Mi a véleményetek a Valentin napról? Ünneplitek, vagy nem? (beszélgetés)
Na igen. A menyem Éva és a másik unokám Ádám.
A gyerekek mégis a karácsonyi ajándékot várják jobban és nem a névnapit.
Hú de utáltam kisgyerekként, hogy a rokonoknak eszükbe sem jutott karácsonykor, hogy Éva névnap is van....
De a kis családom kárpótol!
24-én délelőtt mindig Éva-nap van, délután/este pedig szenteste.
27-én pedig János-napot ülünk.
Annyira, mint minden névnap, ami mást nem érint.
Mit szóljanak, az Évák, Ádámok?
Csokit🍫 szoktak venni, de több nem is kell, nem is igényelném!
A tűzpiros Ferrari🔥🚗🔥 meg egy Röhej! 🫣
Nekem Ő legyen az ajándék! 🫵❤️🔥
Az unokám Bálint.
Mi ezen a napon az Ő névnapját ünnepeljük. Kár, hogy a Bálint névnap ezen a napon háttérbe szorul.
Nem tartjuk. Most ráadásul a zembör dolgozni is fog.
Maximum trollkodasból megint sütök egy rózsaszín szív alakú tortát. 😀
Ünnepelni nem ünnepeljük, de mindig megyünk ide-oda. Idén "útközben" ér majd. Már megkaptam az ajándékomat, csak pilláztam, hogy ezt most mégis hova meg hogy?
2 évvel ezelőtti ajándék kellemesebb meglepetés volt 😂
Már vártam a Valentin napos fórumot vagy vallomást:DDD
Mi nem tartjuk;)
De minden Valentin napon kapok a férjemtől virágot és csokit;)
Én pedig adok neki csokit és sört.
Illetve, hogy a gyerekek se maradjanak ki semmiből, szoktam sütni szív alakú sütiket.
Amíg volt férjem, minden alkalmat megragadtam, hogy elvitessem magunkat étterembe és ne kelljen főznöm. (Rettenetesen utálok főzni.)
A Valentin nap is erre volt alibi, imádtam. 🤣
Ajándékot nem volt képes venni soha semmire, se névnap, se születésnap, se karácsony, tényleg semmire. Inkább így csikartam ki azt, ami nekem jár, mint hogy anyósommal vetessen valami bóvli szart nekem, pl. egy rusnya gyertyát.
Én szeretem ezt az "ünnepet", de azért nem tartom túl sokra. Egy pici szívcsoki (ami a kasszáknál van) vagy más hasonló apró figyelmesség bőven elég lenne nekem, ha szívből és őszintén jönne, nem kérésre, parancsra. Csak hogy érezzem a törődést. Meg kicsit más legyen ez a nap, mint a többi, ne legyen már olyan szürke, unalmas az élet.
Nincs baj vele, ha a helyén van kezelve.
Még egy ok, hogy a szerelmünkkel legyünk vagy kedveskedjünk neki valamivel.
Nekem az együtt töltött idő értékesebb, mint az ajándék.
Ahogy a karácsonyt, ezt is el lehet tolni nagyon az anyagiak felé és ezt a kereskedők ki is használják...
Általában sütök valami finomat, szivecskéset, csokisat....mindenki örömére, nem csak a páromnak.
Van egy közös ebéd/vacsora/mozi....tökéletes.
Javíthatatlanul romantikus vagyok közel az 50-hez is :-))
Mi is meglepjük egymást pici aprósággal,főleg egy kicsike csoki.
Szerintem nem baj,hogy áttvett szokás. Több ilyen kéne.
Kedves nap. Mi tartjuk, mert ez egy újabb ok az ünneplésre, a hétköznapokból kilépésre.
Akkor pedig miért ne?
Nem, nem csak aznap szeretjük egymást, ahogyan azt sem csak aznap veszed észre, akinek karácsonyi ajéndékot adsz stb.
Nem, nem baj, hogy "átvett" ünnep, hiszen gondolom, azzal sincs baja senkinek, hogy egy, a brit királyi családba beházasodott német herceg ötlete alapján ünnepli a karácsonyt minden évben.