Van valaki, aki emelt szinten érettségizett magyarból?Nagyon nehéz? (tudásbázis kérdés)
miért nem szeretnél egyetemre menni?
tudom,hogy nagyon fogsz utálni ezért,de át kéne ezt gondolnod sajnos még egyszer.az az igazság,hogy a mai világban nagyon szerencsésnek kell lenned,és kell legyen nagyon jó ismertséged,hogy egy fősulis diplomával elhelyezkedj.persze meg lehet csinálni,unokatesóim ( 2 fiú) is BGF-et végeztek (végül is az még egész jó a fősulik közül),és el tudtak helyezkedni,világot láttak,stb,de nagyon nehéz volt,és nekik voltak kapcsolataik.
szóval ha nem fogod ki az aranyhalat igencsak csekélyke az esélyed a szuper megélhetésre.főleg a "nagyszerű" Magyarországon,ahol-nem akarok politizálni- de lassan a politikusokon kívül mindenki éhen hal,vagy kivándorol.és meg is érdemlik...egy kis szar politikusokkal teli ország leszünk,de ebbe ne menjünk bele:P
szóval a lényeg az,hogy ezt a döntést még egyszer át kell gondolnod,de még úgysem most kell rájönnöd,van egy éved,addig még sok minden történhet:)
de Pesten más suli is van:) pl egyeteeeem:D
de persze én nem beszéllek le semmiről,de ilyen szak máshol is van:)
szóval több helyet is jelölj meg:)
akkor sztem próbáld meg. ne járj úgy, mint 2 tesóm is: riogatták egymást a suliban az oszttársaikkal, h az emelt az hú de szívás, semmiből nem emelteztek...és nem is vették fel sehová őket. (azóta mindkettő szuperul boldogul, de ez más tészta:))
mérlegeld, kb. mennyi pont kell oda, ahová majd menni akarsz. kényelmeskedésből, kishitűségől hiba lenne a könnyebbik utat választani.
Jajjdehogynehogy!!!
Az idei emelt töri tele volt vaktérképpel, és nem kaptál forrásokat, minden évszámot fejből kellett vágni a csathelyszínekkel, nevekkel együtt.
Középszinten nagyon jó dolga van az embernek, emelt szinten elveszik az atlaszt.
Életrajzok, verselemzések mennek?
Inkább töriből mennék emeltre, ha időt utazhatnánk. Forrásokból írásbelizni, forrásokból szóbelizni.. ennél nincs nagyobb segítség!
Szia! Az ideire mondták azt, hogy még középszinten is nehéz volt, én mégis 95%-ot teljesítettem, különösebb rákészülés nélkül(jelzem ez azért csak középszint).
De a faktos barátnőim, illetve akik el is mentek emelt szintre nem panaszkodtak, mert rendesen felkészültek. Óriási hiba a magyart úgy venni, mintha egy laza büfétárgy lenne, az irodalom is egy tudomány, végre kellő súlyt fog kapni az érettségin.
Ha van tehetséged a fogalmazáshoz, viszonylag sokat olvasol, van egy általános műveltséged és tisztességesen rákészülsz, begyakorlod az érvelés/elemzés formáit, akkor nem kel aggódnod, nem nehezebb mint bármelyik más emelt szintű tárgy.
á,tuti nem buksz meg!csak tanulni kell:S
sok szerencsét a bioszhoz!
én idén újra csinálok egy csomó mindent,mert tavaly nagyon lehúzták az osztályomat a tanárok szóbelin...így szinte senki nem került be a kiválasztott helyére:S így én se az orvosira...:(
majd idén:)
csak addig még újraérettségizem 4 (!) tárgyból.mivel vagy 10-15 százalékot lehúztak a tanárok...:S
dde mindegy kidühöngtem már magam,csak rossz,hogy nem mehetek egyetemre:(
én nem,csak egy haverom.azt mondta elég elvont,és sajnos nagyon nagyon szubjektív az értékelés is.sajnos sok minden múlik a javítótanáron.de ha szükséges Neked,akkor nincs sok választásod:S
sok szerencsét!
További ajánlott fórumok:
- Ha nem érettségizek emelt szinten semmiből, akkor mit lehet kezdeni?
- Segítsetek. Szóelemre kellene bontani a "nehézségekkel" szót, de nagyon rég volt. Aki most érettségizik vagy ért hozzá segítsen! Köszönöm
- Ha vki 24%-ot ért el érettségi írásbeli vizsgán magyarból, szóbelin,hogy kell teljesítenie, hogy átengedjék?
- Hol lehet bútorrestaurátor (felsőfokú?) végzettséget szerezni? Milyen tárgyakból kell (emelt szinten) érettségizni és hová kell jelentkezni?
- Informatika alapismeretekből vagy informatikából középszinten van szóbeli érettségi?
- Van vkinek olyan ismerőse aki emelt szinten érettségizik biológiából? Ha igen, mindenféle segítséget várok a gajdapeti@index.hu email címre