Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vacsora után szinte mindig eszek valami édességet, ez... fórum

Vacsora után szinte mindig eszek valami édességet, ez... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
54. 55Judit (válaszként erre: 51. - Liliom10)
jún. 9. 16:49
Így szoktam! 140 fokon 15 percig sütőben. Ki van kísérletezve, így enyhén pirul.😘🤗
53. 55Judit (válaszként erre: 52. - Asztanaviszta)
jún. 9. 16:48

Ha ismételten belém álltál elmondom neked: Olyat mondtam hogy van kis túlsúlyom de nem sürgős hogy leadjam, felfelé is lassan jött. Időnként ha stagnál a súlyom, sosem esek kétségbe.

A király datolya bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és jelentős a rosttartalma is ami szerintem köztudott esetleg te nem tudod hogy a szénhidrátok felszívódását lassítja.

Nem fogyókúrázok, főleg nem küzdök! Az egészségtudatos táplálkozásomba simán belefér hogy 1 liter növényi tejbe beleturmixoljak 2 szem király datolyát, amit ha egyedül vagyok 3 nap alatt iszok meg. Most 2-en vagyunk, de nem lesz benne datolya, csak javaslatot kaptam rá.

Tudod: Aki békében van önmagával, másokat is békén hagy!

52. asztanaviszta (válaszként erre: 50. - 55Judit)
jún. 9. 16:16

Mit soroljak?

Cukrosoknak, fogyókúrázóknak ez a gyümölcs nagyon nem ajánlott.

Te nagyon egészségtudatosan élsz, legalábbis a hozzászólásaid alapján, mégis túlsúllyal küzdesz.

51. liliom10 (válaszként erre: 43. - 55Judit)
jún. 9. 16:10
Először kicsit pirítsd meg szárazon, lehűlés után daráld meg ! ( Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök)
50. 55Judit (válaszként erre: 49. - Asztanaviszta)
jún. 9. 16:04
A többi összetevőt is soroljad csak!
49. asztanaviszta (válaszként erre: 12. - 55Judit)
jún. 9. 15:47

A király datolya miért egészséges?

100 grammban 75 gramm a szénhidrát és ebből 66 gramm a cukor.

48. 55Judit (válaszként erre: 47. - Globus)
jún. 9. 15:33
Megvolt a 4 hónap?
47. globus (válaszként erre: 46. - 55Judit)
jún. 9. 15:30
Növényi italok nem érdekelnek. Igaz, tej sem. Csak teázunk, most éppen medveszőlőlevél. Cseppek elfogytak, azzal most szünet.
46. 55Judit (válaszként erre: 44. - Globus)
jún. 9. 15:27

Addig darálom, amíg el nem kezd beleragadni a kávédarálóba. Kókuszolajat azért teszek hogy kicsit lágyítsa a masszát, könnyebb legyen a formákba nyomkodni. De az extra szűz kókuszolajnak is sok hasznát vesszük. Ha megszilárdul, kis fedeles dobozban tartom a hűtőben.

Jaj, most meg egy olyan tejhelyettesítő növényi italt készítettem, majd meg szólal. Ilyen finomságok mellett nem lehet fogyni! Fiam mondja, turmixoljak bele egy kis király datolyát. Szó se lehet! nem szabad ennyire halmozni az élvezeteket!😀

45. 55Judit (válaszként erre: 44. - Globus)
jún. 9. 15:05
👍
44. globus (válaszként erre: 43. - 55Judit)
jún. 9. 15:03
Ezt ki fogom próbálni. Szeretem az ízét.
43. 55Judit (válaszként erre: 41. - Globus)
jún. 9. 14:53
De jó! Én a szezámot - fehéret, feketét - ledarálom, összekeverem kevés extraszűz kókuszolajjal, pici mézzel, bonbon formába nyomkodom, be a hűtőbe! Jó csonterősítő csemege és rájárok.
42. srcrss (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 9. 14:47
Hány éves vagy? Apám is sok édességet evett. Jók voltak a fogai, de 50 felett cukorbeteg lett.
41. globus
jún. 9. 14:28
Ha nagyon rám tör, mézzel keverek szezámmagot, jó sokáig lehet rágcsálni. Fél kg szezám mindig van itthon.
jún. 9. 12:39
Én nem ehetek, mert cukorbeteg vagyok. Még nem is kívánom vacsora után.
39. Myra
jún. 9. 12:37
Én nem szeretem az édességet, de a csokit igen és én csinálok magamnak, cukrot nem használok, édesítőszereket sem, csak gyümölcsöt édesítésre. Kesernyésen szeretem.
38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Srcrss)
jún. 9. 12:34
Én mindig is sok édességet ettem, és soha nem lett semmi bajom, a fogaim is szépek.
37. cimpi (válaszként erre: 34. - Lady Lavender)
jún. 9. 10:04
+ ő az édesanyám,nem nagyim /de ez mindegy is/- én is mindenevő vagyok-édességet is eszem....de nem sokat egyszerre /nem zabálok-bocs/ -és normál alkatú vagyok 66 évesen..+ sokat-jövök megyek.../4 unokám van/
36. cimpi (válaszként erre: 34. - Lady Lavender)
jún. 9. 09:58
fogai nem épek/azért 90 felett ritka lenne/De nemcsak ő,több ismerősöm is van,akik (50-60 körüliek) elég sok szénhidrátot fogyasztanak- és semmi gondjuk. Reggel tea,zsemle v kenyér szendvicshez,zöldségek- később banán,gyümölcsök-délben leves után vmilyen tészta,/pld túrós/- utána kis házi süti-délután szendvics- kávé-néha tejszinhabbal--lightosabb vacsi- pld.melegszendvics- emelett sokszor rizs,krumpli köret húsokhoz...
jún. 8. 21:13

Én is, csak jelentősen kevesebb mennyiséget.

De ha emellett vékony vagy, akkor vagy komolyan sportolsz vagy a genetikai lottó nyertese vagy.

Én nem irigykedem (de), váljék egészségedre! :)

34. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Cimpi)
jún. 8. 20:18

Az apam fiatalkori dzsudos egyesületben a legjobbak közt volt, aki szerette a cukros, zsíros kenyeret. Szerintem ettől még nem tartozik ez az ajánlott étkezési profilba.

Ha a nagyidnak a fogai is épek az állandó cukorka szopogatás mellett, akkor ő olyan egyed, akinek a genjeit a majdani tanulmányozás celjera el kellene tenni.

Tényleg van ilyen. De ritka.

33. cimpi (válaszként erre: 31. - Liliom10)
jún. 8. 18:41
A cukorbetegnek persze nem szabad már cukrosat enni--! de nem attól alakul ki a cukorbetegség hogy cukrosakat evett... gasztros dokik !!-kal beszélj!!
32. 55Judit (válaszként erre: 28. - Globus)
jún. 8. 16:51
Ezt kéne reklámozni esténként a tévében a csokika és a csipsz helyett. A reklám láttán eszébe jut a kanapén punnyadónak hogy ó, van is nekem itthon és már eszi is. Az esti film közben.
31. liliom10 (válaszként erre: 30. - Cimpi)
jún. 8. 16:44
És mit termel a hasnyálmirigy ? Mire való az inzulin ? Miért kell csökkenteni a cukorbetegnek a szénhidrát fogyasztást ? Á, a cukornak ehhez semmi köze !
30. cimpi (válaszként erre: 29. - Liliom10)
jún. 8. 16:34
pont azt írtam hogy a hasnyálmirigynek van köze hozzá-- :)
29. liliom10 (válaszként erre: 20. - Cimpi)
jún. 8. 16:12

Édesanyád egy másik generációhoz tartozik.Amikor ő volt gyerek, fiatal, középkorú, a táplálkozás is jóval egészségesebb volt, és az életmód is.

A hasnyálmirigynek, inzulinnak nincs köze a cukorbetegséghez ? Elbeszélgetnék azzal az orvossal !

28. globus (válaszként erre: 23. - 55Judit)
jún. 8. 14:11

Az orvos jellemzően már beteg emberekkel találkozik.

A kevés egészségnevelő-szűrő programokra nincs érdeklődő...nálunk Fő téren is szokott lenni, a falvakba busszal mennek, többnyire minimális eredménnyel. Kevesen tudják, diabétesz szűrés van gyógyszertárban is.

27. 55Judit (válaszként erre: 25. - Asztanaviszta)
jún. 8. 14:06
És annyi éppen elég is nekünk. + gyümölcsök.
26. 55Judit (válaszként erre: 24. - Asztanaviszta)
jún. 8. 14:06
Én jól tudom. Épp ezért kivétel.
25. asztanaviszta (válaszként erre: 12. - 55Judit)
jún. 8. 14:02
A zöldségek is tartalmaznak több, kevesebb szénhidrátot.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook