Van valaki, aki beszélgetne velem? Köszönöm! (beszélgetés)
Kedves Gábor, ismered azt a mondást, a macska nem neked, hanem melletted dorombol? Csak vicceltem.🙂
Találtam egy érdekességet a neten, bemásolom ide:
"A dorombolás az emberekre is jó hatással lehet. A Minnesotai Egyetem Stroke Központjának egyik hosszú távú tanulmánya megállapította, hogy a macskatartók kisebb eséllyel halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben, mint akiknek nincs macskájuk – néhányan úgy vélik, hogy ennek az okát a dorombolásban kell keresni."
Nem tudom, mennyire vehető komolyan ez a megállapítás, én jót mosolyogtam, ahogy megpillantottam.
Jó reggelt, kedves Csemár és a többieknek is!
Legyen mindenkinek kellemes napja!
Jó reggelt kívánok mindannyiunknak!
Nagyon szurkolok, hogy annak a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak se ez legyen az utolsó!
Kedves Gábor!
Örülök, hogy jelentkeztél!
A lelki szemeimmel szinte látom, hogy hogy szelídítitek egymást Mimivel... A dorombolását sosem fogom hallani, de képet róla, látom, ígértél...
Mikor dolgozol, ő egyedül van otthon? ...Akkor az övé az egész birodalom... :-) Szokott köszönteni, mikor hazaérsz?
Eredményes, szép napot kívánok Neked is, s a Többieknek is!
Szervusz, kedves Lolita!
Így van, ahogy írod! (Csak nem jó túlzásba vinni azt se.)
kedves erzsike!igazad van az ember idovel valtozik!en mikor fiatala voltam rengeteg krimit olvastam/tobbnyire csak azokat!/,most meg egyet a kezembe nem vennek.a haboru es beke sosem olvastam el pedig a gimiben kotelezo volt!
tudod milyen konyv volt meg ram nagy hatassal?az AGYKONTROL cimu konyv jose silva-tol!sokan nem hiszik el,de az agy,hogy hogyanis gondolkodunk az kez a kezben jar,hogy a testunk,hogy viselkedik!
Nem lesz egyszerű, mivel dolgozol és ezért nem mindig tudod őt figyelni és korrigálni a dolgokat, de hétvégén gondolom otthon vagy, olyankor tudod tanítani és mivel gyorsan tanulnak, talán nem is kell sokáig tanítgatnod.
Az enyémek egyből az almot használták, de valószínűleg azért, mert volt kiktől tanulniuk, ugye itt egy komplett család van, szülőstől és ahogy ők használták az almot, a kicsik is abba piszkítottak. Miminek nincs ki példát mutasson, szóval azt tudom tanácsolni, hogy ha székletet találsz, fogd meg papírral és tedd az alomba, majd vidd oda a macskát és szagoltasd meg vele, hogy össze tudja kapcsolni, hogy hová való a cucc. A vizeletet nyilván nem tudod felszedni, de ha már arra rájön, hogy a széklet hová való, úgyis oda fog pisilni is. Esetleg az is segíthet, ha kajálás/ivás után beteszed az alomba, mert esélyes, hogy akkor fog üríteni. Persze nem egyszerű, mert ki akar majd mászni. Ha esetleg látod, hogy vécézni készül, akkor is tedd bele az alomba. Elvileg hamar megtanulják, mert ösztönösen keresik az olyan helyet, amibe bele tudják ásni a produktumot, szóval inkább csak az összefüggést kell megtanulnia, hogy mindig oda kell alkotniuk. Az is lényeges, hogy ne nagyon változtasd az alomtálca helyét, mert azt nem szeretik a macskák. Ha adott helyre szeret piszkítani, tedd oda az evős tálját, mert ösztönösen nem vécéznek oda, ahol esznek, így jó esetben le tudod szoktatni arról, hogy egy adott helyre piszkítson az alom helyett.
Jó pihenést Neked (és mindenkinek)!
Na igen, minden szabad állja a helyét!
Majd lenne egy kérdésem Hozzád, mert nekem még sosem volt ilyen picike macskám. Hogyan lehet a " lelkére beszélni ", hogy csak az almot használja, és máshová ne. Mert rendszeresen tisztítom, nem is etetem túl, mégis előfordul.
Köszönöm szépen előre is!
Neked, és egyúttal Mindenkinek jó éjszakát, és szép álmokat kívánok!
Aludjatok jól!
Gábor
Akkor garantált, hogy nem alszol el reggel. 😁
Nálam is buli van hajnalban, van hogy már fél 4-kor... Szerencsére csak időszakosan, de épp' elég az is.
Neked fontosabb a kipihentség a munka miatt is, már amennyire tudsz pihenni.
Kedves Arnold!
Éjjel még oké, de hajnalban már aktív! :-)
Valóban pezseg itt az élet. 👍
Aranyos lehet Mimi! 😁
Éjjelente hagy aludni?
Egyébként tényleg nagyon örülök annak, hogy pörög a Fórum, teljesen visszaolvasni képtelen vagyok, de látom, ezerféle téma van!
Mimi éppen megmászik, és beleharapott a fülembe... :-)
Kedves Arnold!
Köszönöm szépen a kedves sorokat! Így van, minden szempontból el vagyok maradva, de szeretném mindenhol a maximumot nyújtani. Ami hiba a szocmunkásom szerint, egyfajta megfelelési kényszer.
Szia Gábor!
Fokhagymával egyetértek!
Örülök, hogy jelentkeztél és megvagy, "csupán" csak el vagy havazva. Kitartást kívánok és örülök, hogy Mimi Veled van már! Valóban sok időt igényelnek, de megéri a 'befektetés'.
Biztos, hogy senki nem haragszik rád. Ha hiányolunk, az csak aggódást jelent.
Tudod, itt semmi nem kötelező, mindenki akkor jön, mikor akar, illetve amikor tud.
További ajánlott fórumok:
- Teherbeeséssel kapcsolatos véleményeket várok, köszönöm
- Hütőt szeretnék venni, de tanácstalan vagyok.Ha valaki tudna egy jó márkát ajánlani.Köszönöm Sicoka
- Ismer-e valaki olyan terméket amely az erek faláról "oldja" a lerakódott zsirt és cukrot? Köszönöm a segítséget!
- Ha valaki tud ijesztő szövegeket, amivel lehet úgymond megijeszteni egy pasit, az írja meg! Köszönöm!
- Honvéd kórházban(Bp.) keresek jó nőgyógyászt. Tudna valaki ajánlani? Köszönöm
- Járt már valaki közületek az Elite Körmösakadémiára (Cristal Nails)?Nagyon érdekelne a véleményetek, benyomásotok. Köszönöm!