Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van értelme anyatejgyűjtő állomásra menni, vagy keresni valakit, akinek sok teje van? Vagy hagyjam és tápszerezzünk? fórum

Van értelme anyatejgyűjtő állomásra menni, vagy keresni valakit, akinek sok teje van? Vagy hagyjam és tápszerezzünk? (beszélgetős fórum)


1 2
2011. ápr. 18. 00:58
Ja, nehogy három óránként szoptasd, hanem amikor kéri:) A legtovább igény szerinti szoptatással lesz tejed. Tényleg keveset tudok rólatok, szóval nem tudom, hogy hogyan eteted, stb.:) Gratula a picurhoz:)
2011. ápr. 18. 00:42

Lehet, hogy túlmisztifikálom, de egy anya olyan tejet termel, amilyenre az ő babájának van szüksége. Abigél, szerintem szoptasd mindig, amennyit tudod és azt egészítsd ki tápszerrel, ha szükséges.

Nem írtál le minden részletet, biztos, hogy kevés a tejed? Nem lehet, hogy csak növekedési ugrás van nálatok? Ilyenekkel mi is megszenvedtünk, de pár nap után beállt a kereslet-kínálat egyensúly.

Nálunk nagyon jó a védőnői szolgálat, nagyon anyatej-pártiak, így minden anyukát rábeszélnek a "harcra":) Igazából megéri:)

39. szakalyadri (válaszként erre: 38. - 710b866d3f)
2011. ápr. 18. 00:25

A hozzászólásom arra vonatkozott hogy az anyukának VAN!teje,de nem akar szoptatni,mert az nem jó-szerinte!Nem érdekes hogy a gyereknek a tejre lenne igénye!Megfosztja vmitől a gyerekét.Én nem írtam olyat hogy egy tápszeres gyerek nem ragaszkodik úgy az anyjához,mint az anyatejes!Te hol látod úgy mégis?!

A tápszernek szükségmegoldásnak kéne lenni(magyarán akinek nincs teje az adja!),nem pedig anyatej helyett adni a gyereknek akit tudna az anyukája szoptatni.Ennyi volt a lényeg,de talán vehetnéd a fáradtságot hogy olvasás után elgondolkodj rajta.De betüzhetem is...

2011. ápr. 17. 21:25

Nem a képességeidre, hanem a kijelentésedre értettem a böszmeséget!


Szerinted, őszintén, attól függ, mennyire ragaszkodik egy baba az édesanyjához, hogy honnan és miből kapja az ennivalót? Egy tápszeres baba már nem ragaszkodhat úgy az anyjához, mint egy anyatejes?

És ha a tápszer tényleg annyira borzalmas dolog lenne, mint ahogy azt te beállítod, engedélyeznék a világ minden táján a gyártását és forgalmazását?


Azt kéne megérteni, hogy van, akinek nincs teje, van, akinek van, vannak anyatejes babák és tápszeres babák.


De a hátamon feláll a szőr az olyan kijelentésektől, miszerint egy tápszeres baba nem ragaszkodik úgy az anyjához, mint egy anyatejes... EZ a böszmeség!

37. sysy66 (válaszként erre: 35. - Szakalyadri)
2011. ápr. 16. 16:38

ez egyértelmű::)

36. Niko28 (válaszként erre: 35. - Szakalyadri)
2011. ápr. 16. 08:45
Teljes mértékben egyet érte veled! :)
2011. ápr. 15. 23:35

Én elsősorban az anyatej mellett szóltam.A kötődéssel kapcsolatban is.Akinek elkerülte volna a figyelmét az olvassa újra!

Zambak szóval szerinted böszme vagyok?Két diplomát azért össze tudtam hozni.Köszi!Azt is hogy kimondtad:"jó dolog az anyatej,a legjobb...

Az hogy mit gondolok a tápszerről az az én egyéni véleményem,és elsősorban szakmai tapasztalat miatt gondolom így.Nem 600Ft-os termékre gondoltam!

Ennek ellenére én is adtam a lányomnak 9-12hónapos kora közt esténként(kevés volt már neki a tej),ahogy tejpépeket is.Nem akartam este főzelékkel tömni és tehéntejet se,de fontosnak tartottam a meleg italt.

Mégegyszer leírom a gyengébbek kedvéért:JOBB AZ ANYATEJ MINT A TÁPSZER!

34. sysy66 (válaszként erre: 33. - 710b866d3f)
2011. ápr. 15. 22:36
igy van igazad van.mikor még nem volt tápszer és az anyának nem volt teje akkor tehéntejet adtak a gyereknek---na az aztán nem gyerek gyomrába valo!!!!
2011. ápr. 15. 17:57

Nekem csak rövid ideig volt sajnos tejem, így tápszeres lett a fiam, nem bántam meg, nem mertem volna más tejét adni neki, még ha ellenőrzött is.


Miért akarják sokan úgy beállítani úgy a tápszert, mint ha méreg lenne???

Meg hogy ha tápszeres a baba, nem alakul ki az a kötődés. Ekkkkora egy böszmeséget!

Úgy ragaszkodik hozzám a fiam, mint senki máshoz.


Szóval jó lenne, ha az emberek tartózkodnának az ilyen szélsőséges kijelentésektől.


Jó dolog az anyatej, a legjobb, de ha nincsen, akkor ott a tápszer. Erre találták ki.

32. Clau26 (válaszként erre: 29. - Szakalyadri)
2011. ápr. 15. 17:52
Attól mert én azt irtam,hogy ezt mondta 2 anyuka is én nemtudom megállapitani igazuk van e vagy sem miután sose tudtam szoptatni.Én csak leirtam mit mondtak nekem az anyukák és hogy nekem semmi gondom nem volt a táppal..ennyi
31. sysy66 (válaszként erre: 15. - Szakalyadri)
2011. ápr. 15. 17:41
na szép. lehet hogy a 600 forintos tápszerrol láttál dolgokat. amit én adook neki cukrot sem látott
2011. ápr. 15. 16:03
Arra az esetre gondolok persze ha van tej,de az anyuka nem szoptat hanem inkább tápszert ad!-mert az jobb.Na ez a vicc!
29. szakalyadri (válaszként erre: 27. - Clau26)
2011. ápr. 15. 15:47
Ezt 100%-ig elhiszem,azt viszont továbbra is felháborítónak tartom ha vki olyan nézetet terjeszt mely szerint a tápszer jobb mint az anyatej.Azt írtad neked mondták.-gondolom nem írtad volna ide ha nem tartanád igaznak.Erről ennyit!
28. Niko28
2011. ápr. 15. 14:29
Az anyatejgyűjtőbe leadott tej és az azt leadó édesanyák is szigorú vizsgálatokon esnek át, pl. HIV szűrés. Viszont olyan kevés a kapott a tej, hogy az nem elég a saját tej mellé, és mindenképpen kellene tápszeres pótlás is. Szegény babát sajnálnám, hogy 3 féle tejhez is alkalmazkodnia kell. Szerintem amúgy nem öntik össze a tejet,ezért ki tudja, hogy mennyi idős baba tejét kapnátok meg. Lehet, hogy a babád 1 hónapos, a kapott tej meg 4 hónapostól van, és nehezebben emésztené meg. Szerintetek?
27. Clau26 (válaszként erre: 21. - Szakalyadri)
2011. ápr. 15. 14:05
nem,nekünk igy teljesen bensőséges a kapcsolatunk..nem a szoptatáson múlik a dolog..
26. Bcicus
2011. ápr. 15. 00:20
Nálunk a gyerekorvos nagyon ellenzi az idegen anyatejet, max akkor elfogadható, ha ugyan annyi idős gyereket szoptat az az anyuka is. Ha más korút akkor mindenképpen jobb a tápszer.
25. szakalyadri (válaszként erre: 24. - N.Eszter)
2011. ápr. 14. 23:31
Vérvétel nélkül anyatejet senki sem adhat,ahol természetesen AIDS-t is néznek.
2011. ápr. 14. 22:24
Vigyázni kell, mert az anyatejben benne lehet az AIDS és a hepatitisz vírus, meg még ki tudja milyen vírusok.Nem adnék ismeretlen eredetű anyatejet.
23. Anka71 (válaszként erre: 17. - Clau26)
2011. ápr. 14. 21:29

Dettó így voltam én is.

A lányzóm egy mikrogramm anyatejet nem ivott (a kórházban eltolták a dolgot, de ez mindegy is).

Az első pillanattól tápszeres volt, egyáltalán nem volt beteges, kiskorában a tanácsadáson kívül nem is voltunk dokinál betegség miatt, kb. hároméves koráig. Közösségbe kerülés után is max. egy télen egyszer volt beteg, pár napig, mint az átlag.


Most 15 éves, de amennyire egymásra vagyunk cuppanva, egészen a kezdetektől, elképzelni sem tudnék bensőségesebb kapcsolatot a lányommal.


Száz szónak is egy a vége, nem vacakoltam más anyának a tejével, nem igazodtam senkihez ilyen téren, tápszeres volt, és semmi hátránya nem lett.

22. Ági05
2011. ápr. 14. 21:20
Az anyatejgyűjtő állomáson összeöntözik több anyuka tejét.Mi egy anyukától hordjuk,a védőnő ajánlotta.Nekem sajnos alig volt tejem,pedig mindent megpróbáltam.A tápszertől fájt a babám pocija.Mióta hordjuk a tejet,semmi gond :)A tejtesó 4 hónappal idősebb,ez sem okozott nálunk gondot.
21. szakalyadri (válaszként erre: 17. - Clau26)
2011. ápr. 14. 20:31
Én arra az esetre gondoltam amikor az anyának van teje mégis inkább cumisüvegből eteti tápszerrel a gyerekét.Ebben az esetben nem tartom normálisnak ezt ahelyett,hogy a mellére tenné a gyerekét.-azért az bensőségessebb lenne nem?
2011. ápr. 14. 17:25
Szia! Nem olvastam vissza a hozzászólásokat, de szerintem a védőnőnél nyugodtan érdeklődhetsz, hogy a Te kisbabáddal egyidőseknél van e olyan anyuka akinek sok teje van! Anyatejgyüjtő állomásról Én sem hoznék tejet, mivel ott összeborítják, sterilizálják stb Én az első gyermekemet is szoptattam, de vele nem volt sok tejem! Másodjára ikreim lettek, és rengeteg tejem volt, már nem fért a fagyóba, így a védőnőnek szóltam nem e tud anyukát akinek kellene tej! A fiaimmal majdnem egy idős (3 nappal idősebb) örökbefogadott kislánynak adtam fél évig, a fiaimat pedig 10 hónapos korukig szoptattam! Az anyuka azt mondta, míg nem kapott Tőlem tejet, addig a pici lánynak alig volt széklete, és ha volt is nehezen, ahogy megkapták Tőlem a tejet, ez rendeződött! Az anyatejnél nincs jobb, aki csak tudja szoptassa a babáját! Az már más, ha valakinek nincs teje, és tápszerhez kell nyúlnia! Elnézést kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom!
19. Szmirma (válaszként erre: 18. - Clau26)
2011. ápr. 14. 15:09
Én sem akartam anyatej gyűjtőállomásról hozni tejet, de ha lett volna olyan akinek az enyémmel egykorú babája van, és megbízható akkor onnan hoztam volna tejet, de mivel ilyen lehetőségem nem volt így én is tápszert adtam neki.De az amit írtál, hogy azok az anyukák azt mondták , hogy a második illetve 3.gyereket mindenképp tápszerezni fogják azz azért túlzásnak tartom.A kötődés és a bensőséges kapcsolat nálunk is megvan a második kisfiamnál is hiába őt nem szoptattam, de azért jó lett volna szoptatni, de sajnos vele nem jött össze.
18. Clau26
2011. ápr. 14. 14:58
Egyébként értem amit irtok,nekem is lett volna lehetőségem hogy anyatejgyűjtő állomásról szerezzek tejet DE maga a védőnő mondta hogy biztonságosabb a tápszer mint az onnan szerzett tej..gondolom megvolt az oka hogy ezt mondja és miután sok gyerek nő fel tápszeren én inkább a biztosabbat választottam..
17. Clau26 (válaszként erre: 15. - Szakalyadri)
2011. ápr. 14. 14:55

Hát te is elég nagy butaságot irtál..Én sose tudtam szoptatni a kislányomat de ennél bensőségesebb kapcsolatot nehezen tudok elképzelni..Anyám szoptatott mégis anyának se volt való..ezt kikérem magamnak!!!nem függ össze a kettő!!!

A másik:mint ahogy olvastad anyukáktól hallottam nekik ez volt a tapasztalatuk..ennyi

16. Szmirma (válaszként erre: 14. - Clau26)
2011. ápr. 14. 14:24
Azért ha van tej mindenképpen érdemes szoptatni a babát, mert akaárki akármit mond az a legjobb neki. Az első kisfiamat 15 hónapos koráig szoptattam, a másodikat sajnos nem tudtam csak két hónapig, utánn tápszert kapott, de nagyon bántott a dolog,hogy vele nem sikerült az ami az elsővel.Egyik sem betegesebb mint a másik, általában mindketten egészségesek mint a makk egy kis náthán és orrfolyáson kívül, úgyhogy az egy nagy hülyeség,hogy az anyatejes gyerek nem olyan egészséges mint a tápszeres.Persze ha az meber nem tud mást tenni adjon tápszert, de ha tud szoptatni akkor mindenképp az a jobb.
15. szakalyadri (válaszként erre: 14. - Clau26)
2011. ápr. 14. 14:11

Ez a felfogás több mint elkeserítő!Ha valaha láttad volna hogy gyártják a tápszert a kutyád elé sem tennéd oda.(Gyógyszergyárban voltam meós)

Vitaminokkal?!-meg annyi cukorral hogy az elképesztő!

Cumisüvegen keresztűl lesz a tisztelt anyukáknak bensőséges kapcsolata a babával?És a gyerek mire van igénye az nem számít?

Ostobaságot írtál!Vagy olvastad valahol hogy a tápszer jobb mint az anyatej?!Erőssen kétlem!

14. Clau26
2011. ápr. 14. 13:48
én a tápszert prátolom kislányom is ezen nőtt fel és semmi komolyabb baja nem volt soha..ezek a mai tápszerek tele vannak mindenféle fontos vitaminnal..pont múltkor beszélgettem egy anyukával aki azt mondta pár hónapos koráig anyatejes volt a baba és folyton betegeskedett majd tápszeres lett és onnantól semmi baja nem volt..ezért ha mégegyet szül nem is fogja szoptatni,de ugyanezt eltudom mondani mégegy anyukáról aki szintén emiatt azt mondta a 3gyereket tutira tápszerezni fogja
2011. ápr. 14. 13:21

Ismerősnek anyatejet?Én ezzel nagyon ráfaragtam.Rengeteg volt,szóltam a védőnőnek aki gyorsan talált kismamát aki vitte folyamatosan.Gyorsan kitapasztaltam mi az amit ne egyek mert fáj tőle a babám pocakja.Igen ám,de jött az anyuka hogy az ő babája sírt egész éjjel-mit ettem.Persze nem akármilyen stílusban esett nekem.A vége az lett hogy inkább kiburogattam a mosogatóba.

A te helyzeted más,de gondoldd át alaposan kitől veszel,nem biztos hogy jó ismerőstől.Sok a konfliktus,én megtapasztaltam a másik oldalról.A védőnő tud segíteni.Tisztelem hogy tejet akarsz a babádnak tápszer helyett.

12. Szmirma (válaszként erre: 11. - Sysy66)
2011. ápr. 14. 12:29
Háztól is tud bevizsgált anyatejet hozni, és akkor legalább mindig ugyanazt a tejet kapja a baba.Persze csak olyan tejet érdemes ami be van vizsgálva,megbízható emeberektől.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook