Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Valoban fajdalmasabb a vajudas az orvosilag inditott szulesnel? fórum

Valoban fajdalmasabb a vajudas az orvosilag inditott szulesnel? (tudásbázis kérdés)


2012. nov. 4. 22:56
Volt nekem indított és spontán szülésem is. Maga a vajúdás mindkétszer ugyan olyan fájdalmas volt, de maga a szülés másodszor könnyebb.
28. mint
2008. okt. 19. 19:08
Hat most mar nekem is van tapasztalatom az inditott szulesrol.Gyors volt es nem volt fajdalmasabb mint az elozo ket szulesem.EGyebkent nagyon feltem tole de mint kiderult feleslegesen :).Mindenkinek megegyszer koszonom a valaszokat.
2008. okt. 16. 16:54
Csak tapasztalat.A fiamat magától indult a lányomat inditották.A fiam 11óra alatt lett meg sokkal nagyobb fájdalmak között mint a lányom akit indítottak és még a vajúdási idő is kevesebb volt.MOst várom a harmadikat.puszi
26. mint
2008. szept. 17. 18:40
Koszonom a valaszokat!
2008. szept. 17. 16:19
Az a legjobb ha a baba természetes szüléssel születik meg.Ilyenkor ő maga is tud segíteni a megszületésben.Természetesen sok estben nem lehet várni a szülés temészetes beindulásáig./ Nem tiszta magzatvíz, téraránytalanság,baba szívműködésének zavarai,a lepény idő előtti leválásának veszélye,stb/.A megindított szülés álltalában gyorsabban zajlik le,de a szervezet és a baba sincs felkészülve rá,és épp ezért szükséges az orvos beavatkozása,pld a méhszájtágíás.Mindenesetre kategórikusan nem lehet kijelenteni,hogy a megindított szülés könnyebb,vagy nehezebb.Az azonban biztos,hogy az igazi fájásoknál már rövidebbek a szünetek,mint a spontán szülésnél.
2008. szept. 17. 14:41

Dominik napra pontosan jött, de én sejtettem, h egy héttel idősebb, mondták is szülés után, h túlhordott volt...

Bálint pedig sietett két hetet...

mégis jóformán ugyanúgy zajlott...

2008. szept. 17. 14:24
Nálam a doki délelőtt 10-kor burkot repesztett (aznapra voltam kiírva, őmeg épp ügyeletes volt, de nálam semmi fájás vagy ilyesmi) egész napot végigkinlódtam és hajnal 1-re lett meg a lányom! A mai eszemmel nem engedném!!!!!
2008. szept. 17. 13:49

Sziasztok!Két indított szülésen vagyok túl...:)MAjdnem ugyanaz a forgatókönyv...Anyunál is anno hasonlóak voltak a szülések.Olvastam, hogy hajlam kérédse is

Fájt, fájt persze, de nézőpont kérdése...

Mindkét fiamnál elkezdett szivárogni a magzatvíz, fájás semmi, szinte semmi tágulás.Mindkétszer vártak fél napot hátha lesz valami, beindulnak magától a fájások....POntosabban egy-egy éjszakát.Akkor már muszáj volt beavatkozni fertőzésveszél miatt is...

Délelőtt 4 óra fekvés, oxitocin infúzióval.

Amikor felkelhettem, akkor kezdtek beindulni a dolgok. Séta a folyóson, pattogtam labdán(ez csak első szülésnél vált be!)A többszöri zuhany sokat segített mindkétszer...

Első babámmal 10kor kaptam infúziót, este fél9re lett meg!

Második kisfiammal 9től kaptam, délu 4re lett meg!

A gátmetszést jóformán nem is éreztem, nekem az fájt, amikor utána varrtak össze:(:(

Első babánál szakadt repedt méhszáj, hüvelyfal-na azt nem kívánom senkinek.(ott dokim kézzel tágított délután, olvastam, ez is okozhatta...)

Én úgy voltam, amikor más felkelhettem, hogy akkor jöjjön, aminek jönnie kell. Sokkal rosszabb volt, feküdni és várni, mert voltak fájásaim, csak nem elég erősek, na de háton fekve..szörnyű!

Párom jelenléte is sokat segített!

2008. szept. 17. 10:42
Nagyon gyorsan, kevés fájdalommal szültem, pedig úgy indították, mert nem voltak fájásaim.
20. lufi
2008. szept. 17. 10:04
Bocsi az egyik mondatot 2x sikerült leírni:)
19. lufi
2008. szept. 17. 10:03
Nekem nem voltak fájásaim, így indították. Mivel még csak egyszer szültem nem ismerem milyen ha természetesen jön a baba. Azt tudom, hogy csak feküdtem 1 órán keresztül semmi nem történt, rá fél órára megszületett a fiam. Senkinek nem kívánom azt a 30 percet, iszonyatos fájásaim voltak. Amikor a fiam a kezembe vettem minden elmúlt. Túlhordtam 4 nappal, 3890gr és 59 cm volt a drága. Aminek nagyon örültem, hogy nem volt gátmetszés, ettől jobban féltem mint magától a szüléstől. Amikor a fiamat a kezembe vettem minden fájdalom elmúlt. Megérte szenvedni.:))
2008. szept. 17. 09:22
Nekem az elsőt indították a második magától indult be én nem tapasztaltam semmmi külömbséget így is fájt meg úgy is de ki lehet bírni
2008. szept. 17. 09:02
Èn 2 óra alatt szültem meg a lányomat természetes úton!53 cm és 4150 gramm volt.12 kilót hiztam,szülés után viszont 14 kiló ment le
2008. szept. 17. 08:58

Na úgy látom ez mindenkinél más.

Nekem az első volt a könnyebb szülés/2700g.,leány,20 kiló hízás és 5 óra alatt kibújt./

Második indított szülés volt,fájdalmasabb/3600g.,fiú,30 kg hízás,12 óra vajúdás./

Minden tekintetben sok különbség volt a két terhesség illetve szülés között.

2008. szept. 17. 08:46
az első gyermekemmel inditott szülés volt, amiről csak pozitiv élményem van,a második gyermekemmel természetes uton szültem, szerintem ez volt az igazi, mármint a legfájdalmasabb
2008. szept. 17. 08:05

hat nekem haromszor is inditottak a szulest, es vegul csaszarral szultem ,mert semmilyen fajasom nem volt az inditotol.

en ezt tudom mondani.

a mellettem fekvo anyukak mind megszultek, mert haromunknak inditottak egyszerre, en meg vegig neztem ahogyan szulnek.

hat en rontom az atlagot, mert nekem semmi fajasom nem volt az inditas soran.

2008. szept. 17. 08:04
Nekem természetes szülésem volt, háromnegyed kettőkor elment a magzatvizem, bementem a kórházba, 2 újjnyira voltam nyitva, enyhe fájások voltak. Egyre erősödött. Aztán fél 8-kor doki megint megvizsgált, kicsit "rásegített" tágítással, aztán beöntés, és elkezdődtek az igazi fájások. Én semmit nem kértem,természetesen akartam mindent átélni. Félóránkénti kézzel tágítás mellett is lassan haladtam ( na ez az ami igazán fáj, borzalmas!!mint ahogy kiscsirke is irta) így kellett oxitocin dél körül. 14.25-re lett meg Babám! Most várom a másodikat, remélem ez is természetes szülés lesz, de gyorsabb mint az első!!
12. sesz
2008. szept. 17. 08:04
Szia! Nekem inditottak,mert ráhordtam 9 napot.Fél 3kor mentem szülőszobára úgy hogy semmi tágulás semmi szülésre való jel.Fél 6ra meglett kisfiam,4040gr-al,volt kis vákum is.Nem mondanám hogy fájt,fél 5ig szinte semmi nem volt utána gyorsultak fel az események.Ha választhatnék mégegyszer igy szülnék,pedig 36 éves voltam tavaly első babám.
2008. szept. 17. 08:03

Hogy kinek mennyire fájdalmas a szülés,az a fájdalomtűrő képességétől és a "testétől"(mennyire rugalmasak a szövetei,csontjai mennyire lazák,stb.)is függ!Három gyermekem van,a vajúdással együtt három óra alatt született meg mindhárom!Első gyermekemnél spontán indult a szülés,elfolyt a magzatvíz,de már a belső méhszáj is nyitva volt(az utolsó hónapot kórházban töltöttem emiatt),ezért tartott rövid ideig!

Második és harmadik gyermekemnél az orvos burkot repesztett,ezért hamarabb jelentkeztek az erősebb görcsök,amik fájdalmasabbak voltak!Lehet,hogy azért tűnik fájdalmasabbnak az indított szülés,mert rövid az átmenet az egyes fájás típusok között,hirtelen jelentkeznek az erősebb fájások,a testnek nincs annyi ideje rákészülni!Nincs két egyforma szülés,de az biztos,hogy nem kell "görcsölni"rajta!Figyelni kell a testedet,lélegezni,ahogy elő van írva,és a szülésznő,orvos utasításait betartani!Kiabálni,sikítani lehet,de nem tanácsos,mert az is energiát vesz el,amit jobb,ha a kitolási szakaszra tartogat az ember!Bármennyire is fájdalmas a szülés,amikor a babád a karodban tartod,már nem is gondolsz rá!És szerintem inkább legyen fájdalmasabb,de rövidebb,mint hosszú órákon át tartó,de kevésbé fájdalmasabb!

2008. szept. 17. 07:17
Én nem mondanám fájdalmasabbnak, de az indítot szülésemre mondom azt, hogy na tényleg szültem.
2008. szept. 16. 23:17
Nekem az elsőt indították (méhszájzselével), aztán fájásgyengeség lépett fel (ez indítottnál gyakori), és burokrepesztés, oxytocin következett - nagyon fájdalmas volt. A másodikat minden ilyesmi nélkül, természetesen szültem, és sokkal kevésbé volt vorzasztó, bár az is épp eléggé fájt. Epidurált egyiknél se kaptam.
8. andita1 (válaszként erre: 3. - Andita1)
2008. szept. 16. 23:03
Ja! Azt nem írtam le hogy nekem azért indították mert szivárgott a magzatvíz.
2008. szept. 16. 23:02
Sajns nekem igen fájdalmasabb volt. mert nem volt egy szusszanásnyi időm sem a fájdalmak között, mert nem is volt szünet.:(
2008. szept. 16. 22:59

Szia!


Én trljesen természetesen szültem. Fájt, fájt, de nem volt nem kibírható. Nekem az fájt a legjobban mikor a doki kézzel tágított. Én nem vagyok a beavatkozás híve...

5. inci-finci (válaszként erre: 2. - Mint)
2008. szept. 16. 22:56
Szia , nekem igen , kaptam infúziót, és onnan felgyorsultak az események , és hogy fájdalmasabb-e az attól is függ kinek mekkora a fájdalom tűrő képessége, inkább gyorsítja a szülés menetét.
4. csillus78.06.27 (válaszként erre: 2. - Mint)
2008. szept. 16. 22:56

Szia!


Nekem indított is volt, és normál is, pont a kiírt napon.

Indított azért volt, mert nem tudták pontosan a teherbeesést, ésjan 15.-re voltam kiírva, de mivel nem tudták pontosan, ez csakvviszonyításos időpont volt, ezért aznap befektettek, és elkezdték kúppal érlelni a méhszájat.

A 4. napon ment el a nyákdugó, és másnap reggel, meg 10-kor úgy döntöttek, burkot repesztenek, és indulhat a szülés.

De, nem kaptam oxitocint.

Szóval, "természetesen"volt indított szülés.

Mivel első volt, nem tudom a viszonyokat, de délután 2-fele, már fájt rendesen, és epidurált kértem. 7-ig semmi fájdalmam nem volt, csak nem jött lejebb a baba. 7-után, márcsökkentették az adagot, hogy majd a tolófájásokat érezzem, ne legyen gond a kitolásnál.

21óra 45-kor született meg Benjamin, kisebb fájdalmakkal, az epinek köszönve.


A 2.szülésem, spontán volt, de baromi fájdalmas.

Mondjuk érdekes, mert....

Levente fiamat, 1,5 óra alatt szültem meg az első fájástól számítva. Reggel 10 volt az első fájás.

Mondjuk igazából, a nagyon dúrva fájások, olyan fél 12-kor kezdődtek,(10-fél12-ig, csak a menzi szerű görcs volt.) és 12óra 16 perckor ki is bújt Levente, de szörnyű fájdalom volt.

Még a tükröt is odatartották, hogy nézzem hogy bújik,ki de ondtam vegyék el, mert azonnal szétszakadok, és nem szeretném látni.

Most már utólag bánom.

egyébként, rekord szülőnek számítottam.

Még a szülésznő, el is ment, mert mondta, van egy 5-ödször szülő, és annak hamarabb meglesz.

Rohanhatott vissza hozzám, mert mi gyorsabbak voltunk.

Még, jó hogy beértem a kórházba, és be tudtam autózni, mert tök egyedül voltam.:dNekem ennyi a tapasztalatom.

egy tuti, az indított szülés, soha nem jó, ha minden természetesen zajlik.

Én ha engedték volna, 2 hetet ráhúztam volna.

2008. szept. 16. 22:56
Szia! Nekem indították. Nem gondolom hogy így fájdalmasabb lenne mint simán, csak ami nekem a legrosszabb volt hogy nem kelhettem fel, pedig tudtam hogy hamarabb menne a dolog ha segítene a gravitáció. 8 óra ugyanabban a fekhelyzetben norm esetben is elég kényelmetlen. Hát még így.
2. mint
2008. szept. 16. 22:48

Azonak a tapasztalatara lennek kivancsi,akiknek volt inditott es normal szulese(termeszetes).

Elore is koszonom a valaszokat.

1. mint
2008. szept. 16. 22:47
Valoban fajdalmasabb a vajudas az orvosilag inditott szulesnel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook