejében sok opció megfordul és megjelenil az önhibáztatás, köszönöm az érdeklődésed. ❤️
Pénteken már a műtét napja lesz, abban reménykedem, hogy,,megkönnyebbülést" hozz el a maga módján.
Örülök, hogy jelentkeztél!
Jól vagy?
Köszönöm aki támogató jellegű hozzászolásokat írt, az is teljesen rendben van aki másként látja a dolgokat, az is egy nézet, én elfogadom.
Nekem jól esett ezt kimondani magamból, pár napja, úgy éreztem akkor, hogy így nem nyom annyira ez a súlyos döntés.
Nem szeretném részletezni a miértjét, úgy láttam sokan tudták, értik és gondolják a döntést akik pedig másként látják, úgy sem változtat a vélemenyüköt a miértje.
Akik elítélnek azért, hogy ezt ki mertem írni, ezt az érzést azt is megértem.
Nem vártam választ, csak jöttek, csak kiadni magamból, ennyit szerettem volna.
Szerintem ne vitatkozzatok, felesleges lányok, hiszen nem titeket érint.
Mindegyikötök véleménye ugyanannyit ér a nagy világba és mindegyik vélemény elfogadott.
Azért én is itt hagyok egy linket:
Rendben van, kedves, megértettem! :-D
Ugye nem haragszol nagyon, ha én másképp látom ezeket a dolgokat?
Döntés képesség jelentése: dönthetsz arról, hogy mi történik a testeddel. Akkor is, ha terhes vagy.
Ez nem korszellem, hanem elismerése annak a magától értetődő dolognak, amit úgy hívunk: az önrendelkezés joga.
India jelenlegi nemek aránya – NFHS-5 (2019-21)
A National Family Health Survey 5 (NFHS-5) a legfrissebb átfogó, kormányzati felmérés, amit az indiai kormány statisztikai és egészségügyi hatóságai készítettek.
Összlakossági nemi arány (2025-re, NFHS-5 alapján):
1020 nő jut 1000 férfira — vagyis több nő van, mint férfi a teljes népességben.
Ez az adat azt jelenti, hogy több nő van, mint férfi az egész ország szintjén, ami demográfiai szempontból jelentős változás az elmúlt évtizedhez képest.
DE..előtte valóban más volt a helyzet.
2011. évi Indiai Népszámlálás (Census of India):
A 2011-es népszámlálás szerint 943 nő jut 1000 férfira az országban. Ez a kormány legutóbb teljes körű, hivatalosan végrehajtott népszámlálási eredménye, amelyet a Census Commissioner’s Office publikált.
Nem azt mondtam, hogy jogilag megengedett. De megteszik. Különben nem hiányozna 60 millió nő a társadalomból (Kínában is ugyanaz a helyzet). Ez ezért már nem akkora szám, ami figyelmen kívül hagyható, vagy a véletlennek tulajdonítható. Erre a vak is azt mondja, hogy jogi korlátozás ide vagy oda, a nők helyzete nagyon nem azonos a férfiakéval.
60 millió lány tűnt el.
Nálunk sincs családon belüli erőszak, mert a törvény tiltja, és büntetés jár érte. Valahogy mégis van. Átlagosan hetente belehal egy nő. Az elmélet és gyakorlat nem mindig fedi egymást.
Mi volt a fals?
Eleve,hogy nincs abortuszra lehetőség, és büntetés nélkül ölhetnek csecsemőt.
Tehát az egész fals. :)
Az, hogy ki mit mond egy adott országról? Azt, amit akar.
Nekem a Németekről és az Angolokról is annyi hülyeséget hordtak össze, hogy sznobok, felsőbbrendűek.
Nem ezt tapasztaltam, az elmondottak és az én tapasztalataim, olyanok, mintha nem ugyanabban az országban jártunk, éltünk volna.
Mi volt a fals? Rendben, nem igaz, hogy nincs abortusz. Csak az, hogy sok nőnek elérhetetlen. De az igaz, hogy a lány csecsemők sokkal nagyobb számban halnak meg.
Azt nem tudom, hogy ez még most is így van-e, vagy van-e jogi szabályozás rá, de egy ismerősöm, aki többször járt már ott, azt mondta, az orvos nem mondhatja meg az ultrahangon, hogy milyen nemű a baba, hogy ezzel elkerüljék az abortuszt lány magzat esetén.
Nagy ország, sokféle területtel, sokféle emberrel. Nyilván vannak fejlett területek, ahol jó körülmények között élnek az emberek. De vannak elmaradott területek is. A szexuális erőszak ellen is küzdenek, de ott is nehezen érnek el előrehaladást, mert a nők alsóbbrendűnek kezelése annyira beleégett a kultúrájukba, hogy a jogszabályok és egy-két elrettentő eset nem hoz lényegi változást. Mondjuk erre sokkal közelebbi országban is látunk példákat.
Ott is vannak, akik harcolnak a betegen született gyerekeikért. És itt is vannak olyanok, aki elhagyják az egészségeset is.
De én még mindig csak arra akarok kilyukadni, hogy egy gyermek érkezése sokszor nem csupa örömmámor, ahogy azt elképzelné az ember. Még rendes körülmények közt is okozhat nehézséget. Ahol meg már eleve baj van, ott akár tragédia is lehet belőle.
A mi időnk már lecsengett, kedves Judit, de ha nem így lenne, akkor se szólnék semmit. (...Csak azon töprengek időnként, hogy amígy sok okos és "döntésképes" fiatalasszony ódzkodik a gyermekáldástól, mennyi az olyan magamkorabeli "matróna", aki szívrepesve várja, hogy legyen már végre unokája.)
Mindegy is...
A világ már más. És látod, mivel hisznek neked, többségében nem fals dolgokat osztasz meg, már minimum egy embert megtévesztettél.
Ui.: Nem minden hsz. figyelek, tehát most azokról beszélek,amit olvastam.
De, tedd a szívedre a kezed, ahogy leírtad, az azt sugallja, ez most is így van.
Nem vagyok naiv, olyan sok az elhagyott hely, megeshet, de szoktam nézni a bizarr testek sorozatot, már ott is más szelek fújnak, harcolnak még a szegények is a betegen született gyermekeikért is.
Még ezt lehagytam: Indiában jogilag lehetséges és engedélyezett a terhesség megszakítása, de orvosi és jogi kritériumok teljesülése esetén, nem pedig automatikusan minden esetre.
Itt több kritérium szerepel, hosszasan sorolják, mikor igen, mikor nem.
A lényeg, a kismama erőszak áldozata lesz,beteg mentálisan, vagy testileg, kiskorú, a magzat súlyos fejlődési rendellenességgel élne.Nincs szükség más személy hozzájárulására: Felnőtt nő (18+) saját döntése alapján végezhető a eljárás, férj vagy más családtag engedélye nem szükséges.
Nem kell az ilyenekért Indiáig menni...
Weöres Sándor ír le egyilyen szörnyű csecsemőgyilkosságot a Pszyché c. művében.
(Igaz, hogy W. S.-nak volt fantáziája, de azt is sejtem, hogy hasonló dolgok előfordultak a valóságban is.)
További ajánlott fórumok:
- Volt-e abortuszod valaha?
- Amióta abortuszom volt, minden alkalmat megragadnak a szüleim, hogy a fejemhez dörgöljék, milyen felelőtlen voltam! Mit tehetnék?
- Nem tudom feldolgozni az abortuszomat
- Mit szóltok a várpalotai illegális abortuszokhoz?
- A szocializmusban meg régebben hogy végezték a művi abortuszokat érzéstelenítés nélkül?
- 20 évvel ezelőtt volt abortuszom. Én meg akartam tartani,...