Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliakrémes csokis tekercs recept

Vaníliakrémes csokis tekercs recept

A Vaníliakrémes csokis tekercs hozzávalói:
Hozzávalók

Tészta

5 db tojás
5 ek. cukor
3 ek. liszt
3 ek. cukrozott kakaópor
1 ek. cukrozatlan kakaópor
fél kk. sütőpor
Krém

2 cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg Rama
10 dkg cukor
Teteje

étcsokis tortabevonó


A Vaníliakrémes csokis tekercs elkészítési módja:
Elkészítés A lisztet, a kakaóport és a sütőport egybekeverjük, majd félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Beleöntjük a tojássárgákat és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporos lisztet. A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen szétterítjük és előmelegített sütőben megsütjük, körülbelül tíz perc alatt megsül. Amikor megsült, a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és így, feltekerve hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingporból és a tejből a cukorral sűrű pudingot főzünk. A hűlő pudinghoz apránként hozzákeverjük a Ramát. A kihűlt piskótalapot szétcsavarjuk. Egyenletesen rákenjük a kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét, majd a roládot szorosan feltekerjük. A külsejét bevonjuk a krém maradékával és olvasztott csokival díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliakrémes csokis tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook