Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves recept

Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves recept

A Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves hozzávalói:
hozzávalók 2 főre

200 ml főzőtejszín
0,5 tasak vaníliás pudingpor
5 dl víz
1 kávéskanál fahéj
1,5 ek nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 közepes db alma
7 közepes db szilva


A Vaníliás-fahéjas szilvakrémleves elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel, a nádcukorral, a fahéjjal, és felforraljuk. A tejszínt, a fél csomag vaníliapudingot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd forráskor a leveshez adjuk. (Ízlés szerint adható még hozzá cukor, vagy akár édesítővel is készíthető.) Miután elkészült, lehűtjük, néha kevergessük meg. Majd ha teljesen lehűlt, tálalhatjuk is. Díszítésnek félbevágott szilvát rakjunk rá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vaníliás-fahéjas szilvakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook