Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Változtattam, de... fórum

Változtattam, de... (beszélgetős fórum)

1 2
41. Dina2 (válaszként erre: 40. - VersEmber)
jún. 20. 09:18

Nem tanultam. Csak figyelek befelé. Főleg befelé. Csak az anyagi világ folyton elterel tőle... sokszor mondták már rám, hogy boszorkány vagyok😄

Emellett van kiért küzdenem, tehát fel nem adhatom. Csak nem értem, miért kell ennyire egyedül folytatnom ezt a küzdelmet, S miért ilyen nehéz, hogy rámegy az egészségem...

40. VersEmber (válaszként erre: 39. - Dina2)
jún. 20. 00:59

Dina!

Ezt írod:

"Önmagamat gátolom, ez egyértelmű. Nem tudok átbillenni..."

Tudod mekkora bölcsességgel rendelkezel?!

Amit leírtál egyértelműsíti, hogy tudod, hogy miről van szó (önmagamat gátolom*), és a "Nem tudok átbillenni..." is azt mutatja, hogy tudod, hogy van ilyen, csak nem találtad meg azt a pontot, érzelmi helyzetet (úgy hívjuk, hogy "triggert"), ami egy másik rálátást adna a dolgokra.

*(a csillagot nem véletlenül tettem oda)

"önmagamat gátlom" - ha te nem tanult lélekbúvár vagy, akkor egy "őstehetség":)

Az akármilyen problémákkal küzdő emberek a legutolsóként sem hajlandóak belátni azt, hogy "lehet, hogy én vagyok a gátja az előbbre jutásomnak?"

Aki már idáig eljut, abban már benne van az a lendület, "szufla", hogy megcsinálja azt, ami neki jó, ami neki kell.

Látom, hogy te ilyen vagy.

39. Dina2 (válaszként erre: 37. - VersEmber)
jún. 19. 09:05

Leragadtam valahol...ezt érzem. Miközben minden ndig büszke voltam arra, hogy igenis tudok a Szellem síkján élni. Tudtam megérteni és megnyugodni. Aztán jött egy olyan környezet, ahol elvesztettem ezt a képességet. És nem találok vissza.

Önmagamat gátolom, ez egyértelmű. Nem tudok átbillenni...

38. Dina2 (válaszként erre: 31. - Guruljka)
jún. 19. 09:02

Közvádló előtt van az ügy február óta. Csakhogx ugye apuka nem elérhető, nem veszi át az idézést, nem jelenik meg a tárgyaláson, így húzódik az egész. Amíg nincs a kezemben a dokumentum hogy ennyi meg ennyi a tartozása, addig bizonyítani sem tudom azt.

Állítólag a szeptemberre kitűzött újabb tárgyaláson hoznak ilyen végzést. De abból ugye gyerektartás még mindig nem lesz, esetleg tudok másfelé indulni vele.

Elég felháborító, hogy a rendszer ennyire nem veszi figyelembe a gyerekek dolgait...apukáról nem is beszélve...

37. VersEmber (válaszként erre: 35. - *Zolcsika*)
jún. 19. 01:27

Igazad van, DE!!!

Azt írod: "...ha nem kapcsolódik a SZELLEM-hez."

Szerinted 10-ből, vagy 100-ból hányan tudják, hogy hogyan kell kapcsolódni a szellemhez?


Írod: "A Szellemben minden megtalálható, ami kell egy létezőnek!"

Ez is igaz.

De hány embernek válasz ez, ha nem tudja, hogy mi az a "szellem" és nem tudja, hogy "mi kell a létezőnek"?


Én értem, hogy jó szándékkal írod ezeket le, és ezek teljes mértékben igazak, de nem biztos, hogy helyénvalók.


Szerinted hányan csapnak a homlokukra elolvasva a javaslatodat: "Tényleg, de hülye voltam eddig! Hát nem kapcsolódtam a SZELLEMHEZ!"? :))))


Ne érts félre, minden hozzászólásodat érdeklődéssel olvasom, mert tudom, hogy ott van benne a "spiritusz" :), csak olyan helyébe képzeltem magam, aki nem feltétlenül tudja, hogy pl. mi az, hogy "BELSŐ MUNKA" - mert miért tudná egy átlag ember?

36. *Zolcsika* (válaszként erre: 17. - VersEmber)
jún. 18. 22:41
A nyugalom akkor valódi, ha nem feltételekhez kötött. Ha nem reagál semmire, csak észlel. De ez BELSŐ MUNKA, kérem szépen!!
35. *Zolcsika* (válaszként erre: 17. - VersEmber)
jún. 18. 22:39
Magában a földi létben nincs állandóság, se nyugalom, se biztonság, se véglegesség, ha nem kapcsolódunk a SZELLEM-hez. Talán ez űzi az embert a sorsa által, hogy kapcsolódjon ahhoz, amiben még nem hisz, amit még nem ismer, amit még tagad. A Szellemben minden megtalálható, ami kell egy létezőnek! Ott a valódi megnyugvás, a valódi biztonság, a valódi boldogság. Paradoxon mert egyszerre "mozdulatlan" és "mozgó". Ezért TELJES!
34. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Dina2)
jún. 18. 22:32
El kell kezdeni egy önismereti utat, ami nem azért van, hogy jól menjenek a dolgaid, hanem hogy felül tudj emelkedni az esetleges nehézségeken is, miközben tisztában vagy saját magaddal. Tehát a belső béke/nyugalom egy belső lelki állapot, ami független a környezettől, az emberek reakcióitól, legyen az akár jó vagy rossz. Ilyenkor már a te kezedben van az életed. Vállalod a felelősséget a döntéseidért. Nem a sors kényszerít téged, hanem te irányítod az utad, mert látod magad, mert hallgatsz magadra. Ez az egyik oldalon nehézséget állít eléd, mert a többség nem szereti az önismeretet, de a másik oldalon meg olajozottan mennek a dolgaid, még ha nem is kapod meg a szükséges külső támogatást.
33. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Dina2)
jún. 18. 22:27
A nyugalom az egy belső önismereti munka eredménye, amikor már megfigyelted magad annyira, tisztába jöttél magaddal annyira (jóval és rosszal), elfogadtad magad annyira (jóval és rosszal), hogy a lelkedben, mint minőség (belső béke) megjelenjen! Mert a belső béke tulajdonképpen a belső nyugalom.
32. Dina2 (válaszként erre: 28. - Mezei Virág)
jún. 18. 20:55
Túlműködik a pajzsmirigyem, nem szabad jódot fogyasztanom...
31. Guruljka (válaszként erre: 29. - Dina2)
jún. 18. 20:53

Ja, akkor már értem.

Csak így meg én nem tudok tanácsot adni, mert nem ismerem az ottani feltételeket.

Nem neked kellene magadat még inkább befognod, de talán ot is vannak egyházi szervezetek, akiktől most pl. beiskolázási csomagot kaphatnál.


Nálatok fel sem tételezik azt, hogy egy élő ember nem fizet gyerektartást?

30. Dina2 (válaszként erre: 22. - Guruljka)
jún. 18. 20:53
Természetesen ez az elsődleges, valahogy meglesznek azok a fránya a tankönyvek - használtan vásárolom a legtöbbet. Csak hát...ez még csak a kezdet.
29. Dina2
jún. 18. 20:50

Csak a félreértés elkerülése végett: távol álljon tőlem, hogy bárki is gyűjtsön nekem. Az egyszeri segítség amúgy sem megoldás, mert akkor mi van a következő nehézségnél?

Inkább arra kellene ötlet, mivel tudnám én magam sínre hozni a dolgokat...nincs ötletem, milyen munkába fogjak még?

Semmilyen segítséget, támogatást nem kapok, mivel Magyarországon kívül élünk, és a mi rendszerünk szerint túl magas a fizetésem (erről most nem témázok, nettó 350 euró értékben, ebből 60 a hitel...), valamint papíron a gyerekek apja létezik és kötelezve van a gyerektartásra, csak éppen "megfeledkezik" róla.

jún. 18. 18:27

[link]

[link]

A Központ címe: 1085 Budapest, Üllői út 30. Üllő út és a Mária utca sarkán lévő épületben

[link]

Családsegítő az önkormányzatnál.


Pajzsmirigy: [link]

jún. 18. 18:14
Én fel tudok ajánlani 5000 Ft-ot.
26. Guruljka (válaszként erre: 25. - Guruljka)
jún. 18. 18:06

Csak ez ne így menjen már, hogy kicsit sopánkodok és gyűjtenek nekem.


Látnám, hogy mire ment az önkormányzatnál, valami szervezetnél... nem akarom elszámoltatni, de egy keresetből is meg lehet oldani alapszinten, mert ha dolgozik, és kapja az egyedülállóaknak járó támogatásokat, akkor meg lehet oldani. Tapasztalatból tudom.

De nem is most maradt egyedül a kérdező, mert a férje 8 hónapja nem ad hírt magáról...

25. Guruljka (válaszként erre: 24. - 6692b3d195)
jún. 18. 18:03
Dobjunk, ezen ne múljon. :D
jún. 18. 15:39
Itt a lehetőség segíteni, dobjunk össze pénzt iskolakezdésre...
jún. 18. 15:33

[link]

[link]


[link]


Nem tudom, hol laktok, körzetenként még több is van. Elsőre mondjuk bebattyoghatnál a helyi önkormányzat szociális osztályára.

22. Guruljka (válaszként erre: 20. - Dina2)
jún. 18. 15:29

Kérj támogatást! És hagyd a fenébe most a vakolást, a csap meg éppen csak ne csöpögjön, a következő fizetésből vásároljatok tanszereket.


Vannak segítő szervezetek,még akár a Vöröskereszt is.

21. Dina2 (válaszként erre: 17. - VersEmber)
jún. 18. 07:49

Nyugodt lennék...na jó, mondjuk úgy: nyugodtabb, ha tudnám hogy a fiam tud járni középiskolába, mert be tudom biztosítani a szükséges dolgokat.

Jelenleg egyik gyerektől kell elvegyek ahhoz, hogy a másiknak adni tudjak...

20. Dina2
jún. 18. 07:45

Dolgozom 8 órában, úszik szombat-vasárnap is eljárok lehetőség szerint 4-10 órákat. Ettől többet már fizikailag lehetetlen, mert van háztartás is, meg egy rozoga házam hitellel, amit én javítgatok...

A legnagyobb baj-legalábbis én úgy érzem-hogy semmi segítségemre nincs, semmilyen formában. A gyerekek apja 8 hónapja nem ad életjelet magáról, tehát gyerektartást sem fizet. Igen, bíróságra van adva az ügy, de mivel ott sem jelenik meg, nagyon nehézkes én halad. Anyu kisnyugdíjas, egyedül van. Segítene de neki sincs miből. Exanyós felénk sem néz. Tehát senki...

Itthon én csinálok a vakolástól kezdve a vízvezeték szerelésig mindent. A házam mégis egy romhalmaz, nem tudom megvenni a tankönyveket, sem egy normális tornacipőt a gyereknek.

Belefáradtam.

19. Channa* (válaszként erre: 14. - Dina2)
jún. 17. 23:30

Ezek szerint nem kicsik már a gyerekek, akkor tudsz vállalni esetleg több munkát is. Családod nincs? Ők nem segítenek?


Igen, mindenkinek vannak ilyen időszakai, nekünk is voltak és 2 évig tartott. Én azon agyaltam akkor, hogy fog leérettségizni a gyerekem, mert abban az időben csak ő kapott munkát, mint diák, és ez a tanulás rovására ment, illetve azon, hogy miből fogom kifizetni a ballagó öltönyét, stb. Az már nem is érdekelt, hogy mit eszünk majd karácsonykor.

Rázd meg magad és előre! Tudom, hogy a 2,5 hónap is sok, de ha nem teszel semmit, csak sajnálgatod magad, akkor nem leszel jobb helyzetben.

Másik munka esetleg? Ahol jobb a fizetés? Nem tudom milyen lehetőségeid vannak, de én a helyedben ezen is gondolkodnék. Mostanában nem túl nehéz jólfizető munkát találni 40 felett sem!


Sok sikert!

18. Channa* (válaszként erre: 6. - Dina2)
jún. 17. 23:22

Közel 2 éve vagyok pajzsmirigy beteg és 9,5 éve meg is műtöttek. tudom milyen ez a betegség, de kezelhető és ha figyelsz, akkor teljes értékű életet élhetsz. Nem kell rágörcsölni! Gondolom alulműködsz, ugye? Ha igen, akkor reggelente 1-2 szem tabletta és már minden rendben is van. Örülj neki, hogy csak ilyen betegséged van, mert ez bár alattomos, de kezelhető, és ez esetben nem halálos...


Na, erről beszéltem. Mivel nincs annyi pénzed, hogy minden elmaradásodat kifizesd, így kár is idegeskedned, azaz mindig van valahogy! Szép sorba, ahogy megy...Ha idegeskedsz, elkeseredsz, akkor sem tudod rendezni, nem? Hát akkor?

17. VersEmber (válaszként erre: 1. - Dina2)
jún. 17. 23:21

Szia Diana!

"Van olyan, hogy nyugalom?" - kérdezed.

Én másokat kérdezek:

Van olyan, hogy állandóság?

Van olyan, hogy biztonság?

Van olyan, hogy véglegesség?

....

Egyik sincs.

Azért, mert az élet mozgás, folyamatos változás, döntések sorozata.

Tehát a válasz: nyugalom van, de állandóság, biztonság, véglegessége nincs. És ez így van REND-jén.

Miért írtam le a fentieket?

Azért, mert nagyon sokan úgy értelmezik a nyugalmat, hogy minden rendezve van, minden biztonságban van és ez most így jó, mindig így lesz.

Ismerős?

Ha majd ő az enyém lesz, ennyi és ennyi pénzem lesz, ha nyugdíjba megyek, stb., akkor nyugodt leszek.

Rossz értelmezés!

A NYUGALOM az egy szubjektív dolog.

Bármilyen körülmények között lehetsz nyugodt és bármilyen körülmények között lehetsz idegbeteg... (azaz nem nyugodt:))

16. valeriaria66 (válaszként erre: 14. - Dina2)
jún. 17. 22:46
Igen,Guruljkanak igaza van.Lepj ,kerj segitseget.Egyedülallo anyakent nyilvan vannak lehetösegek.
15. Guruljka (válaszként erre: 14. - Dina2)
jún. 17. 22:37

Ha nincs munkát, nincs pénzed, akkor indulj és keress segítséget, hogy meglegyenek a tanszerek.

Kislány, anya vagy! Ki harcol értük, ha nem Te?

14. Dina2 (válaszként erre: 13. - Valeriaria66)
jún. 17. 22:22

Igen, ez a célom és ez fáj legjobban, hogy nem tudom megadni nekik az alapvetőt sem. Pl hogy normális apjuk lett volna, vagy élettársát választottam volna olyat, akinek fontosak. Hogy kvázi nincs senkink...nem az én hibám, de nem tudtam úgy alakítani az életet, hogy családban, szeretetben nőjenek fel.

Azt másodlagosnak mondom, hogy nem tudom hogy megyünk neki szeptember 1.-jén az áhított középiskolának, kollégiumnak, amikor még egy tollat sem vettem...

13. valeriaria66 (válaszként erre: 12. - Dina2)
jún. 17. 22:15
Sajnos nekem nem adatott meg az anyasag öröme,de gondolom ,a gyermekeidert mindent megtennel.Ez legyen a cel.Voltam olyan helyzetben ,hogy nem tudtuk befizetni a szamlat.Most több eve külföldön elünk es vegre van megtakaritasunk .De qrva nehez volt elindulni.Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy lepj le otthonrol,csak vannak masnak is rossz periodusok az eletükben ajaj ..
12. Dina2 (válaszként erre: 11. - Valeriaria66)
jún. 17. 22:04

Igen, miután sok emberben csalódtam, kb mindenkit kizártam az életemből... közben meg azon sírok, miért vagyok ennyire magányos...

Örülök, hogy rendbejöttél, fizikailag is és lelkileg is! Ez szuper!

Remélem, egyszer nekem is így fog sikerülni. Sajnos a gyerekeimnek most van rám szüksége, nem 'majd egyszer'...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook