Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Valóban gyerekellenesek, nőellenesek a kórházak elé kihelyezett babamentő inkubátorok? fórum

Valóban gyerekellenesek, nőellenesek a kórházak elé kihelyezett babamentő inkubátorok? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2012. dec. 10. 14:37

Arra a jogra hivatkoznak, miszerint a gyereknek joga van megismerni a szüleit. Szerintem ennél kicsit előrébb való jog az élethez való jog, tehát egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy megszüntessék ezeket az inkubátorokat.

Nagyon kétségbeesett helyzetben lehet az a nő, aki ilyen formában kénytelen lemondani a gyerekéről (gyakorlatilag senkitől nem tud segítséget kérni). Ezeknek a gyerekeknek valóban az életét menti meg az inkubátor, csecsemőgyilkosságokat előzhetünk meg velük. Egyébként az összes lemondáshoz képest egyáltalán nem nagy szám az inkubátorba helyezett babák száma, tehát ezt nem igazán befolyásolja. Viszont ha azt nézem, hogy ennyivel kevesebb a csecsemőgyilkosság, akkor nagyon nagy szám...


Mindamellett tudjuk azt is, hogy az örökbefogadott gyerekek közül talán az inkubátoros gyerekeknek a legnehezebb, akik gyakorlatilag még a születési dátumukat sem fogják soha életükben biztosan tudni, nemhogy valaha találkozni a vér szerinti szülőjükkel. De legalább élnek és szerető családban nőnek fel.

2012. dec. 10. 14:33
Sőt, én azt hiszem, hogy egy kora reggeli műsorban hallottam erről az m1-en néhány hete/hónapja.
4. tünde027 (válaszként erre: 1. - 09a7bccb26)
2012. dec. 10. 14:32

Hahó! Én is hallottam erről. Basszus, egyre több idióta van ebben az országban. Szeritem iges jó, hogy vannak. Vajon a kedves szociológus hölgyike elgondolkodott azon, hogy mi lett volna ezekkel a babákkal, amiket az inkubátor mentett meg????? Szeritem nagyon sokan nem élték volna túl.

Jó, hogy ebben az országban semmi gond nincs, Már csak ezzel kell foglalkozni!

3. 130454e42d (válaszként erre: 1. - 09a7bccb26)
2012. dec. 10. 14:25

Néha elgondolkodom, hogy ezek az emberek normálisak? Remélem, nem kapnak hatalmat.

Mi az alternatíva? Halál a gyerekre? persze, nem ez az ideális, de jobb, mint a kuka.

2012. dec. 10. 14:24

Mindegy, mit írnak le itt-ott.


Bár azt sem tudom, hány kórháznál van kitéve inkubátor. Inkább ez, mint a kuka és a halál.

2012. dec. 10. 14:17

Sziasztok! Én még ugyan nem vagyok anya, úgy gondolom, hogy nem is mostanában leszek, de most olvstam egy cikket, ami nagyon mellbevágott. Be akarják tiltani a kórházak elé kihelyezett babamentő inkubátorokat, mivel azokat egyenesek gyerekellenesnek, nőellenesnek vélik. Egy szociológus nő kotkodácsolása is ott van, aminek nem hiszem, hogy bármi köze lenne ahhoz, hogy ezek az inkubátorok feleslegesek, érdekeket sértenek.

Szerintem hiába hozzák fel azt, hogy rossz helyzetben élő, a babát vállani nem tudó nők rakják oda a gyermekeiket, mert ezt mindenki tudja, nyilván senki nem vállalkozna erre, ha fel tudná nevelni azt a gyereket vagy csúnya szóval "igényt tartana rá". Szerintem ez nem fogja visszaszorítani a gyermekekről való lemondást, maximum több gyerekgyilkosságot szül, aztán akkor lehet dobálózni a százalékokkal, hogy ezeknek hány %-a derül ki... Nekek mi a véleményetek erről?


Itt a cikk: [link]

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook