Vaníliaparfé recept

Elkészítési idő 30 perc

A Vaníliaparfé hozzávalói:
1/2 l.tej,3 t.sárgája,15 dkg p.cukor,1/4 rúd vanília,20 dkg tejszínhab.


A Vaníliaparfé elkészítési módja:
A tejet a hosszában kettévágott vaníliával felforraljuk.(Vaníliás cukrot is használhatunk.)A tojások sárgáját elkeverjük 10 dkg p.cukorral,állandó keverés közben felöntjük a felforralt vaníliás tejjel,és kis lángon vagy gőz fölött főzzük,közben habverővel állandóa keverjük.A tűzről levéve tovább verjük.Ha kihűlt,összekeverjük a tjszínhabbal,és formába öntve tesszük a mélyhűtőbe.Néhány óra alatt keményre dermed.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal,ostyával,babapiskótával stb.díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliaparfé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook