Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vajas túrós pogácsa recept

Vajas túrós pogácsa recept

Elkészítési idő 70 perc

A Vajas túrós pogácsa hozzávalói:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
40 dkg vaj
50 dkg túró/ Nádudvari/
2 dl tejföl, a liszttől függ
2 csapott ek só
1 dl tej, pici cukor
1 tojás


Vajas túrós pogácsa

A Vajas túrós pogácsa elkészítési módja:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, beleszórjuk a sót, átmorzsolva a túrót, és hozzáadjuk a vajat. kezünkkel összevegyítjük, majd hozzá tesszük a tejfölt, és a felfuttatott élesztős tejet, összedolgozzuk, rugalmas tésztát kapunk. 40 percet pihentetjük, majd kinyújtva apró pogácsa szaggatóval kiformázzuk, sütőlapra téve, tetejét megkenjük a felvert tojással, addig hagyjuk állni míg a sütő bemelegszik. 200 fokon, 20 percig sütjük. Jó étvágyat!

Szilveszterkor, de bármikor finom , és csak 1 falat!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vajas túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook