Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vadas őzpecsenye recept

Vadas őzpecsenye recept

Elkészítési idő 40 perc

A Vadas őzpecsenye hozzávalói:
1 őz vesepecsenyéje
1 pohár vörösbor
3 kanál ribizlikocsonya vagy ribizlidzsem
só, bors
vaj vagy margarin a sütéshez


A Vadas őzpecsenye elkészítési módja:
A vadas pácléből kivett bélszínt jól letisztítjuk a hártyáitól, szárazra töröljük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Könnyedén kiklopfoljuk és vajban kisütjük. Amikor belül már nem pirosak, forró tálra szedjük és melegen tálaljuk. A sütéstől maradt vajba beleöntjük a bort és a ribizlidzsemet is besűrítjük. Külön csészében adjuk a húshoz.

Zsemlegombóccal vagy gombás metélttel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A vadas őzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook