Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliás - fahéjas rúd recept

Vaníliás - fahéjas rúd recept

A Vaníliás - fahéjas rúd hozzávalói:
12 db-hoz

A tésztához : 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 3 evőkanál cukor, 3 dl langyos tej, 6 dkg puha vaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 3 dkg friss élesztő

A krémhez: 6 dl tej, 2 csomag vanília ízű pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliacukor, 5 dkg vaj

A tetejére: 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál fahéj, 1 csomag vaníliacukor


A Vaníliás - fahéjas rúd elkészítési módja:
A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 40-50 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű pudingot készítünk, és még melegen belekeverjük a vajat, majd jól kihűtjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét derelyevágóval vagy késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. A megtöltött tésztákat sütőpapíros tesszük, konyharuhával letakarjuk, és még rövid ideig pihentetjük. ( 10 - 15 perc elég ) Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük készre. Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat. 5 - 6 evőkanál kristálycukrot keverjünk ki egy csapott evőkanál fahéjjal. A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban vagy megszórjuk vele őket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliás - fahéjas rúd elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook