Van sebhelyed? (beszélgetés)
Sérv műtét mind a két oldalon. Akartam rá cipzárt tetováltatni, de a feleségemnem díjazta az ötletet.🤣😂
Műtéti hegek kisebb nagyobb.
Válogatott versenyző voltam.
Sosem kötöttem és nem volt ficamom se. A könyököm előbb kiugrott. Az ujjaim erősek.
Tehát, rendszeresen csináltam. 10 évig voltam versenysportoló. Heti, 4-5 edzés. Bp. Spartacus;)
Akik nem rendszeresen csinálják, nem is kötik be, habár ez intézménytől is függ, egyes helyeken feltétel. Eleinte én sem csináltam. Versenyszerűen nem csinálom. Sokaknak önbizalmat is adott, ha be van kötve amellett, hogy véd. A cselgáncsban az ujjak sérülnek legtöbbet és ezek ficamok leginkább, bár lehet súlyosabb is.
Van a homlokomon. 7 kapoccsal lett összetűzve, de alig látszik.
Akar pár. Van, ami sérülés, van, ami műtéti heg.
Lehet, hogy pont ezért nem tudnak erősödni. Sosem kötöttem az ujjaimat. Jó, néha kidörzsölte a ruha a bőrömet, de a fogásom, azóta is erős, pedig már régen nem járok edzésre.
Érdekes, hogy nem erősödnek meg a kezeid...
Ezért látni sok cselgáncsozót bekötött ujjakkal.
Igazából az ízületek húzódnak meg ilyenkor a kumikata során. Én minden nap csinálom. Más testrészem szerencsére nem sérült meg komolyabban annyira, hogy látszódjon.
Van egy két apró sebhelyem: balatoni szikla elvágta a csuklómat, görkorcsolyázásnál elestem és kifordult egy db a térdemből, füvet vágtam és elvágtam az ujjamat, elestem üvegpohárral és elvágta a kezemet. Az égéseim is látszanak, de én nem látom, mert hátul van. Beleültem egy fazék forróvízbe. A fejemre rántottam egy nagy porcelán tálat, amitől megrepedt a koponyám. És még sorolhatnám.
Vannak műtéti hegek is rajtam, pajzsmirigy a nyakamon, epe a hasamon.
Műtéti heg van, sérülésé nincs.
'A cselgáncsozás miatt az ujjaim rendszeresen sérülnek.'
Miért? Nekem a judótól sosem sérültek az ujjaim.
Könyököm, bordáim, térdeim, nyakam és az arcom igen.
Van néhány, szerencsére egy sem volt komoly, és a többsége vicces emlékekhez vagy végül vicces sztorihoz kötődik.
Van pár, de ahhoz képest, hogy mennyire aktív és esetlen kölyök voltam és ugyanolyan maradtam felnőttkoromra is, nincs sok hegem és nem is igazán látványosak. Volt bringabaleset és felszakadt lábszár, csuklófelvágás törött üveggel, fejem is betört 2×, stb.-stb.
Sok. Mint egy háborús veteránnak.
Jobb lábamon a nagy lábujjamon van szinte egész hosszában egy forradás. Tomahawkot dobáltunk. 😀
Szia , dettó.
Kétszer vágták a nyakam ,gondolhatod😉
De húsz év után alig látható.
A többi meg elfér rajtam.
Most idén, Újévkor vágtam meg magam üveggel a csuklóm mellett. Még látszik a helye. A cselgáncsozás miatt az ujjaim rendszeresen sérülnek.
De már nem zavar, megszoktam