Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliakrémes tekercs recept

Vaníliakrémes tekercs recept

A Vaníliakrémes tekercs hozzávalói:
45 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
3 tojássárgája
csipet só
10 kk cukor
1,5 dl étolaj
2,5 dl tej

Krémhez:

5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
10 dkg vaj

Tetejére:

1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 ek tej


A Vaníliakrémes tekercs elkészítési módja:
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet elkeverjük a sóval, közepébe lyukat fúrunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és hozzáadjuk a maradék hozzávalót. Jól kidagasztjuk, amíg el nem válik a tészta az edény oldalától. Egy konyharuhával lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. 20 db, körülbelül 20 cm-es hosszúságú tésztacsíkot vágunk. A csíkokat félbe hajtjuk, és hármat tekerünk mindegyiken. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megtekert tésztákat. A vaníliás cukrot a tojássárgájával és a tejjel jól elkeverjük, majd ezzel kenjük le a kalácsokat. Fél órát hagyjuk még kelni a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a tölteléket. A kalácsokat a forró sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük. Töltelék készítése: A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A kihűlt kalácsokat félbe vágjuk, a krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kalácsokat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliakrémes tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook