Hogyan alakul a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele-fele arányban? (tudásbázis kérdés)
Jól mondják.Az is közös, amit együttélésetek alatt közösen vásároltatok.
Kotord elő a fiókok mélyéről azokat a vásárlási számlákat (bútor, berendezések, gépek, felújítási anyag, bármi!!!) amiket már együtt vásároltatok... mert az már közös.
Jó ügyvéd!!! Az kell!
Nem csak a házasság alatti vagyon közös, főleg mivel azt írod, tudod bizonyítani, hogy a házba beszálltál anno, mégha tulajdonjogot nem is szereztél benne.
Az más kérdés, hogy a babaváró visszafizetése Téged ugyanannyira fog terhelni, mint a férjedet, az ő részéről pedig ott lesz a gyerektartás. Gondolom azt a fiad után is kapsz az ő apjától.
Nem kell megijedni, azért az nem úgy van ahogy a férjed elgondolja.
El kell menni ügyvédhez.
Az én ismerősöméknél is azt hitte a férj hogy kipaterolhatja a lakásból a feleséget meg a gyereket. Csúnyán megszívta. A gyerek és a feleség maradt a lakásban, ő meg fizeti a gyerektartást még ráadásul. Úgy hogy ügyvéd mindenképpen.
Mióta vagytok házasok?
Ha nem szerepelsz a papírokon, akkor a házból sztem nem kapsz semmit.
A házasság alatt megszerzett vagyon közös. Jó ha megvannak a számlák arról amit vettetek.
Jó ügyvéded legyen mindenképpen, ha a férjed ennyire nem szeretne egyezkedni.
Hitelt közösen kell visszafizetnetek. Vagy most meg megszületett a közös gyermek?
Nem értek hozzá, de biztos, hogy nem "semmi".
Viszont a babavárót együtt kell visszafizetnetek, nem?
Házasság előtt vásárolta a férjem a házat amihez én 3.000.000 Forintot adtam. Ebből 1.500.000 Forintról van utalási bizonylatom mint önrész. A többi a berendezésre ment. A férjem az egyedüli tulajdonosa.
Most márciusban felvettük a babavárót. Abból újítottunk. És vissza is igenyeltük a gyerekek után járó lakásfelújítási támogatást 3.000.000 forintot. Két gyermek van. A fiam az előző kapcsolatomból. A lányom a házasság előtt született.
Megromlott a házasságunk és a váláson gondolkozom. A férjem szerint nekem semmi nem jár.
Jelenleg gyesen vagyok a lányommal. Előtte táppénzen ( kb 120.000) majd Cseden (kb. 180.000) illetve Gyeden (kb. 160.000) voltam. Párom közel 500-600.000 keres.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyem rá a férjemet a vagyonmegosztásra?
- Válás esetén hogyan alakulna a vagyonmegosztás?
- Ha meghal a férj és már elvált a feleségtől de nem volt még meg a vagyonmegosztás mit őrököl a feleség?
- Borsodban tudtok valakit, aki készpénzért felvásárol használt háztartási dolgokat? (gépek, bútorok, stb..) Válás, vagyonmegosztás miatt.
- Szocpol VS vagyonmegosztás
- Ha nem akarok vagyonmegosztást, csak elválni, körülbelül mennyi időbe telik?