Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem recept

Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem recept

A Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem hozzávalói:
3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva)
1 kg cukor
1 kis üveg rum
3 cs 3:1 zselésítő
1 rúd vanília


A Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem elkészítési módja:
A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni. Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket. Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem. Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba.

Képet a naplómban találhattok hozzá.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook