Való Világ 2010 (beszélgetés)
Most ez hogy jön ide? Természetesen nem köthető össze a műveltség a dohányzással. Éva jól példázza ezt. Ez csak önmagában a tartásról szól, ami Évának nincs. Okos, de nincs önkritikája. Amit mondtam, azt lehet látni, hogy mire mondtam.. ergo ha egy művészembertől elvárjuk, hogy tisztában xy dolgokkal, egy okos nőtől elvárható, hogy legyen némi önkritikája és tartása. Sőt.. nem csak egy művelt nőtől, hanem minden nőtől, aki erre a bohózatra adta a fejét. Hogy Szandikába nem sok tartás szorult, az látszik...
Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben. Tényleg kíváncsi vagyok rá. Írj példát.
Vágóval- azt hiszem vele- volt egyszer egy beszélgetés,hogy ma, az alapvető műveltséghez az is hozzátartozik,hogy ismerjük a magyar "média személyiségeket", lásd celebjeinket..
Igen ez nagyon durva volt tőle!
Az igaz, hogy min. saccolni esetleg kellene helyesen..
Azért ő elég bántó volt Ildivel (2nem járatom le magam miattad").
Napról napra jobban utálom Gigit.
Hát nincs két egyforma ember.. drogozni sem drogozik mindenki.
Szerintem nagyon rosszul vannak kapcsolva a dolgok.
Én ez alatt most azt értem, hogy mivel pl. én dohányzom, és alkalmanként megiszom valamit, nem vagyok művelt embernek mondható. Még akkor sem, ha véletlenül ezekre a kérdésekre tudtam a választ, vagy esetleg másban jó vagyok? ( a cici fixes vergődést kihagyom ( :))))))))
Egyébként Laci egyrészt azért kérdezett töriseket, mert ő ebben tájékozott, másrészt nehezeket kérdezett Évától ! (ardenneki ellentámadás, Cromwell - ezek nehéz kérdések és Éva kapta).
ez így van de van valami minimum mit illik tudni,kút fejünkből...is
Elvárható lenne, de jó néhány művész emberrel találkoztam már, aki iszik, vagy épp drogozik..
Más a lexikális tudás és más a műveltség.
Igen, így értettem :) De ha abból indulunk ki, hogy ki és mit vár el egy művészembertől, vagy akár egy "majdnem" művészembertől.. akkor szerintem egy művelt nőtől, mint amilyen Éva szerintem simán elvárható, hogy legyen tartása. Ergo ne igyon, ne füstöljön, ne vergődjön egy szál cici fixben a pasik előtt..
Gigi egy liba, nem is kicsi. Én még mindig azt nem értem, miért nem szavalt Ildi? Rejtély. Itt lett volna az alkalom. Ez biza erős önbizalom hiány. Szerintem.
És azt láttátok, hogy gigi kicikizte, ildit, mikr megkapta a levelet a csapatversenyről és az mondta, hogy jujj ?
mondjuk Ildi tényleg elég sötét:) jó, nem tudja pontosan, h mikor volt a 2. vh, oké...de a TIZENKILENCEDIK századra tenni?! :DDD
az évszámokat én sem tudom pontosan (pár kivétel azért akad), de saccolni legalább tudni kéne.
amúgy nem is a butasága volt a legégőbb...hanem ahogy lereagálta a dolgokat. ez a sértődős-feladós-hisztis viselkedés sztem extra gáz. hogy ér így el bármit az életben?!
-.-
ettől függetlenül valszeg tényleg tudatosan alakították így a műsort a szerkesztők. de könyörgöm, ha valakinek nincs cikis mozzanata, akkor nem tudnak róla mit bevágni...
Fenn lsez még ma az is a honlapon. Azért Éva se semmi, hogy este 11-kor leöltözik csöcsre.
Meg a barátnője, aki élő adásban ugyanígy félpucér.
Nem is az a legnagyobb baj, hogy nem tudják az évszámokat meg nem a legjobb helyes írók. A problémák mélyebbről fakadnak:)))
A "hagyjátok" meg a "higgyétek" egyébként általános harmadikban volr tollbamondáskor számonkérve.
Zsófi még most érettségizett és semmit se tudott.
Szerintem a világháború, Trianon, Brazilia fővárosa ... stb. nem műveltég, hanem ALAPműveltség.
És nem az a fő gond, ha a választ nem tudjuk, hanem az, hogy saccolni se.
És igenis, ha valaki szabadidejében verseket olvas és szaval, attól is elvárom, hogy tisztában legyen pár ilyen dologgal.
A pár héttel ezelőtti műveltségi vetélkedővel ugyanez a bajom : Béci nem tudta Trianont összekötni a világháborúval, Anikó semmit, de semmit nem tudott.
Zsófi és Anikó csak az amerikai színészekből meg Angelina Jolie-ról voltak profik.
Azt sem tudják leírni, hogy "hagyjátok" ??
Anikó meg egyszer azt kérdezte olivértől, hogy írják azt, hogy "maradj" .
Na nem mááár ................................
Én is, de ez annyira egyértelmű. Viszont vannak dolgok, amit illik tudni, bár mi is vagy.
Egyébként most írták, hogy itt volt az alkalom, hogy Ildi megcsillogtassa tudását, és elvarázsoljon minket szavalói tehetségével. Szerinted miért nem tette.
Szerintem úgy értette,hogy a művészt sok minden féle dologra mondhatjuk.De tudod te is ezt biztos. Pl aki szeret festeni az is művész,és lehet töriből meg tök hülye, Vagy egy barkácslélek,is művész,és nem bisztos ,hogy tudja mikor volt a világháború. De attól még ügyes asztalos,vagy mit tudom én. Én így értelmezem a hozzászólását.
szóval ha valaki művész pályára készül vagy valami hasonlót hablatyol össze itt igazán megmutathatta volna mire képes minden mondogatás nélkül is..és ha művész ha nem egy átlagos értelmi szintre tudásra mindenkinek szüksége van ... hát ez se mutatkozott meg..eddig
Ne,inkább maradjon bent mind örökre,és akkor nem áll fent a veszélye annak hogy összefussunk velük az utcán:)
Éva most nagyot nőtt a szememben! Egyrészt valóban nagyon tájékozott, főleg töriben, másrészt EMBERSÉGES volt Ildivel szemben. Pedig eddig nem sok emberi dolog ütközött ki Éván.
Bár továbbra is úgy gondolom, hogy kint maradhat mind a kettő. Ki nyerjen? Jöjjön ki mind és kezdjük elölről egy normális csapattal!
További ajánlott fórumok: