Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést? fórum

Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
54. a0c1361e44 (válaszként erre: 53. - Dézsa)
2010. okt. 15. 23:27

Persze, hogy nem szállsz vitába, hiszen az itéleted meg volt. Hiszen azt irtad, hogy miről beszélek, amikor én nem is tettem.

Mesélj a fontosságáról és ne közhelyekkel gyere.

Bizonyitsd is be!

Igyekszel nem elitélni? Ha ezt tennéd nem is irtad volna le.

Nem tudhatod, hogy mi az oka valaminek.


Én pedig igyekszem nem elitélni a sok butaságot összehordó, magát okosnak gondoló, logikátlan kitaláliciókat gyártó ostoba embereket. Bár azt sosem fogom megérteni, hogy mire jó ez???? Miért hülyititek egymást? Ez élvezettel tölt el valakit? Hamarosan azt fogjátok egymásnak mesélni és el is hiszitek, hogy kinőhet bárkinek a leszakadt végtagja....

53. Dézsa
2010. okt. 15. 19:37

Sajnos a legtöbb nőgyógyász nem tájékozott ezen a téren. A szükséges hormonokat ők is elmondják, és lehet, hogy hasonló a véleményük mint neked kedves kék irisz. Szoptatási tanácsadó tud segíteni igazán!


Igyekszem nem elítélni azokat az anyákat akik nem tudnak szoptatni, nem az ő hibájuk... de ha valaki egy percig sem szoptatott, az nehezen értheti a fontosságát.

Semmiképpen sem akarok erről vitázni, csak nem bírtam megállni szó nélkül.

A fórum indítója fogja eldönteni, hogy neki mennyire fontos, tesz-e érte valamit, akár gyógyszert is szed-e az érdekében.

52. a0c1361e44 (válaszként erre: 51. - Andrea0223)
2010. okt. 14. 21:30

Én nem akarok megint belemenni, de az, hogy egy csövön jön a cici felé a tápszer nem egyenlő a szoptatással!!!!

És nyugodtan nézzetek utána, hogy milyen hormonra van szükség ahhoz, hogy teje legyen egy nőnek.

Ne kábitsunk már senkit butaságokkal! Ez mire jó?

Elmegy majd dokihoz és majd ő elmondja neki, hogy mit lehet tenni.

Egyébként még mindig nem értem, hogy miért olyan fontos ez? A jó kapcsolat, szeretet nem ettől függ. Én egy percig sem szoptattam a gyerekemet, és mégis imádjuk egymást:) Sőt, ha jol belegondolunk, akkor az apák sem szokták szoptatni...

2010. okt. 14. 18:10
Vannak olyan módszerek, amelyek segítségével az örökbefogadó anya is tud szoptatni. Az anya egy kis zacskó tápszert helyez a vállára, amelyből vékony cső vezet a mellbimbójához. A baba két és fél vagy negyedóránként szopik, és a mell szopása stimulálja az anya agyalapi mirigyé, hogy egyre több tejet termeljen. Az anyatej mennyisége három-négy nap alatt megnő, de akár két hétbe is telhet, amíg az etetéshez elegendő tej lesz.
2010. okt. 11. 15:26
Total igaza van Kek Irisznek,nem tudom,miert kell bantani.
2010. szept. 27. 21:47
Csak ennyit a stimulálásról:az anyatej termelődése 2 hormon hatására jön létre, ezek az prolactin és az oxytocin.
48. a0c1361e44 (válaszként erre: 42. - Dézsa)
2010. szept. 27. 21:34

Nem kételkedek, hanem reálisan szemlélem a dolgokat, némi biológia/kémiai tudással.


És természetesen próbálkozzon, de szerintem egy orvos tudná megmondani, hogy mi lehetséges és mi nem.

47. a0c1361e44 (válaszként erre: 41. - Andrea0223)
2010. szept. 27. 21:32

Nem is értem miért gondolod, hogy bárkit elitélek???? Van benned egy kis üldözési mánia?:)

Én csak leirtam, hogy szerintem nem lehetséges az ilyen pusztán masszirozással, és hasonló fizikai stimulálásokkal.

Ha valóban képzett egészségügyes lennél, akkor nem mondanád, hogy lehetséges.

Nem hiszem, hogy bárkinek is szüksége lenne a hitegetésre, hogy utána még nagyobb csalódásnak élje meg a sikertelenséget.

Persze, hogy joga van mindenkinek azt tenni és hinni amit akar, de ha én nem irhatom le kétségeimet, akkor te miért irhatod le őgy az elképzelésedet, mintha 100%-ig biztos lenne, hogy sikerül szoptatnia úgy valakinek, hogy semmilyen hormonális változás nem történt a szervezetében.

Pont nektek nem kellene ámitani az egyszerű földi halandót a képtelenségeknek.

Ha valóban elég a masszirozás és egyéb, akkor vajon miért nincs teje sok nőnek, akinek a párja sűrűn masszirozza a cicijét? Ha csak ez kellene a tejtermeléshez, akkor szinte minden nő csöpögő mellekkel járna az utcán...

2010. szept. 27. 17:05

Lujzi!

Nem tudom miért tetted fel a kérdést, de gyanítom, hogy adoptálni szeretnél vagy Te a Pároddal, vagy valaki a környezetedben. Ebben nincs semmi szégyellnivaló dolog! SŐT! Igenis erre büszkének kell lenni, ahogyan én is az vagyok rá, hogy hármat adoptáltunk, és még hármat szültem!

45. rere73 (válaszként erre: 44. - B09a677163)
2010. szept. 27. 15:57

Nem is tettem fel a kérdést Neked,

ha olvasod a hozzászólásomat általánosan kérdezek.Tiszteletben is tartotta mindenki a miértet,de azért a téma marad és adott.Szép napot!

2010. szept. 27. 15:51
Én segítséget kértem a témával kapcsolatban és azt meg is kaptam, amit nagyon szépen köszönök. Azt, hogy miért tettem fel a kérdést azt magánügyemnek tekintem, a lehetőségekre voltam csak kíváncsi, de az nem fontos hogy miért.
43. rere73 (válaszként erre: 41. - Andrea0223)
2010. szept. 27. 15:34

A férfi-szülést ne keverjük ide,mert ott sem férfi szült.Mivel a hölgyeménynek nemi átalakító műtéte volt,de a belső nemi szerveit bent hagyták,így tudott szülni!Hiába a férfi küllem,belül nő maradt.


Bennem az a kérdés vetődik inkább fel,hogy miért akar szoptatni?Mikor saját gyermekét szült nők esetében is vannak ilyen problémák.

Ha a kötődés miatt,akkor az egy tévhit,hisz meglesz szoptatás nélkül is ugyanolyan mértékben a kötődés.

42. Dézsa
2010. szept. 27. 15:15

Szoptatni nem könnyű, még annak sem, aki szült. Nem sikerül mindenkinek, de tapasztalataim szerint ennek többnyire nem szervi, hormonális okai vannak, hanem hozzáálláson, támogatáson, türelmen múlik.


Számomra az általam ismert képzett szoptatási tanácsadók szava, tapasztalata többet jelent, mint a te (kedve Kék Irisz) kételkedésed. Ezért csak biztatni tudom Lujzit, hogy vegye fel velük a kapcsolatot, megéri a próbálkozást!!!

41. andrea0223 (válaszként erre: 39. - A0c1361e44)
2010. szept. 27. 15:03

Azért mert más a véleményed,még nem kell elitélni,ha valki mást gondol és tapasztal.Mint álpolónő tudom,hogy a testi és a lelki dolgok összefüggenek.

Ja és Amerikában már pasi is szült gyereket,bár ez nem jelenti azt,hogy minden pasi"anya lehet".

Szeintem is joga van mindenkinek azt hinni és tenni amit ő akar.

Ja és az sem biztos,hogy az tud szoptatni ki maga szült.

Azt pedig,hogy minden rásegités nélkül szűzen lehet szülni nem mondtam.Igaz azonban,hogy a hivő emberek azt tartják,hogy volt már egy ilyen eset.

De azért,mert valaki nem hisz Istenben,azért ez nem biztos,hogy hazugság!

Én szedtem hormont,de szerncsére csak három hónapig.Csak azt irtam nem biztos,hogy kell hozzá hormont szedni!

2010. szept. 27. 14:51
Írisz! Félrenézted nem "hozzáállás" hanem "hozzászólás".
39. a0c1361e44 (válaszként erre: 38. - Andrea0223)
2010. szept. 27. 14:51

Nekem is van ismerősöm, aki csecsemőt fogadott örökbe, ő is szeretett volna szoptatni, neki nem jött össze. hormont pedig nem akart kapni, mert előtte a lombik próbálkozás alatt kapoot elég sokat.

Ahogy gondoljátok. Véleményem szerint manapság ismét felvetette fejét a néphülyítés. Csak logika kell hozzá. A végén még az is kiderül, hogy szüzen, minden rásegítés nélkül szülhetnek a nők, sőt a férfiak is.

Pszichés ráhatás? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Vagy ezzel a ráhatással gyógyultál meg ebből az állapotból?

De higgyetek, amit akartok, de ha még sem lesz tejetek pszichés ráhatásra, masszírozásra, stb. akkor majd rájöttök, hogy rosszul gondoltátok...

38. andrea0223 (válaszként erre: 37. - A0c1361e44)
2010. szept. 27. 14:42

Rosszul olvastad,5-6 éves gyerekeket szoptattak és nem 5-6 gyereket,és pszichés ráhatás is segithet a tejtermelés meginditásában.

Nekem volt 30-szorosa a prolaktinom a normálisnak,de tejem az nem volt,csak nagyon fájtak a melleim és hiztam 12 kg-ot.

Én nem magamtól irtam ezeket a dolgokat,örökbefogadó szülöktől hallottam ,meg a felkészitő előadásokon.

37. a0c1361e44 (válaszként erre: 36. - Dézsa)
2010. szept. 27. 13:59

Persze.

Zsu azt írta, hogy a jugoszláv háborúban az anyák 5-6 gyereket szoptattak, mert más élelem nem volt.

Erre írtam, hogy igen neki volt már gyerekük, így a tejtermelődést fenntartani kellett.


Bár én meg nem értem, hogy milyen hozzáállásról beszélsz.


Én azt gondolom, hogy a tejtermelődéshez kell valamilyen hormon. Itt többen írták, hogy prolaktin. Én nem tudom mennyi van normál esetben egy emberben, de azt gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki szoptatni tudjon, nem elég a masszírozás és a hasonló ingerek, hanem azt a bizonyos hormont pótólni kell, azaz olyan szintre vinni, amely biztosítja a tejtermelődést. Gondolom ez a hormon, azaz a prolaktin a terhesség alatt eléri azt a szintet, ami szükséges, de terhesség nélkül biztos vagyok benne, hogy a hormonszint nem megfelelő. Vagy valamilyen hormonpótlás, vagy homeopátiás vagy valami kell, ami a hormonszintet felemeli, vagy lecsökkenti amennyire kell.

36. Dézsa (válaszként erre: 33. - A0c1361e44)
2010. szept. 27. 13:46
Számomra nem világos ez a hozzászólás. Elmagyaráznád, kérlek!
2010. szept. 27. 13:35
Köszönöm! Utána járunk ezeknek, amiket leírtatok!
2010. szept. 27. 13:27

Én is hallottam olyan történetet, hogy szülés nélkül szoptatott valaki. A szoptanitról egy kis infó:


Az SNS(Supplemental Nursing System) a babák mellen történő, pótlással (anyatej vagy más táplálék) való ellátására szolgál. Előnyösen befolyásolhatja a szoptatási szokások kialakulását.

Az SNS arra készült, hogy elősegítse az anyatej termelődését azáltal, hogy megadja a babának a kellő motivációt a helyes szopáshoz.

Táplálhatja gyermekét anyatejjel (előzetesen lefejve) és pótlással egyaránt.

A folyadék állagának megfelelően különböző átmérőjű csöveket használhat. Az SNS három különböző méretű csővel kerül szállításra. Azt ajánljuk, hogy első alkalommal a közepes átmérőjűt használja.


Az SNS a következő esetekben használható:

- Adoptált gyermek

- Ajak és/vagy szájpadhasadék

- Lassan gyarapodó súlyú baba

- Koraszülöttek

- Szoptatás újrakezdéseKITARTÁST ÉS SOK SIKERT! :)

33. a0c1361e44 (válaszként erre: 23. - Andrea0223)
2010. szept. 27. 13:21
Igen, volt 5-6 gyerek, akikkel terhes volt, így megvolt neki az a hormon, ami szükséges a tejtermeléshez. A tejtermelés fenntartásához biztos elegendő a fejés.
32. a0c1361e44 (válaszként erre: 22. - Fbab8271ce)
2010. szept. 27. 13:11

Én fogamzásgátlót sem szedtem soha.

Nem ismerem a homeós dolgokat, de biztos vagyok benne, hogy nem elég masszírozni, stb.

31. 204b456479 (válaszként erre: 30. - Dézsa)
2010. szept. 27. 13:09
Elveszik, és fejik, rosszul fejeztem ki magam.
30. Dézsa (válaszként erre: 28. - 204b456479)
2010. szept. 27. 12:57
Az ellés után ha elveszik a bocit, leállna a tejtermelés, mert a fejés az ami fenntartja.
29. 204b456479 (válaszként erre: 27. - Rere73)
2010. szept. 27. 12:52
Igen, Nekem is magas volt, azért volt szivárgás.
28. 204b456479 (válaszként erre: 26. - Fbab8271ce)
2010. szept. 27. 12:51
De ott születnek is kisbocik, csak elveszik tőlük hamar, hogy megmaradjon a tej, direkt elletik a teheneket, aztán kisbocinak szevasz, mert tehénmama teje "nem neki kell", hanem a dobozba.
27. rere73
2010. szept. 27. 12:50

A prolaktin-hormon extra magas szintje okozza a tejcsorgást férfiaknál,és nőknél is egyaránt.

Amúgy ha ilyen egyszerű lenne,akkor mindenki szoptathatna és nem kellene az a sok tápszer.

26. fbab8271ce (válaszként erre: 15. - 6f7760b318)
2010. szept. 27. 12:47
nem hülye példa...ugyanez a helyzet...az is anyatej! amit a tehén ad a bocinak, ott is mesterségesen tartják fenn a tejtermelést!
25. fbab8271ce (válaszként erre: 21. - 204b456479)
2010. szept. 27. 12:44
szerintem a szervezet úgy termel, h tápanyag is van bent...gondolom én...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook