Van olyan titkos napló, amiben csak azért maradok, hogy ne... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Csatlakozom.
Meg aztán mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb.
Én is olvasok olyat, akinek igazából azt sem tudom, miről szól a naplója, de a hölgy amúgy kedves. Csak valahogy nem tudom követni, sub rosa minden bekegyzés, szerintem csak ő tudja követni.
Meg olyan is, aki nehéz helyzetben van, de sokszor azt érzem, ez következménye a nagyon negatív, demagóg, kritikus életnek, amiben van. Az értékrendje rendben, de a pohár félig üres mindig.. aztán a élet néha jól ki is borítja.. meg a maradékot is.
Biztos engem is lehetne térképezni a napló alapján, és másképp csinálnának dolgokat néha.
Van az úgy, hogy kapcsolatba kerülsz valakivel, akár itt a neten is, és csak későn veszed észre, hogy nem tesz jót neked a viselkedése, a vele való beszélgetés, kapcsolat.
A naplójában, szerintem, mindenki az őszinteségre törekszik.
Nos, ha ez a békétlen természet a naplóolvasás során derül ki, és az a napló, történetesen zárt napló, olyankor kerülök abba a helyzetbe, amiről előzőleg írtam.
Én is így teszek.
(Tapintatból egyrészt, másrészt pedig a lelki békém szinten tartása érdekében.)
Én be sem lépek a titkos naplókba.
Nem kérek belépési engedélyt senkitől.
Csak a nyílt naplókból szemezgetek.
Azokból sem olvasom mindet.
Egyszerűen nincs időm, vagy nem érdekel a témája.
És miért nem mondod meg neki, hogy úgy látod tele van gyűlölettel, hogy változnia kéne a saját egészségének érdekében?
Ezzel a vallomással nem lehet, hogy magára ismer?
Miért kértél beengedést? Miért nem mersz őszintén beszélni vele, hamár beengedett?
Részemről soha nem is kértem ilyen zárt naplókba betekintést és a sajátomba sem engedek be senkit.
És mi van, ha megharagszik? :)
Kit érdekel?