Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vaddisznósült meggymártással recept

Vaddisznósült meggymártással recept

A Vaddisznósült meggymártással hozzávalói:
1 kg vaddisznógerinc
10 dkg bacon
5 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
1 dl olaj

bors
majoranna
50 dkg meggy
1 kanál keményítő
1 kanál cukor


A Vaddisznósült meggymártással elkészítési módja:
A vadhúst 2 napig aztatom páclében, majd tepsibe teszem, fokhagymával tűzdelem, fűszerezem, baconnel betakarom, aláöntöm a bort, olajat, némi vizet, s fólia alatt közepes lángon 2 órát sütöm. Közben felfőzöm a meggyet a cukorral, a végén hozzáadom a keményítőt. A hús némi szikkadás után szeletelem, krumplipürével és a meggymártással tálalom csinosan.

Őzzel vagy szarvassal is nagyon finom. A meggyhez keverhetek tejszínt is. Száraz vörösbor vagy rozé illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vaddisznósült meggymártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook