Vállalnád a 2. gyereket, ha az első terhességed is komplikált volt? (beszélgetés)
Itt az a kérdés, hogy te vállalnád-e, de leírásod szerint nem. Ezzel minden rendben van, nyilvánvalóan jogosak az érzéseid. Ha nem szeretnéd még egyszer átélni a terhességet, ahogy írtad is, akkor ne tedd!
Semmiképpen.
Nem lehet valaki egyszerre terhes és nem terhes. Ez nem olyan dolog, amiben áldozatot kellene hoznod vagy kompromisszumot kellene vállalnod. Ez egy olyan dolog, amit a férjednek kell elfogadnia, elvégre a te testedről és a te mentális épségedről van szó, ami pontosan olyan fontos, sőt: mivel anya vagy, még sokkal fontosabb, mint a férjed vágyai.
Nekem nem a terhesség volt komplikált hanem a szülés.
Majdnem ott maradtam. Ráadásul a fiamat úgy elvitték, hogy nem is láttam, sőt még a váll kulcs csontját is eltörték. Utána még vállaltam két terhességet. Rég volt.
Ezt attól függ miért volt komplikált terhesség.
Egészségügyi nehézségek voltak, érzemi?
Nem mindegy, hogy melyik és milyen mértékű.
De ha te nem érzed azt,hogy szeretnéd, akkor nem szabad erőltetni.
Toxémia esetén én se vállaltam volna újabb terhességet. Nagyon rossz tapasztalat van ismeretségi körben.
Sajnálom, hogy ezt hozta a sors Neked ! 💖
Nekem terhességi toxémiám volt, de mikor kb. egy éves volt a lányunk, én voltam, aki felvetette, hogy esetleg lehetne egy tesó. A férjem azt mondta, nem kellene, én meg gyorsan tudomásul vettem, hogy nem.
A mai eszemmel inkabb nem vállalnék, mint igen.
Én vállalnám, de nem vagyunk egyformák. (Ráadásul nekem problémamentesek voltak a babavárásaim, úgyhogy ez nem lehet vetítési alap.) Attól is függne, milyen nehézségek voltak az első terhesség alatt.
Tedd azt, ami Neked jobb! :)
Leírhatnád, mi volt komplikált, mert így nehéz válaszolni.
Az orvos mit mond ?
Ha én nem szerettem volna többet, nem szültem volna.
A Te tested, a te életed.
Ha az egészségem lenne a tét, akkor az első gyermekem miatt sem szülnék, nem szeretnék beteg anyát, vagy talán árván hagyni.
De, amint már más is leírta, nincs 2 egyforma terhesség ugyanannál a nőnénél sem, a pokoli terhesség, szülés után jöhet egy tündérmese.
én testvérpárti vagyok, én vállalnám :) de sose beszélnék rá meg le se senkit.
én pl tudtam, hogy a szülés veszélyes üzem, nem vártam csodát. a terhességtől se. úgy voltam vele, ezt a kis időt kibírom, míg kihordom a ygerekeket, meg megszülőm, akkor is ha ez a része olyan amilyen .
de ez én voltam :)