Vallomások (beszélgetés)
Amúgy ha bárkit megnyugtat nekem is volt car az életemben. 5. hónapban elhalt terhesség. Nem picsogtam, tudomásul vettem. Pláne nem gyűlöltem senkit, aki ezen nem esett át.
Van lombikos ismerősöm, aki gyűlöl minden terhest, mert annak összejött, pláne akinek csak úgy lombik nélkül, hát az nem is ember. Katasztrófa az ilyen.
Én csendben elfogadtam, így jártam, a természet ezt rótta rám. Azóta nem próbálkoztunk gyerekkel, nem való az nekünk.
Szóval le lehet nyugodni, én is szívtam már.
És hányan élnek így?!
Nagyon sokan, elkeserítő.
A betegség gyógyítása más téma. Volt szerencsém sokkal közelebbről megélni több rákos beteg küzdelmét, mint azt szerettem volna, bár családon kívüli esetek.
Ez jutott, felvettük a kesztyűt. Közösen, mert én mindig ott voltam, segítettem, hoztam-vittem-lelketöntöttem, ha kellett. Időt vontam el munkától, családtól, magamtól csak mert baráti körben baj volt. És ezt években kell számolni, nem 1-2 hónap. Nekem az teljesen természetes, hogy a komplett éves szabadságomat egy haver kemoterápiájára "költöm el".
Az egyik borzasztó agresszív nyavalyán túlesett barátnőm az aki eldöntötte nem vállal gyereket, mert nála genetikai oka van a bajnak. Nem akarja a betegséget "szaporítani", átadni és végignézni ahogy az általa leginkább szeretett ember megküzd vele. Küzdött ő eleget (és ha a családi anamnézist nézzük még fog is). Az ő álláspontját abszolút meg lehet érteni. Nagyon szeretne gyereket, de amiatt mert ő szeretné, mert neki kell, nem akarja büntetni a genetikájával a gyerekét.
Ha sokadszorra sem sikerül megérteni, akkor baj van. És nem nálam.
"Imádom a fiatal, jóképű és intelligens jogász barátomat, annak ellenére, hogy 20 évvel fiatalabb nálam."
Nincs ezzel semmi baj. Nem kell életfogytigra tervezni. Csak addig, amíg ez mindkét félnek jó. Egykorúak között is sok kapcsolat véget ér.
Félek, mi lesz...
Ennyire tartod magad?
"Félek mi lesz, mert ha engem nem kap meg, keres mást. De vajon egy kicsit megbolondítottam, vagy annyira ki van éhezve szexre, hogy már bárki jó lenne neki?"
Mi lenne? Ha van esze, keres mást.
Igen, bizonyos idő után (meg egy kis pia) alacsonyabbra teszi az ember a mércét. Legalábbis addig, míg nem jön egy jobb. És aztán vallomást tevőnk végképp felejtve lesz.
A büdös életbe nem fogom megérteni.
És állítom az ilyen puhapöcs még egyébtéren is kihasználja az őt eltartó nőt.
Félek mi lesz, mert ha engem nem kap meg, keres mást.De vajon egy kicsit megbolondítottam, vagy annyira ki van éhezve szexre, hogy már bárki jó lenne neki?
Hát ezt neked kell tudni, de ha már ezen agyalsz, megette a fene az egészet.
"30 évesen és 10 éves kapcsolattal..." Miért nem lehet az ilyen embert dobni a 3,14-csába??
Ha nem, akkor megérdemli a sorsát!!!
Szeretném kiadni bérbe a garázsom, de a férjem veszekszik velem hogy akkor ő hol barkácsol meg alig lesz hely. Mindenről ő dönt mindig, pedig ez az én házam csak! Akkor is kiadom!
Hát.. a fene sem tudja, kompromisszumos megoldást javasolnék. Lehet még belőle vita.
"30 évesen és 10 éves kapcsolattal nem vállalhatok gyereket még, mert a párom nagyobb gyerek bárkitől, aki 14 éve nem dolgozik és nem is akarja magát összeszedni :( sosem lesz egy gyönyörű szépséges gyerekem :("
Ha látod a probléma okát, akkor meg kell oldanod, mert ebben a szituban maradsz az idők végezetéig.
"30 évesen és 10 éves kapcsolattal nem vállalhatok gyereket még, mert a párom nagyobb gyerek bárkitől, aki 14 éve nem dolgozik és nem is akarja magát összeszedni :( sosem lesz egy gyönyörű szépséges gyerekem :(
Nem dolgozik 14 éve?! Ki tartja el, miből él? Ki fizeti a rezsijét, a kajáját, a ruháit, stb?
Úgy vágnám ki, hogy a lába ne érje a földet. Az ilyen az én szememben egy ingyenélő here. De amíg vannak nők akik eltartják és megengedik lesznek ilyen férfiatlan ingyenélő senkik.
Nem akarlak bántani mert van elég bajod, de megérdemled a sorsod, ne haragudj.
Van barátnőm, akinek így jött össze. Láttam, mit műveltek a szervezetével a hormonok éveken keresztül. Az negyediknél azt mondták, utolsó, ha ez sem jön össze, vége, mert nem akarják a lány testét teljesen tönkre tenni. És akkor végre megszületett a világszép lányuk.
Szerintem a volna és a ha, és úgy általában a feltételes mód teljesen felesleges. Honnan az ördögből tudná bárki, hogy mit csinálna évekkel később?
És azt sem értem, miért kell leostobázni azt, akinek más a véleménye. Persze, mindenkinek már nem csak joga, de mostanában kötelessége is 😜gyereket csinálni. Csak a gyerek jogairól esik kevés szó. Ő kap egyfajta életet, ha nem túl jót, hát így járt.
Sose szólnék bele abba, hogy ki lombikozik, ki nem, ki hány gyereket szül, de épp most kalapoztuk össze egy kilenc gyerekes nőnek egy házat, akinek már a tizedik is a pocakjában van, mert az új pasinak is jár egy gyerek. Ezeknek a gyerekeknek szerencséjük volt, mert egy olyan ismert ember vette őket a hóna alá, aki miatt sok pénztárca nyílik viszonylag nagyra. De többen vannak azok, akik végül az utcán végzik, onnan állami gondozásban, mert valaki egyszer túlvállalta magát saját jogai gyakorlásában.
Nem értem miért vagyok "terítéken"?
Senkit nem ostobáztam le és nem sértegettem.
A lombik témában még csak le sem írtam a véleményem.
Ne általánosíts, ennyire nem rossz a helyzet. Téged pl. még sose láttalak így beszélni, és vagyunk még jó páran, akinek szintén nem stílusa.
Aki szerint Timycat és Amaunet ostoba, azt finoman szólva sem ismeri a szó jelentését 😊
"A férjem 12 órázik. Csak a munkából és az alvásból áll az élete. Neki is rossz, de nekem is."
Az én párom is 12 órázik, de ő szokott menni éjszakára is. Anyukám is ugyanúgy, nem könnyű dolog ez.
Úgyhogy én nem panaszkodhatok a 6-8 órámmal.
Az az igazság, hogy sok korlátolt, gusztustalan megnyilvánulást olvastam már lombik témában, de ez benne van a top10-ben.
"Én nem ítélem el, de szerintem sem szerencsés olyan embereknek mesterségesen gyereket "gyártani" akiket a természet "leírt"."
Ha voltál már valaha olyan helyzetben, de nyilvánvalóan nem, mint egy lombikos, akkor eszedbe nem jutna ilyesmit mondani.
De akkor nézzük más szemszögből!
Te, vagy egy szeretted beteg lenne, és a természet beintene, mivel tudjál rá, így jártál, neked ennyi van kiporciózva.
Lehetőség az életre, egy teljesebb életre.
Meglépnéd?
Nyilván csak én szennyezem a környezetet, noha zöld vagyok, mégpedig haragos.
Akkor még egyszer csak hogy mindenki megértse, azt írtam ÉN nem csinálnám, és nem értem azt aki csinálja. De nem azt írtam hogy elítélem vagy senki se csinálja, ne adj isten tiltsuk be.
Én így gondolom, persze lehet köpködni, de még gondolatszabadság van.
Aki azért dolgozik, hogy a kaját, és a rezsit ki tudja fizetni, az rabszolga.
Hajrá XXI. század!
Nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk. Jobb helyeken. :(((