Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vadas gombóckáim recept

Vadas gombóckáim recept

A Vadas gombóckáim hozzávalói:
sertés darálthús
Vegeta naturella
tojás
bors
zsemlemorzsa
répa
fehérrépa
zeller
karalábé
hagyma
olívaolaj
tyúkhúsleveskocka
babérlevél
mustár
tejföl
spagetti
liszt


A Vadas gombóckáim elkészítési módja:
Fél kiló sertéshúst összegyúrtam egy tojással, kevés vegeta naturellával, sok borssal és egy 3/4 pohár zsemlemorzsával. Lereszeltem három répát, két fehérrépát, némi zellert és karalábét, apróra vágtam egy hagymát. Feltettem egy csomó vizet főni. Olívaolajat forrósítottam egy lábasban, rádobtam a hagymát, kicsit hagytam, majd ment rá a többi zöldség. Felöntöttem 1l vízzel (rengeteg lett így a szósz...), dobtam bele két tyúkhúsleveskockát, három babérlevelet, fedő alatt fődögélt. Mikor megfőttek a húsgombik (10 perc kellett nekik), kikaptam a babért a mártásból és összeturmixoltam. Nyomtam bele némi mustárt, és megborsoztam, hagytam forrni fedő nélkül. Ja, közben bedobtam a spagettit a húsgombik vizébe. Kicsi liszttel elkevertem pár ek tejfölt, nyomattam hozzá szószt, összehabartam, forraltam, tésztát kiszedtem, gombócokat szószba áztattam, kész. :)


Kategória: Húsételek receptjei


A vadas gombóckáim elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook