Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Van élet a halál után? fórum

Van élet a halál után? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Van élet a halál után?

1 2 3 4 5 6 7
2011. dec. 16. 10:45

A halál után van élet, egy másik élet!

A lélek örök életű!

2011. dec. 16. 09:58

Előlem nem lehet meglépni!!

Kérdések a cikkből és a válaszaim:


"el tudod-e fogadni, hogy csupán a fizikai születéseddel jöttél létre, és a fizikai haláloddal örökre megszűnsz létezni? "


Nagyon nem tudom elfogadni, de mégis ebben hiszek sajnos. Talán egy hajszálnyi esélyt adok az ellenkező esélynek is, tekintettel arra, hogy az élet keletkezése számomra abszolút rejtélyes és érthetetlen. Persze a vallás egy csapásra magyarázatot ad, dehát az ember attól függetlenül tépelődik.


"Teljesen egynek érzed-e magad a folyamatosan változó, öregedő testeddel, vagy érzel magadban valami többet, valami megfoghatatlant, valami sokkal hatalmasabbat, akinek halálát egyszerűen nem tudod elképzelni?"


Majd' 30 éves koromig minden hétvégén összejöttünk barátokkal futballozni. Nagyon jó fizikai kondícióban voltunk. Családot alapítottunk, elmaradtak a focik, más, kevesebb mozgást igénylő faladatokat kellett megoldani, elpuhultunk, bár próba híján nem tudtuk mennyire. Egyszer újra alkalom lett egy kispályás focira. Itt jött a nagy megrázkódtatás! 10 lépés után nem kaptam levegőt! Meccs után pörköltevés, pörköltevés után pörkölt kihányás! :(

(Most újra járok kocogni, hátha kicsit javul a kondi.)

Amit érzek az szomorúság afelett, hogy öregszem, minden térem romlik a teljesítményem. Igen ám, de szellemileg is leépülőben vagyok! A szellemi képesség és a lélek az kettő? Mert akkor még hagyján... Bár így már érthetetlen az a vélemény számomra, hogy a test csak egy ruha amit levesz a lélek. Azért tudom elképzelni a teljes halált (bár nem egyszerű) mert amikor műtöttek és elaltattak, akkor abszolút öntudatlan lettem, pedig azt gondolnám, hogy a lélek immunis az altatóra. Másrészt nem emlékszem az előző életemre még foszlányokban sem. Persze erre is van magyarázat: A felsőbb akarat törli az előző élet emlékét...

5. 7e992805d2 (válaszként erre: 2. - 7a04181114)
2011. dec. 16. 09:48
De akik meghaltak újjászületnek talán, és akkor már mi is átestünk rajta párszor :-)
2011. dec. 16. 09:46
Sok megmagyarázhatatlan dolog van....szerintem az ember szinte semmit nem tud a világról. A technikai fejlődés sokkal előrébb van, mint pl. az orvostudomány.
3. Spiritus (válaszként erre: 2. - 7a04181114)
2011. dec. 16. 09:40
igen, páran már túl vannak rajta... érdekes meglátás!
2011. dec. 16. 09:36

érdekes a téma.

ami tény,hogy sokkal többen haltak már meg mint ahányan most élünk.

szóval ha ezt nézzük, akkor nem is annyira félelmetes majd a többséghez csatlakozni.

2011. dec. 16. 09:20
„Elhull a virág, eliramlik az élet.” Ahogyan Petőfi is vallotta egykoron, az állítás ma is igaz; minden földi mulandó. Aki megszületik, meg is hal, ezen a tényen úgy tűnik, eddig semmilyen tudományos módszerrel nem sikerült változtatni. De vajon mi is valójában a halál? Miért félnek olyan sokan a haláltól?

Ugrás a teljes cikkre: Van élet a halál után?
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook