Van valakinek 30-35 literes minisütője? Véleményt szeretnék kérni. (tudásbázis kérdés)
Igen, a légkeverés szárít, de ropogós meg azzal lesz.
Én úgy sütném (nem vagyok pogácsás), hogy előbb úgy 200 fokra tenném, és figyelném, hogyan alakul, mert a recepttől is függ, mennyire sűrű és mit alakít még a sütőben a tészta anyaga.
Nemigen kell neki 20 percnél több, és szükség esetén a végére ráadnám a légkeverést.
Sütiknél egy kevésbé szépet hagyok a tepsi szélén, és azt gyorsan kiveszem, megkóstolom, ha kétségeim vannak.
Ma sütöttem csirkecombokat, és jegyzeteltem.
Három közepes comb volt, farrésszel. És még egy "nyeles husi", alsó comb volt kimaradva, azt is hozzátettem. A súlyt nem mértem, elfelejtettem először.
Ezt sóztam, és megszórtam őrölt gyömbérrel. Minden külön zsiradék nélkül sütőzacskóba raktam. (A combokat csak feldaraboltam, nem vágtam le a bőrt róluk.) A teli zacskót lezártam.
Beletettem a kis fém füles kínai serpenyőmbe, ami másra nem is jó, mert horpadozik az alja, de sütőbe nagyon jó, mert nincs bevonata. Úgy raktam bele a zacskó combot, hogy a zacskó szája, összekötve, alulra kerüljön. Ahogy a zacsin írják, pár helyen kilyukasztottam felül, összefogtam és a kisollóval belevágtam néhány helyen. (Különben kirobbanhat a gőz a zacsiból.)
Légkeverés nélkül állítottam be a sütőt, 250 fokra és nem melegítettem előre. 50 percre állítottam.
Úgy megsült, hogy a zacsin belül is megpirultak a felül levő combok. Ha pirosra akartam volna, akkor 40-45 perc után már kiveszem a zacsiból, és a szaftjából is, és külön még pirítom a combokat, egymás mellé fektetve, légkeveréssel.
A saját szaftja nagyon finom, be lehet sűríteni mártásnak.
Koszonom szepen a hozzaszolast, en is ugy tapasztaltam, hogy ez a suto mindent lassabban sut mint altalaban a receptekonyvek irjak de szepen sut mindent es keveset fogyaszt.Koszonom szepen a grillcsirke receptet, kiprobalom a napokban.
Mag azt szeretnem kerdezni, hogy a vajaspogacsat hany fokon kell sutni, hogy atsuljon de azert ne szaradjon ki?(gondolom legkevers nelkul kell sutni).
Nem gyorssütő. De mivel jól szigetelt, az 1500 Watt hője legnagyobb részt benne hasznosul, nyáron sem növeli a konyha hőmérsékletét.
Ekkora csirke már nem grillcsirke méret, úgy tudom. De mindenképpen eltart egy darabig a sütés.
Kuglófot még nem sütöttem, sütőben sült fánkot már igen, de az kisebb, és elég hamar megsült. (20 perc.)
Nagyobb darab húst szoktam előbb sütőzacskóba dugva sütni, így párolódik, majd a végén kiveszem a zacsiból (a szaftra vigyázok, azt felfogom mártásnak), és megpirítom a húst.
Sokan használnak üveget vagy kifejezetten erre készített csirkesütőt, amire ráhúzzák az egész szárnyast. Itt egy ilyen recept:
Hagyd a kész, bolti poros pácokat, házilag készítve sokkal finomabb lesz, ráadásul mindig variálhatod.
Grillcsirke
Hozzávalók:
• 1 egész csirke
• 2 evőkanál pirospaprika
• 1 evőkanál lestyán
• 1 evőkanál koriander
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 szál rozmaring
• 1 csésze olívaolaj
• só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A fentebb leírtak mellett szükséged lesz egy sörösüvegre, ezen fog ülni és sülni a csirke. Miután jó alaposan átmostad a szárnyast, tedd félre. A fűszereket keverd el az olajjal, törd bele a fokhagymát, és tegyél bele sót is. Az így kapott páccal jó alaposan dörzsöld át a csirkét, kívül-belül, amennyire tudod. Ha mindezzel megvagy, ameddig csak lehet, hagyd pácolódni, a legjobb, ha egy éjen át lezárt dobozban vagy fóliában pihen, akkor alaposan átjárják az ízek.
Amikor úgy érzed, kész a sütésre, fogd a sörösüveget, ha üres, tölts bele vizet, ha tele van, fogyaszd el a tartalmát, vagy benne is hagyhatod, úgy kissé pikáns lesz a végeredmény, de nagyon finom. Húzd rá az üvegre a csirkét, majd tedd egy tepsi közepébe, a tepsibe önts vizet, és nem előmelegített sütőben, 180 fokon kezdd el sütni. Süsd a csirke méretének megfelelő ideig - másfél kiló húsra körülbelül 90 percet kell számolni -, az utolsó 15-20 percben tekerd feljebb a hőfokot, hogy a szárnyas szépen megpiruljon.
Bocs, csütörtökön vizsgám volt, tegnap a gép közelébe is alig jöttem, nem láttam ezt a kérdést.
Amikor én megvettem (úgy 4 éve már), előtte heteken át nézegettem, melyik legyen az, és erről találtam használói véleményeket is, ez is hozzájárult a döntésemhez.
Apránként próbáltam ki, rakott étellel, hússal, sütik több változatával. A mai vacsoránk egy húsos egytálétel, remek lett benne.
Mi a pontos kérdésed, mi a konkrét gondod vele? Szívesen segítek!
Szia!
pár napja vettem 1 Hauser TOS3520 grill sütőt,de sajna nem vagyok vele megelégedve
pár saját tapasztalatot elfogadnék,ha lehetséges
Örülök, ha segítettem a tapasztalataimmal, és tényleg megéri megvenni.
Ez mégis országosan elérhető márka, én ezt is mérlegeltem, amikor a vásárlást terveztem. Hosszas összehasonlítgatás után neten rendeltem meg, mert így éppen elcsíptem jó áron.
Érdemes az ár-összehasonlító oldalakon keresni, mert több ezer Ft is lehet a differencia. (A saját szakboltjában sem biztos, hogy olcsóbb!)
A teljes magassága, a 4 lábán állva 35,5 cm. Szélessége 55,5 cm.
Pár centire tőle már nem melegszik, ami a közelében van, inkább a teteje lesz a süstés végére meleg.
Inkább a saját tepsijének a méreteit, az a biztos, jó? (Zsírfogóként van benne, de olyan jó a bevonata, még a sütit is abban sütöm. Ezen kívül van rács benne, és a nyárs. Ezek tartozékok.)
39,5 x 29,5 a teljes méret, a belseje 36,5 x 26,5 cm.
Kicsit nagy darab, de mint írtam, könnyen félre lehet tenni, ha nincs elég helyed.
Belső világítása sajna nincs, általában csalóka képek láthatóak a neten. De mindene nem lehet. :-D
Igen, nekem évek óta ilyen van. 35 literes.
Maximálisan meg vagyok elégedve vele. Sütiket és húsokat egyaránt tudok sütni vele akár nyáron is, mert a jó szigetelésének köszönhetően kifelé alig enged hőt.
A hőfok állítható, és a kis belméret meg a jó szigetelés miatt a legtöbb süti 130 fokon megsül. Ha az időt is beállítom, akkor a jól hallható PING hang után ki is kapcsol.
Meleg szendvics is készülhet vele, egyáltalán bármi, ami egy átlagos sütőben, csak a kis sütő kevesebb energiát használ, mert csak azt a kicsi légteret melegíti.
Plusz előnye, hogy könnyű, és könnyen mozdítható. Én csak olyankor veszem elő, ha sütni készülök, egyébként tároló helyen van. Egyedül is könnyedén megemelem.
A márkája hauzer, kiejtés szerint.